İçeriğe Yönlendir

Araç İçinde Sigara İçmeye Ceza Verilmeye Başlandı

Okay Kaygusuz

Recommended Posts

Eyüp Çetin
Selçuk Bakış yazdı:

Polisin dediğini yap, yaptığını yapma mıydı neydi öyle bir laf vardı 😄

İmamın dediğini yap yaptığını yapma. 😊

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Hususi araçların sürücü koltuklarında sigara içme yasağı 2013 yılında çıktı. 4207 sayılı kanun 2.maddesinin c bendinde var bu yasak.

Erdoğan söyledi diye uygulanmaya başladı sadece, bu da kanunda olan ama uygulanmayan onlarca yasaktan birisiydi.

Doğrusunu yanlışını tartışmam ama polisler panikle bu konu üzerine eğilmiş olabilirler mevzudan sonra.

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARININ ÖNLENMESİ VE KONTROLÜ HAKKINDA KANUN (1)

Kanun Numarası          : 4207

Kabul Tarihi                 : 7/11/1996

Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 26/11/1996   Sayı : 22829

Yayımlandığı Düstur    : Tertip : 5   Cilt : 36  

Amaç

Madde 1 – (Değişik: 3/1/2008-5727/2 md.)

(1) Bu Kanunun amacı; kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından, bunların alışkanlıklarını özendirici reklam, tanıtım ve teşvik kampanyalarından koruyucu tertip ve tedbirleri almak ve herkesin temiz hava soluyabilmesinin sağlanması  yönünde düzenlemeler yapmaktır.

Tütün ürünlerinin yasaklanması (2)

Madde 2 – (Değişik: 3/1/2008-5727/3 md.)

(1) Tütün ürünleri;

a) Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında,

b) Koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, üretim, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan ve birden çok kişinin girebileceği (ikamete mahsus konutlar hariç) binaların kapalı alanlarında,

c) (Değişik: 24/5/2013-6487/26 md.) Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında,

ç) Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında,

d) Özel hukuk kişilerine ait olan lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde,

tüketilemez.

(2) Ancak;

a) Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde,

b) Şehirlerarası veya uluslararası güzergâhlarda yolcu taşıyan denizyolu araçlarının güvertelerinde,

tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilir. Bu alanlara onsekiz yaşını doldurmamış kişiler giremez.

(3) Otelcilik hizmeti verilen işletmelerde, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalar oluşturulabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı

Mekan yasaklayacağına sigara içen herkese direkt ceza kes.

Mesela sigara 18 tl ise bunu 32 yap 14ü ceza olsun her pakette.

Mekan yasaklamayla sigara mı bıraktırılır. Adam duşakabinde içer gene içer

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Heryerde serbest olsun çocukların parkında okul çevresinde yasak olsun bence

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Muhittin Kaplan yazdı:

Buraya bir mesaj yazmıştım. Bulamamamdaki sebep nedir ? Neden Göremiyorum ? Hatta sanırım @Servet Aydın emoji koymuştu.

Siyasi içerikli olduğu için şikayet almış ve bu sebeple silindi mesajın hatta ben de beğenmiştim, ancak şikayet alınca kuralı da çalıştırdık.. Yapacak bir şey yok :)

Servet Aydın yazdı:

Siyasal olduğu içindir ama haklısın. 25krş neler yapıyor, sigara neler yapmaz 

Sen de alıntıladığın için alıntın boşta kalacaktı.. Senin mesajı da sildik mecburen. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sen de alıntıladığın için alıntın boşta kalacaktı.. Senin mesajı da sildik mecburen. 

Hatta kural icabı üyenin geçmiş tüm mesajlarını da silmek gerek. Torpil geçmişsin arkadaşa.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil
(düzenlendi)

konuyu baştan sona okumadım ama ben sigara içmiyorum içenlerinde hertürlüsüne karşıyım istisnasız, "Düzeltme: Forumdaki seviyeye uygun kelimeler kullanmaya dikkat ediniz." he isteyen kendine istediği kadar zarar versin umrumda da olmaz ama olay hiçbir zaman öyle olmadığı için işte o yüzden karşıyım, araçta da karşıyım evde de yanlız yaşanmıyorsa karşıyım, yanlız yaşanıyorsa ne yapılırsa yapılsın.

Araç içinde içilme konusunda gelirse zaten sağlığa zararından dolayı değil dikkat dağıtıp kaza riski olduğu için yasaklandı, araba bi kenara çekip istediği gibi içsin yine umrumda değil ama seyir halinde yok sigara yakıcam, külünü atıcam fln derken dikkat dağıldığından hem kendisini hemde başkalarını zarara uğratacağı için kesinlikle yasak olmalı. devletin cukkasına en çok sevdiğim konu.

açık alanda en basitinden yanımdan geçerken sigara içen kişinin pis dumanına maruz kalmak hakkımı gasp etmektir. "Düzeltme: Forumdaki seviyeye uygun kelimeler kullanmaya dikkat ediniz." :) içen kapalı bir odanın içine girip kendini zehirlesin bence.

tarihinde Gökhan Albayrak tarafından düzenlendi
Rahatsız edici kelime kullanımı.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Mesut, varmı elinde bir istatistik, sigara içen kazası içmeyen kazası diye, sanırım yoktur. 

2 milyonu deviren ben iki defa kaza yaptım, birinde oruçlu idim, rüzgar savurdu, ötesi ise forumda video var dolu yağması sonucu olayı idrak edememe. Şimdi sigarayı nereye koyalım burada? 

