Tansu Kalafatoğlu 26 Haziran 2019 Paylaş 26 Haziran 2019 (düzenlendi) 40 sayfa focus 2 konusu baktım ama benzer sorun sanki bir tane gördüm. o da kesin değil. yeni konu açayım dedim. bende mazda 3 2010 var. şanzıman fn4a-el ismi ile geçiyor ama ford'un 4f27e ile çok küçük birkaç parça dışında birebir aynı şanzıman. sebebi de sanırım ford'dan alıp mazda'ya takmasınlar diye sorunum şu: kalkışta, vites yükseltmede, gidişte, geçişlerde, geri viteste vs sorunum yok. ama ne zaman arabayla biraz yavaşladıktan sonra gaza basınca (özellikle kasis ve hafif rampadaki kasislerden çıkış anı) şanzıman vitesi 2'ye çekerken gecikme oluyor. gaza çok basarsam gecikme fazla oluyor. az basarsam daha az gecikme oluyor ve bu gecikme sırasında sanki bi hortumun içinde tazyikli su sesi gibi ğğğğğğğ sesi geliyor. ardından vitese geçip normal şekilde deva ediyorum. şanzımana yaptığım işlemler bir sefer filtre değişimi (aceleye geldi, tayvan malı filtre takıldı) ve 3,5 lt yağ değişimi. bizdeki şanzıman ford gibi macron 5 yağ istiyor. atf m-v diye geçiyor. o sıra castrol dexron 6 koymuştum. bu kodu sağlıyordu. şimdi orijinal motorcraft filtre aldım ve motul atf yağ değişimi yapacağım. sizce sorun nerede? 26 Haziran 2019 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 26 Haziran 2019 Paylaş 26 Haziran 2019 Otomatik sanziman konusunda cok net bilgilerim yok ama aklima ilk yazilimsal olarak guncelleme yapilmasi geldi. Cozume ulastirirmi bilemedim ama🤔 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 26 Haziran 2019 Paylaş 26 Haziran 2019 Yağ eksik veya fazla olabilir. Seviye çubuğu var mı bu şanzımanda? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Haziran 2019 Yazar Paylaş 26 Haziran 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Yağ eksik veya fazla olabilir. Seviye çubuğu var mı bu şanzımanda? Var. Yağ Pembe Kırmızı olduğu için çok hassas bakamıyorum bir türlü. 100-200 ml gibi değerler etkiler mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 26 Haziran 2019 Paylaş 26 Haziran 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Var. Yağ Pembe Kırmızı olduğu için çok hassas bakamıyorum bir türlü. 100-200 ml gibi değerler etkiler mi? Yağ çubuğundaki sınırın içindeyse sorun olmaması gerekir. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 27 Haziran 2019 Paylaş 27 Haziran 2019 Arabanın ilk sahibi değilsiniz anladığım kadarıyla. Eskiden bu böyle değildi diyebiliyormusunuz. Aldığınızdan beri bu şekildemi çalışıyor. Arıza değil ama kanıtsadığım bir araba vardı. Aynı bu şekilde tepkileri vardı. Hyundai accent era 1.4 benzinli otomatik modeliydi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Haziran 2019 Yazar Paylaş 27 Haziran 2019 Ali Darbaz yazdı: Arabanın ilk sahibi değilsiniz anladığım kadarıyla. Eskiden bu böyle değildi diyebiliyormusunuz. Aldığınızdan beri bu şekildemi çalışıyor. Arıza değil ama kanıtsadığım bir araba vardı. Aynı bu şekilde tepkileri vardı. Hyundai accent era 1.4 benzinli otomatik modeliydi. 2.sahibiyim. İlk sahibi bayandı. Servise götürmüş hep. Bu ses aldığım zaman var mıydı hatırlamıyorum ama epeydir var. Sürekli takıldığım için gün geçtikçe artıyor hissi de var. Facebook gruplarında sordum bunu. Bazı arkadaşlar bende de var dedi. Bazıları bende yok dedi. Aynı şanzıman olunca konuyu focus’a açtım. Hiç yaşayan var mı diye Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 27 Haziran 2019 Paylaş 27 Haziran 2019 otomatik viters yağı değişiminde, yetkili serviste, düz vites yağı konan bir aracım vardı. o derece güvenilmezdirler! 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 27 Haziran 2019 Paylaş 27 Haziran 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Yağ eksik veya fazla olabilir. Seviye çubuğu var mı bu şanzımanda? +1 Yağ-filtre değişimini yaptırdıktan sonra sorunun düzeleceğini düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 27 Haziran 2019 Paylaş 27 Haziran 2019 Ben de oyumu yağ-filtre değişiminden yana kullanıyorum, umarım düzelir sorununuz. Tansu Kalafatoğlu yazdı: bizdeki şanzıman ford gibi macron 5 yağ istiyor. atf m-v diye geçiyor. Bu macron 5 yağ dediğiniz nedir? Dün de gözüme çarpmıştı ama bu isimli bir yağ bulamadım. Fransa cumhurbaşkanı çıkıyor böyle yazınca Mercon V mi yoksa o yağ? 