İçeriğe Yönlendir

Focus III - Isıtmalı Ön Cam Hakkında


Alper Koçak

Recommended Posts

Alper Koçak

Arkadaşlar merhaba,

Isıtmalı 3 sensorlu olan ön cama taş gelmesi sonucu çatladı. Kaskomda önceden camın cok pahalı olduğunu bildiğimden dolayı aldığım ilk günden beri, orjinal cam taktırma hakkım var. Bir kuruş para çıkmıycak cebimden. Yani istediğim yerde istediğim camı taktırabiliyorum.

Sorun şu ki, 

Otokoçta orjinal cam ve takma bedeliyle 6000 tl ve hasar kaydı olarak işleniyor. 

Yan sanayi camlar ise 850 ile 1300 arası. 

Hasar kaydında 6000 görünse cam olduğunu ispatlasan bile almak isteyen kişi için soru işareti olur illaki, kararsız kaldım.

Isıtmalı cam için Orjinalle yansanayi arasında büyük bir kalite farkı varmı? Sizce ne yapmalıyım? Önereceğiniz bir marka varmı? 

Yorum bağlantısı
İhsan Yıldırım
(düzenlendi)

Önceki haliyle sonraki halini fotograflayin servis raporunun birisini saklayın satarken ilana raporla koyarsiniz olur biter kesinlikle serviste yaptirin hassaa bir islem bnce ses yalitimi su yalitimk goruntu kalitesi hersey farkediyor

tarihinde İhsan Yıldırım tarafından düzenlendi
Imla
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alper Koçak

Orjinalin markası bilinmiyormuş Ford un tedariğiyle alakalıymış sadece Ford amblemi var. Yan sanayi doraglası önerdi bir camcı.

Akıl bulandırmı alan için faturada vercekler

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Değişen parça sorgusunda her şey ortada olacak sonuçta. Yine de ciddi bir meblağmış. 

Yorum bağlantısı
Alper Koçak

Peki üstadlar kullanıp önerdiğiniz bir cam markası var mı

Yorum bağlantısı
Alper Koçak

Net tutar sipariş verilince belli olacakmış 5950 ile 6150 arası olur dendi bunun 350 lirası montaj. Böyle fiyatmı olur dedim arabanızın sıfırı 170 bin dedi, benim aracım 2012 ama dedim bende :)

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Orjinal sensörlü ısıtmalı cam Saint Gobain Sekurit marka E1 gümrük onaylı yani Alman üretimidir. Ford logolu tedarik ise Pilkington marka gelir muhtrmelen.

Bence orijinalden şaşmayın yan sanayilerde özellikle gece yolculuklarında karşıdan gelen ışığı kırma ve yalıtım sorunları yaygın şekilde yaşanabiliyor. Ayrıca far sensörü ve ön kamera hassas olduğundan yan sanayi montaj işlemi yapan firmalar hatalı işlem yapabilir.

Yorum bağlantısı
Alper Koçak

Tüm cevaplar için tesekkur ederim. Cam değişimi sonrası fotograf ve bilgi vereceğim. Belki  tecrübe olur başkasınında işine yarar..

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Orjinal taktırın, hasar kaydını falan düşünmeyin. Yarın hangimizin ne olacağı belli değil, arabanın şu anki sahibi sizsiniz. Gelecek tarihteki x kişisine arabayı satarken ne derim diye düşünmeyin. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yan sanayi ile fiyat farkının yüksek olmasının bir nedenide sensörler. Orjinali sensörlerle geliyor, yan sanayi takarken eski camdaki sensörü söküp takıyorlar. benim sensörün içinde ufak bir silikon parçası kalmiş mesela yerine takarken çalışmada sıkıntı yok ama . Orjinal takardım cepten para çıkmıyorsa.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Ben 2013 c max tit x aracimda 1 ay ara ile 2 defa   ısıtmalı  ışığı yansitan  ön cam değişimi yaptırdım.  Diger camlara göre daha hassas kırılmaya karşı.  Kaskom sınırsız orjinal cam  destekliyor.  Hasar kaydı  yansıdı ama içim rahat. Servis kayıtları var.  Sensörler dahil orjinal takıldı. 

Bence macera aramaya gerek yok.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Alper Koçak

Dün itibari ile aracımı otokoça bıraktım bugün almaya gitcem bakalım nasıl olcak. Bana dedikleri aracınızda en fazla gücü cam çekiyor ısıtma açılınca dediler. Hatta birinin yan sanayi taktırdığı için volvoda büyük arızalara sebep olduğunu söylediler. Tutar olarak 5.878 tl tuttu. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Kemal Yurtsever

Ön cam rezidansını açınca arabada gerçekten aşırı elektrik çekme oluyor, far yanarken özellikle belli oluyor. 

 

sırf ön cam korkusuna kasko yaptırdım :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek
Mustafa Kemal Yurtsever yazdı:

sırf ön cam korkusuna kasko yaptırdım :)

 

Kasko iyidir. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...