İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - 2007 Far Sökülmesi ve Far Kapak Parlatma


Serkan Ataman

Recommended Posts

Serkan Ataman

merhaba,

 

2007 model fiesta aracımın ön farının sökülmesi ve ampul değişimi hakkında bir öğretici video bulamadım.Bilgisi olan varmı bu konuda?

 

aynı zamanda faın dış plastık kapaklarında yoğun sararma mevcut çizikler ile birlikte.Far parlatma işini en etkili olarak nasıl yapabiliriz?Dıştan temizlik ve parlaklık polisaj ve zımpara ile mümkün olsa da ası korkum sararmanın kapağın içinden olması,bunu nasıl net anlayabiliriz?

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Far vidalarını çıkarıp ön panjuru sökünce rahat şekilde çıkartılabiliyor ama yerinde biraz döndürmek lazım sağa sola. Sararma olayına gelirsek ben içten sararan görmedim genelde hep dışardan sararıyor 1000 kumdan başlayıp 3000 kuma kadar su ile birlikte zımpara ve plast x ile güzel bir sonuç alınıyor ama kısa süre sonra yine sararma oluyor. Bu işlemi yaptıktan sonra üzerine vernik atılması tavsiye edilmiş ama o işlemi yapan görmedim.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Üstte 2 adet, logolu panjurun arkasında da 1 adet vidası var, bunları sökerek farı dışarıya alabilirsiniz.

Far parlatıcı ekipmanlardan kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Enes Yağ

Bizim araclarin cok kotu far kalitesi var. Iki defa zimpara yaptim uzerine 2K parlak vernik attim ama nedense yine cok kisa surede karariyor. Ozellikle yaz aylarinda 3 ay dayanmiyor. Son care olarak uzerini siyah far filmi ile kapladim. En azindan sararmaya gore daha guzel duruyor. Birde 3M markasinin sararma yapmayan UV isinlarina dayanikli seffaf filmi varmis. Eger elime gecerse onu denemek istiyorum. Simdiden kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Serkan Ataman
(düzenlendi)

Bilgiler için teşekkür ederim herkese.dün oto yıkamacı tanıdığımda farlara 1500 ve 2000 lik zımpara ardından menzerna pasta uygulaması yapıldı polisaj makinası ile ancak farlarım nedense çok derin çiziklere sahipti,yüzey her ne kadar pürüzsüz bir vaziyet almış olsa da eskiye nazaran,farın parlama seviyesi beni tatmin etmedi açıkçası...

keşke farın dış kapağı ayrı sstılıyor olsa bu tür durumlarda sadece kapağını yenileme şansımız olsa,1 adet far olmuş 400-450tl almak ne mümkün..

 

Ağır sararmış ve puslanmış farlarıma aşağıda ürün etki eddermi sizce?

 

tarihinde Serkan Ataman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

2000 az kalmış sanki 2500 ve 3000 de yapma şansınız olursa daha iyi sonuç alırsınız bence 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...