İçeriğe Yönlendir

Tabanca Bulundurma Ruhsatı


Mehmet Delen

Recommended Posts

Mehmet Delen
(düzenlendi)

Herkese kolay gelsin arkadaşlar, tabanca bulundurma ruhsatını nasıl ala bilirim ama, aşamaları neler acaba yardımcı olabilirmi siniz acaba. 

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Eğer inşaat sektöründeyseniz iş alanına göre bitirdiğiniz işin m2’si uygunsa alabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Bulundurma alabilirsiniz.Kaymakamlık makamına dilekçe ile birlikte gerekli belgeleri tamamlarsınız.Saglık kurulundan silah bulundurmasında sakınca yoktur yazısınıda almanız gerekiyor.Bu işlemleri hallettikten sonra Mesken , İşyeri olarak bulundurma alırsınız. Aldıktan sonra hiç bir şekilde silah nakil belgesi olmadan silahı yerinden oynatamazsınız. Mesken aldıysanız meskende işyeri aldıysanız işyerinde duracak.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Eğer inşaat sektöründeyseniz iş alanına göre bitirdiğiniz işin m2’si uygunsa alabilirsiniz. 

Ben taşıma yazdım

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Bireysel silahlanmaya karşıyım bir anlık öfke çok büyük sonuçlar doğurabilir ama bir yandan da günümüzdeki olayları düşününce almayı düşünmedim değil

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

Güvenlil personeli hariç yasaklansa ne güzel olurdu dünyada

Kurusıkı bile yasaklanmalı. Kırsal alan ve av amacı dışında tüfeķ ruhsatı bile verilmemeli

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Delen

Zaten ben ben kamu kurumunda güvenlik personeliyim bir kolaylığı olurmu acaba 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

belli şartları var. firma sahibi yada yönetim kurulu üyesi olacaksınız ve mesela o firmanın yıllık cirosu 50 milyon tl olacak. belli büyüklükte arazi sahibi olacaksınız. arıcı olacaksınız. kuyumcu olacaksınız vsvs gibi çok spesifik şartları vardır. aksi halde alamazsınız. bulundurma ruhsatı ise gerçek bir baş belası. tatile giderken ruhsatlı silahınızı evde bırakırsınız ki bu bile çok büyük risk. bu nedenle ben tabancamı polis olan arkadaşıma hibe ettim ve gidip yivsiz tüfek almıştım.

 

saçmalık burada şu. küçücük çekirdeği olan ve etkili menzili 50 60 metre kabul edilen 7.65 tabanca yerine, 12ca, eşek kadar domdom kuşunu atıp yaban domuzunun derisini delip geçebilecek kadar güçlü bir ateşli silah sahibi oluyorsunuz ve o tüfeği, içi boş ve kılıfında ise kendi aracınızda her yere götürebiliyorsunuz! gerçek bir saçmalık değilmi? hatta yaşadığınız ilin valiliğinin aksine bir kararı yoksa basbayağı yarı otomatik ve muharebe tüfeklerine benzeyen şarjörlü tüfekler bile alınabiliyor ve arabada taşınabiliyor. tek engel şarjör sadece 2 fişek tutabilecek şekilde takozlu olacak. kimsenin tabi buna uyduğunu sanmıyorum.

 

bana göre bireysel silahlanma gerçek anlamda psikolojik testleri geçebilecek ve belli bir eğitim seviyesinin üzerinde eğitim görmüş herkese serbest olmalı. silah sahipleri ciddi anlamda eğitime tabi olmalı. ateşli silahlarla işlenen suçların çoğu ruhsatsız silahlar ve yivsiz av tüfekleri ile işleniyormuş. norveçte yaşasaydım tamamen karşı olurdum o başka mevzu.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

poligona gitmek lazım alışmak için. çok da pahalı bir hobi ayrıca.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Taşıma Ruhsatı için 150 büyük baş 750 küçük baş hayvanı olan da alabilir

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

8 senedir şantiyelerde çalıştım. Üstüme şirket bile vardı. Sahada ayrı, kağıt üstünde ayrı şantiye şefi oldum. 2 milyon metrekare civarı iş bitirdim. Şu an bir firma açsam taşıma ruhsatı alabiliyorum. Ama inanın hiç istemedim. Belime ya da arabayı silahı koysam eminim ki bi an gelir kendimi tutamam. Karşımdakinde de varsa ortalık kan gölü olur. 2 tane kızım var. Bensiz eksik büyümelerini istemem. 

