İçeriğe Yönlendir

Xiaomi MI 9T Telefonum


Cihat Küçükay

Recommended Posts

Cihat Küçükay

 

Efendim herkese merhaba

Bildiğiniz gibi kara cuma tabir edilen günde indirimlerden faydalanıp 64 GB fiyatının da altında 128 GB, yine Xiaomi Türkiye garantili mi 9t aldım.

Bana KDV dahil fiyatı 3084 TL ye geldi.

Özellikleri kısmına fazla girmeyeceğim. Aşağıdaki tanıtım yazısı size yeterli olacaktır.

 

Xiaomi Mi 9T 64 GB (Xiaomi Türkiye Garantili)

 

Ürün paket içeriğinde kılıf bulunmaktadır.

 

9T 64 GB Özellikleri

 

Teknoloji dünyasında gündem yaratan akıllı cep telefonları ile tanınanXiaomi, yenilikçi ve cesur tasarımlı Xiaomi Mi 9T modelleri ile yine söz adından ettiriyor. Kullanıcıların beklentileri doğrultusunda ekranının tamamını kullanılabilir kılan ve çentik gibi tasarım detaylarını bu modelle rafa kaldıran marka, pop-up (açılır kapanır) yapısındaki kamera ile telefonamodern bir form kazandırıyor. Güvenlikten eğlenceye, verimlilikten performansa kadar pek çok noktada sınıfında öne çıkan Xiaomi Mi 9T özellikleri ile günceli rahatlıkla yakalıyor.

 

Yapay Zekâ Destekli Kamera ile Harikalar Yaratın

 

- Corning Gorilla Glass 5 ile çizilmeye karşı dirençli hâle getirilen 6.39 inç genişliğindeki AMOLED ekranla dijital içerikleri gerçeğe en yakın renklerle görüntüleyebilir, ekranın tamamını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

 

- Telefonunuzun güvenliğini sağlayan ve ekran içine gömülü olan parmak izi okuyucusunu kolayca kontrol edebilir, verilerinize yabancıların erişmesini pratik biçimde engelleyebilirsiniz.

 

- Sekiz çekirdekli işlemci, yüksek RAM ve depolama alanı sayesinde yeni nesil uygulama ve oyunları sorunsuz şekilde değerlendirebilir, büyük boyutlu verilerinizi ve multimedya içeriklerinizi gönül rahatlığıyla telefonunuza depolayabilirsiniz.

 

- 18 Watt hızlı şarj destekli 4000 mAh kapasiteli Li-Po batarya yardımıyla telefonunuzu gün boyunca kesintisiz olarak kullanabilir, şarjın azalması durumunda dakikalar içerisinde telefon bataryasını tam doluluğa ulaştırabilirsiniz.

 

- Yapay zekâ ana arka kamera ile 4K videolar kaydedebilir, toplam üç adet arka kamerayla farklı açılarda fotoğraf ve video kayıtları gerçekleştirebilirsiniz. Pop-up şeklindeki ön kamerayla eşsiz selfie pozları yakalayabilir, görüntülü görüşmelerde yine ön kamerayı kullanabilirsiniz.

 

- Müzik ve multimedya deneyimi için özelleştirilmiş ses yongasıyla gelen telefona 3.5 mm çıkışlı kulaklıklarınızı bağlayabilir, dilediğiniz her yerde ve her an Hi-Fi tecrübesi yaşayabilirsiniz.

 

Xiaomi Mi 9T Teknik Özellikleri

 

·Ekran Büyüklüğü:6.39 inç

 

·Ekran Çözünürlüğü:1080 x 2340

 

·Ön Kamera:20 MP

 

·Arka Kamera: 48 MP + 8 MP + 13 MP

 

·Bellek (RAM):6 GB

 

·Dahili Depolama:64 GB

 

·Batarya:4000 mAh

 

Yeni Nesil Olanaklar, Yeni Nesil Teknik Özellikler

 

En yeni tasarım trendlerini takip etmekle kalmayıp sunduğu inovatif fikirlerle bu trendlere katkı sağlayan Xiaomi, bir akıllı cep telefonundan beklediğiniz tüm özellikleri Xiaomi Mi 9T ile bir araya getiriyor. Model, sahip olduğu teknik özelliklerle yeni nesil imkânlardan en iyi şekilde yararlanabilmenizi temin ediyor.

 

Bir iletişim ve eğlence aracı olmasının yanı sıra son derece şık görünen bir obje olmayı da başaran Xiaomi Mi 9T; mavi, siyah ve kırmızıdan oluşan üç farklı renk seçeneğiyle geliyor. 191 gram ağırlığındaki akıllı cep telefonu, 156.7 mm’lik uzunluğu sayesinde cepte kolayca taşınabiliyor.

