İçeriğe Yönlendir

Fiat Mini Otomobil Pazarından Çekiliyor!..


Eyüp Çetin

Recommended Posts

Eyüp Çetin

Fiat Mini Otomobil Pazarından Çekiliyor!..

 

4XNzxW.jpg

 

İtalyan otomobil devi Fiat, özellikle Avrupa pazarında tartışmasız lideri olduğu mini otomobil segmentini terk etmeye hazırlanıyor. Firmanın kararının nedeni ise yasal düzenlemelerin üretimi oldukça pahalı hale getirmesi.

 

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, sahip olduğu imparatorluğu mini arabalardaki başarısına borçludur. Firmanın en baskın olduğu ve mutlak hakimiyet sürdüğü segment de bu segment. Özellikle Avrupa’da Fiat bu alanda rakipsizdir. 

Gelen haberlere göre bu durum, Fiat’ı bu segmentte yer alan araçlar üretmeye ikna edemeyecek. Son yıllarda sıkılaşan emisyon ve güvenlik düzenlemeleri nedeniyle mini araba üretmek aşırı pahalı bir hale gelmiş durumda. Bu nedenle de Fiat bir üst segmentte yer alan araçlar üretecek. 

 

IgtsfM.jpeg

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) patronu Mike Manley, “Çok yakın gelecekte, daha yüksek hacimli, daha yüksek marjlı segmentlere odaklandığımızı görebilirsiniz ve bu da mini araba segmentinden uzaklaşmamızı içeriyor.” derken, belli bir zaman çizelgesi paylaşmadı. Söylentilere göre bu segment geçişi 2024’te gerçekleşecek. 

 

 

Fiat’ın mini araba segmentinde yer alan iki modeli 500 ve Panda, yaşlarına rağmen oldukça iyi satış rakamlarına ulaşıyor. İtalyan firmanın bu iki modeli, Fiat’ın satış rakamları arasında önemli yer tutuyor. Hali hazırda sonraki nesil 500’leri hazırlayan ve elektrikli modele geçmeye hazırlanan Fiat, Panda konusunda ise kesin kararını vermiş değil. 2019 Centoventi konsepti ise Panda’nın yerini elektrikli bir modele bırakabileceğini gösteriyor. 

Yeni nesil 500’ler 2020 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve fuardan kısa bir süre sonra da piyasaya çıkacak. 500 modeli hayatına devam edecekse de Fiat, daha büyük kar marjlarının söz konusu olduğu bir üst segmentte Renault Clio ve Volkswagen Polo gibi rakiplerle mücadele edecek. Fransa merkezli PSA grup ile olan anlaşma, Fiat’a Peugeot 208 ve Opel Corsa gibi araçlarla aynı platformu kullanabilme fırsatı verecek. Yeni araçlar benzin, dizel ve elektrikli modeller düşünülerek üretilecek. 

 

Kaynak: webtekno.com

 

 

 

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

https://europe.autonews.com/sales-segment/fiat-plans-exit-europes-minicar-segment

 

Bizim anlayacağımız dilde A segmentini bırakıp buradaki müşterileri B ye geçirmeyi düşünüyorlarmış. 

 

Yani Panda isteyen adama Punto verelim diyecekler.

 

Ayrıca bu sadece FIAT'ın aldığı bir karar değil. Ford ve Opel daha önce bırakmış. Volkswagen ise elektrikli dışında üretmiyor. 

 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
(düzenlendi)

Peugeot 208 ve Opel Corsa yeni kasaya geçti, Fiat Punto'da bu platforma dahil edilecek sanırım.

Ama her ne olursa olsun 500 serisi elektrikli olarak yine devam edeceğini düşünüyorum.

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

İlginç bir karar olmuş, panda  bazı avrupa ülkelerinde çok satıyordu ama karı az demek ki. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Başlıktaki bir virgül eksikliği "Mini, Fiat'ın mıydı ya" diye kafamda deli sorular yarattı :D

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...