İçeriğe Yönlendir

ÖTV Raporlu Araç Satın Alırken Prosedür Nasıl ?


Ozer Oz

Recommended Posts

Ötv muafiyetli araç alacağım rapor ile aracı beğendik anlaştık ancak ben başka şehirdeyim bayi başka şehirde ve bana aracın parasının tamamını göndermem gerektiğini, onlar vergi dairesinde ötv indirim işlemlerini yaparken parayı ödedikleri söylendi, bu doğrumu aracı teslim alırken tamamını ödemem gerekmez mi ? Bu işlemin prosedürü nedir tam olarak 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Prosedürü bilmiyorum ama mantıklı düşünürsek:
İşlemler yapılıp ruhsat çıkacağı için doğal olarak adamların parayı istemesi normal. Sizden parayı almadan aracın neden işlemlerini yapsınlar?
Siz 2 elde parayı almadan aracın devrini veriyormusunuz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir sözleşme ile parayı gönderebilirsiniz. 

Parayı almadan faturayı kesmezler ve aracın tescilini yapmazlar. 

Çünkü aracın tescilini yaptıktan sonra araç sizin oluyor. 

 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bayi parayı almadan neden sizin adına araç satışı yapsın ki, parayı ödersiniz, işlemler bitince de araç alınır. Genelde aynı gün içinde biter ama ötv muafiyetinde işlem ne kadar sürer bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Normal bir alım olsa proforma faturasını keser bekletirler teslime gidildiğinde kalan kısım verilir tescili yapılıp araç alınır.

Muhafiyetle ilgili işlemleri yapmak için faturayı kesmiş olması gerekiyorsa paranın tamamını isteyebilir. Ama yazılı, imzalı belge olmadan da tamamını vermemek gerek.

 

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Firmadan ÖTV indirimli araç kimin adına olacaksa o kişi adına proforma fatura isteyin ve tutarı araç kimin adına olacaksa o kişinin hesabından proforma fatura bilgilerini açıklama kısmına girerek tutarı firmanın banka hesabına transfer edin. 

 

Başka yapmanız gereken bişey yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...