İçeriğe Yönlendir

Fiat-Renault Birleşmesi: 'Çaresizlikten Doğan 33 Milyar Euroluk Evlilik'


Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Fransız basınına yansıyan haberlere göre, Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, FCA ve Renault’un birleşmesi için tasarlanan çalışmayı Fransa Maliye Bakanı Bruna Le Maire’e iletti.

 

Fiat Chrysler, Renault Grubu'na birleşme teklifi sundu. Ortaklıkta FCA'nın yüzde 50, Renault'nun yüzde 50 payı; dengeli bir yönetim yapısı olacak, yönetim kurulunun çoğunluğu bağımsız olacak. Renault ile birleşme sonrası 8.7 milyon araç üretimi ile dünyanın üçüncü büyük otomobil üreticisi oluşacak. Renault ile birleşme sonucunda hiçbir fabrikanın kapanması öngörülmüyor

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Geçtiğimiz hafta FCA Group'un Renault'a birleşme için teklifte bulunması otomobil sektöründe büyük ses getirmişti. Bugün ise FCA Group'un birleşme teklifini geri çektiği duyuruldu. Groupe Renault, Fiat Chrysler Automobiles'ın (FCA) teklifini derinlemesine değerlendirme imkanı bulamadığından dolayı hayal kırıklığı içinde olduğunu açıkladı.

 

Açıklamada, FCA’dan gelen teklifin, Renault ve ittifakın (Renault Grubu’nun Nissan ve Mitsubishi ile olan birliği) çekiciliğinin bir göstergesi olduğu belirtildi.

 

Kaynak : Hurriyet

 

 

 

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu

bu araba işinin tadı iyice kaçtı, nerede bizim yerli tesla tokatlayan pilli arabamız, bor lafıda geçiyor ama anca trışka işlerde kullanıyoruz boru...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bu araba işinin tadı iyice kaçtı, nerede bizim yerli tesla tokatlayan pilli arabamız,

 

Uçak olacaktı bir de.. 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Valla akıllıca yapacakları için bu iş dünyada çok güzel olur. 1,6 dci 160 hp var. 1,6 dci 180 hp yi piyasa sürdüklerinde mercedes e, glc, gle hatta g de bile kullanırlar.  Hatta 2,0 dci 250 ve üzeri hp üzerine çıkarki s serisi giriş motoru bile olur.  Öte yandan formula 1 deki benzinli teknolojisi ile 1,6 tce 250 hp bir çok aracı yürütür. Birleşmeden doğan Şirketin %50 teslaya verdiklerinde dünyada lider olurlar. Ama arabalar zevk verimi orası muamma. Hadi hayırlısı olsun.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...