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Haziran 2019 Yazar Paylaş 27 Haziran 2019 (düzenlendi) Yusuf Berke yazdı: Ben de oyumu yağ-filtre değişiminden yana kullanıyorum, umarım düzelir sorununuz. Bu macron 5 yağ dediğiniz nedir? Dün de gözüme çarpmıştı ama bu isimli bir yağ bulamadım. Fransa cumhurbaşkanı çıkıyor böyle yazınca Mercon V mi yoksa o yağ? Mercon evet. Macron nerden çıktı ben de bilmiyorum 😁 27 Haziran 2019 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 21 Ekim 2019 Paylaş 21 Ekim 2019 Sorunum benzer olduğu için, aynı konu üzerinden devam etmek istedim. Bendeki sıkıntı şöyle: Araba yolda giderkenki vites geçişlerinden hariç ekstra bir vites geçiş kararsızlığı yaşıyor. 3 mü yapsam, 3,5 mu, 4 mü, 2,5 mu gibi. İleri geri silkeleme oluyor. Ve bir yerde durdum (mesela kırmızı ışıkta), durduğum halde motorda vites geçiş hareketleri devam ediyor. Aracım 2006 Focus otomatik. Bu belirtiler neye delalettir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Ekim 2019 Paylaş 21 Ekim 2019 Ersev Kaya yazdı: Bu belirtiler neye delalettir? büyük ihtimal çekiş düşüklüğüne. motrdan beklenen çekiş gelmesse de yapar bunu. kötü ateşleme, kurum birikimi vs. sebbepler farklı olabilir 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 21 Ekim 2019 Paylaş 21 Ekim 2019 Ersev Kaya yazdı: Sorunum benzer olduğu için, aynı konu üzerinden devam etmek istedim. Bendeki sıkıntı şöyle: Araba yolda giderkenki vites geçişlerinden hariç ekstra bir vites geçiş kararsızlığı yaşıyor. 3 mü yapsam, 3,5 mu, 4 mü, 2,5 mu gibi. İleri geri silkeleme oluyor. Ve bir yerde durdum (mesela kırmızı ışıkta), durduğum halde motorda vites geçiş hareketleri devam ediyor. Aracım 2006 Focus otomatik. Bu belirtiler neye delalettir? Araç dizel mi? Benzinliyse tam otomatik konvertörlü şanzıman olmalı, yağ değiştirmeyi deneyin. Filtreyi de değişmeniz iyi olur. Buçuklu vitesi konvertör yağ basıncıyla yapıyor. Yağı değişmemiş şanzımanlarda olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 21 Ekim 2019 Paylaş 21 Ekim 2019 Araç benzinli. Çözüm olarak şanzıman yağı ve filtresi değişimi midir? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ekim 2019 Yazar Paylaş 21 Ekim 2019 Ersev Kaya yazdı: Araç benzinli. Çözüm olarak şanzıman yağı ve filtresi değişimi midir? Hidrolik basınç oluşmuyor olabilir. İstanbulda iseniz atco’yu öneririm. Belki selenoid valflerde tıkanıklık veya arıza olabilir. Temizlenip testten sonra yerine takılır. Bunların yönü şekli sıkılma tork değerleri çok hassastır. Ayrıca çok sayıda debriyaj plakası var. Bunlarda sıyırmalar olabilir. Eğer plakalar zamanla çok aşınmışsa yağda hafif yanık kokusu da olur. Uygunsuz yağ kullanılmışsa bunlar da hasar da sebep oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 21 Kasım 2019 Paylaş 21 Kasım 2019 Araçtaki yeni durumu belirtmek için, yeni konu açmadan konuya devam etmek istedim. Vites geçiş kararsızlığı devam etmekte. Bununla beraber şimdi de gaza birden yüklenince motor arıza lambası yanıp yanıp sönüyor. İvme kazandıktan sonra uyarı vermesi de bitiyor. Akşam acil işim olduğundan hız, 90 dan 160 a çıkacak şekilde gaza yüklendim, 160 a gelene kadar ışık yanıp yanıp söndü. O hızla sabit devam ederken ışık yanıp yanıp sönmesi de durdu. Bu, daha düşük ani hızlanmalarda da aynı. Araba bana bir şeyi değiştir diyor ama o şey nedir ( Ustam olsa kesin arabayı der )? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Kasım 2019 Yazar Paylaş 21 Kasım 2019 Yolunuz düşerse şanzıman için İstanbul’da atco’ya uğrayın derim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts