İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - 2007 Soğutma Suyuna Yağ Karışması


Mustafa Yalım

Recommended Posts

Mustafa Yalım

Merhabalar,

Bu konuda bir başlık vardı ancak birkaç sorun bir araya geldiği için ayrı başlık açtım. 

2007 Fiesta aracım var 220 bin km'de. Çekiş sorunu nedeniyle ustaya gittiğimde turbo hava akış metrenin düzgün çalışmadığı sonucuna ulaştık. Bir süredir aracı hava akış metre pasif halde kullanıyorum bu hali ile çekiş çok fark ediyor. Yakın zamanda özellikle şehir içinde araç kullanırken egzozdan yoğun duman geliyordu. İlk etapta sadece ilk gaz vermede gibi hissettim. Sonrasında nadiren de olsa araç arkasında bir gaz bulutu oluyordu. Aynı zamanda motor suyunda eksilmede oluyor. Ustaya gittiğimde mavi duman çıktığını, turbonun yağ kaçırdığını söyledi. Çok da iyi durumda değil biraz kullan hem turboyu hem akış metreyi değiştirelim dedi. Ama çok aklıma yatmadı açıkçası.

2 gün önce akşam arabayı kullandım park ettiğimde yine bir duman bulutu vardı. Ertesi sabah motor suyuna baktığımda yoğun bir balçık gibi olduğunu gördüm. Suya yağ karışmış. Forumda conta ya da yağ soğutma sistemi gibi sorunlar olabileceği belirtilmiş ama hepsini bir arada düşününce tahmini bir sorun belirlemek mümkün mü acaba. Bulunduğum yerde kökten çözümler sık tercih edildiği için ustaya gitmeden fikrim olması için size danışmak istedim. Yağ seviyesini bakım sonrası 2000 km'de kontrol ettim eksilme yoktu. 3000 km'de ustaya gittiğimde de baktık. Çeyrek birim eksilme vardı. Şimdi yarım depoya yakın eksilme var.

 

Konunun turbo ile alakası olabilir mi?

Hava akış metre pasif halde kullanmanın etkisi olur mu?

Hem yağın suya karışması hem de egzozdan çıkanı bir arada yapacak sorun var mı? 

Sizce sorun kaynağı nedir?

Şimdiden teşekkür ederim.

 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hepsi de ayrı konular.
Akışmetre dumana sebep olabilir ama mavi değil siyah olur. Yağ yakmaya sebep olmaz

Yağ soğutucu bozulmuş suya yağ karışıyor olabilir ama bu da yakmaya dumana sebep olmaz.

Yani. Muhtemelen. Maf bozuk, bir başka sebeple yağ yakıyor, yağ soğutucu bozuk.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yalım

Teşekkürler cevaplar için. 

Bu parçaları orijinal olarak bulabileceğim web sayfası ya da satıcılar mevcut mudur? Genelde ustalar alırdı parçaları bunları kendim almak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

suya yag karisiyorsa yaga da su karisiyor olabilir.Siz yine de yagi da kontrol edin bence. Yag sogutucu bozuk orjinal taktirmaya ozen gosterin bence.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Fiyatlara bu siteden bakabilirsiniz. Çogu yerden uygundur. https://www.fordyedekparcaserdar.com/

 

Aynısı benimde başıma geldi. Aracın yağına suyuna bakayım derken soğutma suyunun balçık balçık olduğunu gördüm. Hiç marş basmadan çekici ile aracı sanayiye ustama çektirdim. Yağ soğutucusu artık görevini ifa edemiyordu. Orijinal parça takın sakın yan sanayi ile ugraşmayın. 

LvDEAa.jpg

r01RMV.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...