 

Bu arada taşıma ruhsatının sağlam vergisi var. O da ayrı bir şey. Av tüfekleri ona nazaran neredeyse bedava. 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Av tüfeği aldım ihaleden 45 tl ruhsat parası hemde 5 yıllık tüfeği 250 tl mal ettim ..

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Bizim ortak hem taşıma ruhsat aldı inşaat şirketi sahibi olduğu için masrafları yüzünden geri verdi. 

Şuan istesem ikisini de alabiliyorum, Bireysel silahlanmaya karşıyım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İhsan Yıldırım

Bireysel silahlanmaya av disinda bende karsiyim kara avina gidiyorum domuz avliyoruz( hukumet sagolsun avlanmasini belli olculerde yasakladigi icin ciftci arkadaslar cagiriyor koylere oralarda avlaniyoruz) 3 adet tufegim var aracta gezdirmiyorum  kesinlikle hepsi evde kilifinda bos sekilde guvenli dolapta muhafaza ediliyor.

Ev icinde ayri bir guvence bence herkes bu silahlara kolay ulasabiliyorken evinizde bulundurmanizda fayda var şahsen ben kendimi bu sekilde daha guvende hissediyorum

Bir gun ciddi yaptirimlar getirilip sadece ava giderken kullanabilmemiz saglanirsa bende seve seve teslim ederim silahlarimi ;)

 

  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Bireysel silahlanmanın yasak yada cok zor olan ülkelerdeki silahlı suç oranıyla, serbest olan ülkelerdeki oranlara bakarsak karşımıza ne çıkacak merak ediyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Babamda silah taşıyor 7 yıldır, 5 yıllık vergisi 5.687 tl. Bulundurma da 1500 civarıydı galiba, taşıma için şartlar var ama bulundurma çok daha kolay alınıyor. Bende bir kaç yıl içerisinde kendime bulundurma almayı düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ruhsat prosedürü zorlaşınca silahlanmanın azaldığını düşünenler yanılıyor bence. İyilerin silahlanmasını azaltıyor sadece. 

  • Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Selim Bilgin yazdı:

Ruhsat prosedürü zorlaşınca silahlanmanın azaldığını düşünenler yanılıyor bence. İyilerin silahlanmasını azaltıyor sadece. 

 

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Zorlaştıkça illegalleşecek, ama bunu düşünmüyor kimse. Ayrıca vergi indirimi de yapılmadı. Yıllık 1100 lira üzeri vergisi var, biz kerizmiyiz bu kadar ödüyoruz, millet kaçak silah taşıyor. Arabama bile bu kadar vergi ödemiyorum ben. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bulundurma ruhsatı benim gözümde de aşırı riskli. Evde yokken hırsız girdi tabanca para eder diye çaldı diyelim nasıl açıklanır konu hiç bir fikrim yok.

Taşıma almak içinde o kadar maliyete katlanılır mı orası tartışılır. En temizi av tüfeği gibi duruyor.

Bireysel silahlanmaya karşıyım, silah tüfek ile avlanmaya da karşıyım. Fakat herkes bir şekilde hanesini korumak istiyor, ara ara benimde kafamdan geçiyor ama geçiştiriyorum.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bireysel silahlanmaya karşı değilim, ruhsatsız silah edinilmesine karşıyım... Ruhsatlı silah kullananlar bunun sorumluluğunu bildiği için silahını kullandığında başına gelecekleri tahmin eder fakat kaydı olmayan silah sahipleri sonunu düşünmez. Kontrol altına alınmayan her şey çığırından çıkıyor bizim ülkemizde maalesef. Silah da aynen böyle. Ruhsatlı silah sahiplerinin adres bilgileri, parmak izleri, silah bilgileri gibi bir çok bilgisi kayıt altında. Diğer tarafta ise hiç bir bilgi elde yok. Bazı şeyleri yasaklamak yerine, eğiterek bir şeylerin üstesinden gelmemiz gerektiğine inanıyorum. Düğünlerde neden havaya ateş edilmemesi gerektiğini anlatacaksın, öğreteceksin. Kadına şiddet uygulanmaması gerektiğini öğreteceksin daha küçükten. çok klişe olacak ama ''eğitim şart'' diyeyim fazla uzatmadan.

 https://www.egm.gov.tr/silah-ruhsati-islemleri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler

Sorunuzun cevabı burada Mehmet bey. Ben lafı çok uzattım kusura bakmayın.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...