İçeriğe Yönlendir

Araç İçinde Sigara İçmeye Ceza Verilmeye Başlandı

Okay Kaygusuz

Recommended Posts

Servet Aydın
Ali Darbaz yazdı:

Sigara yüzünden sgk hastanelerindeki hasta sayısı fazla. 

Bence iyi hareket 

Eskiden filmlerde olurdu hani. Godaman fabrikatör ağzında puro ile evin hizmetçisine sarkardı. O godaman 70 yaşını devirmiş, bir elinde viski diğer elinde Küba tütünü ile ne de ihtişamlı ve güçlü idi. Filmlerde olan gerçek yaşamda da oluyordu. Adamın derdi tasası yokki strese bağlı organları iflas etmesin. 

Göktürk hocamız, ciddi bir kanseri yendi çok şükür. Ağzına sigara vurmayan, sağlığına dikkat eden örnek kişilik benim için. Ama ölümcül hastalıkların başına sigara yerine stresi koysak, stres denen lanetin çaresini bulsak daha iyi olmaz mı? 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sigarayı tüm ülke bıraksın, peşine de alkolü. Ahanda yazıyorum 1 hafta sonra yasa geri çekilir 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Benimkisi küçük bir çağrı idi, memleket meselesine döndü :)

E hadi devlet sana bana ona imkan sağlayamıyor diye ne yapalım yasak olan herşeye karşı mı çıkalım? Adam öldürmek yasak, hırsızlık yasak, madde bağımlılığı yasak vs vs vs?

Devletin tek bu sorunumu var diye diye sorunlar ha bire birikiyor. Kendi çalıştığım kurumda da sorunlar var diye ne yapayım üzerime düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeyeyim mi? Doktor hasta bakmasın, temizlik görevlileri çöp kutularını almasın, yok canım sıkkın bugün motor yağı yerine daha ucuz ayçiçek yağı koysak diyen ustalar artsın?

Bizim insanımıza özendirmek kar etmiyor, yasaklayacaksın bu kadar basit.

Parasıyla diil mi kardeşimmm? Olay bu.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Evin çatısı akarken banyoda damlayan musluğun contası biraz bekleyebilir 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Araç kullanırken sigara içmek dikkati dağıtabiliyor. Sigarayı yakarken özellikle . Ben bu sebepten destekliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sigara içmiyorum.. 

Ancak, Oldu olacak evlere de kamera koysunlar. 

Mert Üçkaleler yazdı:

Araç kullanırken sigara içmek dikkati dağıtabiliyor. Sigarayı yakarken özellikle . Ben bu sebepten destekliyorum.

Sigara içerken durmadan 1000 km gidebilirdim.. Bırakalı gidemiyorum.. uykum geliyor. 

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mert Üçkaleler yazdı:

İçici sigarasını yakarken yola bakmaya devam eder 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Oktay Zerman

Sağlığımızı çok düşünen bizi her tür illetten koruyan hükümetimiz okul gıdalarını kantinlerde satılacak ürünlerin denetlenmesi ile ilgili yasayı 1 sene daha öteledi geçenlerde çocuklarımıza yedirdiklerimizin kendi bilinci yerinde sigaranın zararını artık idrak edebilecek yetişkinlerden daha önemli olduğunu düşünüyorum... Ama kral para gelecek yeri işaret edince kraldan çok kralcı olanlar vakit kaybetmiyor büyük gıda firmalarından nasıl nemalanılıyorsa ülkenin geleceği olan çocukların sağlığından daha önemli hal alıyor araç içindeki sigara olayı..

• Beğen 7
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Metin Akbal yazdı:

Benimkisi küçük bir çağrı idi, memleket meselesine döndü :)

Konu sen değilsin. Böyle olmaz bu işler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ceza sürücüye, araba sürmediğiniz zamanlarda içebilirsiniz yani. Olay devletin sürücünün sigara içerek trafiği tehlikeye attığını düşünmesinden kaynaklanıyor. Bu açıdan bakılmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Araçta sigara içme konusuna ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek arkada oturanlar da sigara içemeyecek" dedi.

Emre Şimşek yazdı:

Ceza sürücüye, araba sürmediğiniz zamanlarda içebilirsiniz yani. Olay devletin sürücünün sigara içerek trafiği tehlikeye attığını düşünmesinden kaynaklanıyor. Bu açıdan bakılmalı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

bende içmiyorum ama uzun yola giderken redbulla sigara güzel oluyor baygınlıgımı alıyor gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Yani arabayı polisin yanına park edip içerisinde içebiliyoruz.

Maksat araba hareket etmesin.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kabahatler KAnunu'nun 39. maddesine istinaden cezalar kesiliyor ancak özel araçla ilgili bi kalem yok.

Madde  39-(

1) Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün mamulü tüketen kişiye, ilgili idarî birim amirinin yetkili kıldığı kamu görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu fıkra hükmü, tütün mamulü tüketilmesine tahsis edilen alanlarda uygulanmaz.