Açık alanda tüm parfümü sıkanın kokusu mis gibi sigara dumanı kokusu yanında kıyas sahi kabul etmez. Ve açık alanda sigara içen birine denk gelirsen şu pis dumanı uzaklaştır demeni çok isterim 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mesut Eyibil yazdı:

açık alanda en basitinden yanımdan geçerken sigara içen kişinin pis dumanına maruz kalmak hakkımı gasp etmektir. "Düzeltme: Forumdaki seviyeye uygun kelimeler kullanmaya dikkat ediniz." :) içen kapalı bir odanın içine girip kendini zehirlesin bence.

acaip katılıyorum, yanımdan geçen rüşvetçlierle hırsızlarla aynı kaldırımda olmak hakkımı gasp etmektir, düzetlmeden hısız gitsin kapalı odada kendini soysun mesela nasıl olurdu ?

camdan kül atarken mangal yapar gibi  dikkat dağılmaz ayrıca

Azad Mirzade yazdı:

toplu taşıma araçlarında,

kilit kelime bu.

kış lastiği de aynı şekilde kanunda  yarım yamalak yazılmıştı, o zaman da tüm taşıma araçalrı diyordu, ilgili en yetkili çıkarak açıklama yapmıştı, özel oto lar hariç diye, yani şimdi kış lastiği şart mı tüm karayolundaki araçalrda değil mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Benim oğlanla beraber açık alanda sigara içenler yüzünden birçok yere etkinliğe gidemiyoruz. O kadar çoklar ki. Ve sigaranın sonunda dayanılmaz bir izmariti sağa sola atma. Elden düşürüverme. vs vs. En kızdığım biri de güye yeri kirletmeyecek mazgaldan araya attı. Temizlenemez şekilde yağmur kanalına...Nereye gidiyor sanıyor ki o içeri atılanlar?

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Siyasi içerikli olduğu için şikayet almış ve bu sebeple silindi mesajın hatta ben de beğenmiştim, ancak şikayet alınca kuralı da çalıştırdık.. Yapacak bir şey yok :)

Takılmam Bu Konulara. Gereken Neyse O yapılmıştır.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Büyükler çocuklara örnek olacaksa önce Çukur gibi dizileri yayından kaldırsınlar. Adam gibi vergilerini versinler. Doğru dürüst insan olsunlar. Fırıldak çevirmesinler. Sigara içmem. Kamuya açık alanlarda sigara yasağına evet derim. Fakat özel araçta içilmesine ceza kesilmesi doğru değil. İsteyen içsin. Zaten yaşı küçüklere satışı yasak. Alkolde almayalım. Kötü örnek oluşturuyor. Ne dersiniz? Açık alanlarda yasaklansın mı? Çocuklar görmesin. 

• Beğen 5
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa
(düzenlendi)

[emoji28][emoji28][emoji28]

27ee3c959549df645f1250995d25ea2f.jpg

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Erdem Bozkurt yazdı:

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/rusyada-evin-balkonunda-sigara-icmek-yasaklaniyor-41339170 Haydi burdan yakın :D rusyada balkonda sigara içmeye ceza :D 

Bunlar yine iyi haber yapmış.

İsmi lazım değil haber siteleri kesin şöyle manşet atarlar

Şimdide balkonda içmek yasaklandı!!! Altında binlerce yorum olur tabii küfür içeren, sonra bir bakmışsın aaa Rusya :)

Gönül ister ki sigara olayı tamamen bitsin, ben de kurtulurum, vallahi bırakmak istiyorum ama hava kararınca kurtadam gibi bir anda sigarakolik olup çıkıyorum.

Bu işin peşi bırakılmalı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
(düzenlendi)
Azad Mirzade yazdı:

Şimdide balkonda içmek yasaklandı!!! Altında binlerce yorum olur tabii küfür içeren, sonra bir bakmışsın aaa Rusya :)

Gönül ister ki sigara olayı tamamen bitsin, ben de kurtulurum, vallahi bırakmak istiyorum ama hava kararınca kurtadam gibi bir anda sigarakolik olup çıkıyorum.

Sağlık herşeyin başı,bende sigara içenlerdendim ama çok şükür 7 sene önce kızım vesile oldu doğunca bıraktım,şimdi bana teşekkür ediyor babacım iyiki içmiyorsun diye, çocuklarıma örnek olmak amacıyla çoğu şeye dikkat ediyorum,evde aburcubur,gazlı içeçek,hazır gıdalar tüketmiyoruz,velasıl herşey kendi elimizde,sağlıklı iken tez zamanda bırakmak en güzeli, aksine iş işten geçtikten sonra kehren bırakmak zorunda kalıyor insanlar...Sizde umarım sigarayı tez zamanda bırakırsınız..

tarihinde Erdem Bozkurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman

Şimdide balkonda içmek yasaklandı!!! Altında binlerce yorum olur tabii küfür içeren, sonra bir bakmışsın aaa Rusya [emoji4]
Şu Thomas Cook batınca, Türkiyeden kaçışlar başladı diye haber yapanlardan bahsediyorsunuz herhalde.

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Şu Thomas Cook batınca, Türkiyeden kaçışlar başladı diye haber yapanlardan bahsediyorsunuz herhalde.

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ustad tapatalk imzani kapatir misin?
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Almanya Makedonya Bulgaristan, aynı burası gibi. Fark görmedim ben 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

İsviçre'de de Almanya'da da bulundum. Sokakta bile içiyorlardı. Bir yanlışınız olmasın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Avrupa daha geride. Avm gibi yerlerde kapalı alanda kuş karesi yok bizde ki çok rencide edici bir durum. İçici olduğum halde girmem oraya. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Avm gibi yerlerde kapalı alanda kuş karesi yok bizde ki çok rencide edici bir durum. İçici olduğum halde girmem oraya. 

içici olmasam da girerdim oraya, hamburgta humanist oluruım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...