(2) Toplu taşıma araçlarında tütün mamulü tüketen kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.  Kabahatin  özel  hukuk  kişileri  tarafından  işletilen  toplu  taşıma  araçlarında  işlenmesi halinde bu ceza ilk başvurulan kolluk birim yetkilileri tarafından verilir. Kamuya ait toplu taşıma araçlarında işlenmesi halinde idarî  para cezası verme  yetkisi  bakımından birinci  fıkra hükmü uygulanır.

(3) Özel hukuk kişilerine ait olan ve herkesin girebileceği binaların kapalı alanlarında, tütün mamullerinin tüketilemeyeceğini belirtir açık bir işarete yer verilmesine rağmen, bu yasağa aykırı hareket eden kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu ceza, şikâyet üzerine en yakın kolluk birimi yetkililerince verilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler
Servet Aydın yazdı:

İçici sigarasını yakarken yola bakmaya devam eder 

Abi keşke herkes öyle içici olsa o zaman ne diyim. Ben çok görüyorum yolda sigara yakarken arabayı yan şeridin ortasına kadar kaçıran.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigara içerken durmadan 1000 km gidebilirdim.. Bırakalı gidemiyorum.. uykum geliyor. 

Dönem dönem sigarayı bırakıp tekrar başlayan biri olarak , sigara kullandığım zamanlar için dediğine katılıyorum abi. Tuvalet ihtiyacı gelmesin bende istanbul - bodrum durmadan gidebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Topluluk içerisinde içen var, içmeyen var, sağlığını önemseyen var, önemsemeyen var. Yasaklanmalı, denetlenmeli, uyulmadığı zamanlar ceza verilmeli. Destekliyorum.

Gelelim özel mülk alanlarına. Evimin balkonunda içerim, içmem. Kime ne? Mal benim mülk benim. Arabamda sigara içerim içmem. Kime ne? Mal benim mülk benim. Aracımı küçük çocuğum ve eşim de kullandığı için zaten içmiyorum, uzun yolda bile mola harici sigara içmiyorum. Şehir içi zaten kısa mesafe. Son fırtımı çekip dışarı salıp arabaya-dolmuşa-taksiye binmem bile. Bunlar benim içmeyenlere karşı saygımdan geliyor. Kanun zoru ile şahsi mülküm içinde ne yapacağıma karışılamaz, benim özgürlüğüme aykırı. Birinin istemiyle, kraldan çok kralcı başka birilerinin işgüzarlığıyla yapılan bir iş... Saygım yok, bana müdahale edene de saygım yok.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Sani Gerşon yazdı:

Kabahatler KAnunu'nun 39. maddesine istinaden cezalar kesiliyor ancak özel araçla ilgili bi kalem yok.

Madde  39-(

1) Kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün mamulü tüketen kişiye, ilgili idarî birim amirinin yetkili kıldığı kamu görevlileri tarafından elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu fıkra hükmü, tütün mamulü tüketilmesine tahsis edilen alanlarda uygulanmaz.

(2) Toplu taşıma araçlarında tütün mamulü tüketen kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.  Kabahatin  özel  hukuk  kişileri  tarafından  işletilen  toplu  taşıma  araçlarında  işlenmesi halinde bu ceza ilk başvurulan kolluk birim yetkilileri tarafından verilir. Kamuya ait toplu taşıma araçlarında işlenmesi halinde idarî  para cezası verme  yetkisi  bakımından birinci  fıkra hükmü uygulanır.

(3) Özel hukuk kişilerine ait olan ve herkesin girebileceği binaların kapalı alanlarında, tütün mamullerinin tüketilemeyeceğini belirtir açık bir işarete yer verilmesine rağmen, bu yasağa aykırı hareket eden kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu ceza, şikâyet üzerine en yakın kolluk birimi yetkililerince verilir.

Kendi yaşam alanımda sigara içerek ne kabahat işlemiş oluyorum ki. :) 

Bi ara kanunlarımızda vardı, hala var belki bilmiyorum hukukçu abilerim söyler

Sana isnat edilen suçu, isnat eden ispat ile mükellef değildi, sen suçsuzluğunu ispat etmekle yükümlüydün :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Süper haber...

dikkat dağıtıcı bir de yangın sebebi kırsal alanda. Dışarı atılan izmaritler cabası.

ancak elinde telefon zig zag gidenleri mutlaka cezalandırmak şart. 

Sivil polis istiyorum.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Arabada icilen her sigaradan sonra  izmarit cok yuksek ihtimalle disari atiliyor. Sadece bu bile yasaklanma karari alinmasina yeterli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Kendi yaşam alanımda sigara içerek ne kabahat işlemiş oluyorum ki. :) 

Bi ara kanunlarımızda vardı, hala var belki bilmiyorum hukukçu abilerim söyler

Sana isnat edilen suçu, isnat eden ispat ile mükellef değildi, sen suçsuzluğunu ispat etmekle yükümlüydün :) 

Yanlış bilgi. Bu "artık neredeyse bu duruma geldik" demek için yapılan bir abartı idi.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Geçsinler bu işleri size bir sürü kapalı mekanda sigara içilen cafe restaurant sayabilirim acaba herkes bilirken niye oralara baskın yapılıp ceza kesilmez biri cevaplasın bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...