 

403 ppi piksel yoğunluğuna sahip, 6.39 inç genişliğinde ve 2340 x 1080 piksel (Full HD+) çözünürlüğündeki geniş ekranıyla uygulama ve oyunları kusursuz biçimde görüntüleyebilmenizi sağlayan telefon, ekranında kullanım tecrübenizi engelleyecek unsurlar bulundurmuyor. Ekranın tamamını değerlendirebilmeniz için üst ve alt kısımdaki bölmeleri incelten ve ön kamerayı pop-up şeklinde tasarlayarak telefona entegre eden marka, cihazı hem yatay hem de dikey pozisyonda kullanırken çerçevesiz ekranın sunduğu ekstralardan yararlanabilmenizin önünü açıyor. HDR ve HDR10 standartlarını destekleyen ekran, 600 nit değerindeki maksimum ekran parlaklığıyla HDR içeriklerin ve oyunların tadını çıkarabilmenizi sağlıyor. Tekil bazda piksel etkinleştirebilmesiyle gerek enerji tüketimi gerekse işlevsellik konusunda öne çıkan AMOLED ekran, sürekli açık ekran gibi özellikleri kullanabilmenizi mümkün kılıyor. Düşük mavi ışık yayarak gözlerinizin uzun süreli kullanımlarda yorulmasını engelleyen ekran, Sunlight Mode 2.0 ile güneş altında bile görünür kalarak çalışmalarınızı dış koşullardan bağımsız sürdürebilmenizeolanak sağlıyor.

 

Sade ve şık tasarımını,kasadaki tuş ve bağlantı noktası yerleşimi tarafında gözler önüne seren Xiaomi Mi 9T modellerinin güç ve ses seviye kontrol tuşları kasanın sağ yanında bulunuyor. Kamera için mikrofon, 3.5 mm kulaklık girişi ve pop-up ön kamera cihazın üstünde yer alırken SIM kart tepsisi, USB-C portu, mikrofon ve hoparlör ise telefonun alt kısmında kendine yer buluyor. Modelin arka yüzünde ise üçlü arka kamera ve LED flaş konumlanıyor.

 

Yüksek Performans ve Enerji Verimliliği Bir Arada

 

Xiaomi Mi 9T fiyatları bakımından erişilebilir aralıklarda seyretse de fiyat/performans segmentinin iddialı çözümlerinden birine dönüşüyor. 8 nm üretim teknolojisiyle geliştirilen sekiz çekirdekli işlemcisiyle yüksek performans sergileyen akıllı telefonun çift çekirdekli ana işlemcisi, 2.2 GHz frekansına kadar hızda çalışabiliyor.Altı çekirdekli yardımcı işlemci ise çalışma hızını 1.7 GHz frekansına taşıyabiliyor. Güncel oyunları tatmin edici grafik seviyelerinde ve akıcı olarak oynamayı hedefliyorsanızXiaomi Mi 9T size hitap ediyor.

 

Modelin donanım yeterlilikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. 6 GB RAM’le desteklenerek hem yoğun bellek kullanan uygulamaların sorunsuz çalışmasını hem de aynı anda birden fazla uygulama kullanılabilmesini olanaklı hâle getiren telefon, 64 GB kapasiteli dâhili depolama alanıyla gereksinimlerinize yanıt veriyor. Mi Turbo teknolojisini beraberinde getiren Xiaomi Mi 9T, yüklediğiniz oyun ve uygulama verilerini optimize ederek kullanım tecrübenizi iyileştiriyor.

 

Üç Arka ve Bir Ön Kamerayla Yeteneğinizi Konuşturun

 

Amatör ya da profesyonel olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız, Xiaomi Mi 9T modellerinde yer alan kameralarla mükemmel görseller yakalayabilirsiniz. f/1.75 diyafram açıklığına sahip 48 megapiksel çözünürlüklü ana arka kamera, yapay zekâ destekli sahne algılama özelliğiyle beğeni topluyor. Perde hızı kontrolü, kontrast tespitli otomatik odaklama gibi birçok özellikle donatılan ana arka kamera, alternatif çekim modları için f/2.4 diyaframlı 13 megapiksellik ekstra geniş açılı ikinci kamera ve telefoto özellikli, f/2.2 diyafram açıklığın sahip 8 megapiksellik üçüncü kamerayla destekleniyor. Tercih edeceğiniz çekim moduna bağlı olarak Xiaomi Mi 9T ile 4K/30 fps videolar ve 720p çözünürlüklü time lapse videolar kaydedebilirsiniz. Fiziksel baskıya duyarlı ve çeşitli aksaklıklar hâlinde otomatik olarak kapanabilen pop-up ön kamera ise 20 megapiksel çözünürlüğü ve ana arka kamerada olduğu gibi yapay zekâ desteğiyle yüz güldürüyor. Safir objektif camı sayesinde çizilmelere azami oranda dayanıklılık gösteren ön kamera, açılıp kapandığı esnada kırmızı renk ışık yayarak cihazın yenilikçiliğine de vurgu yapıyor.

 

Android İşletim Sisteminin Yeniliklerini Bir de Xiaomi ile Tecrübe Edin

 

Android 9.0 işletim sistemi ve MI UI 10 kullanıcı arayüzüyle sizleri karşılayan akıllı cep telefonunun kutu içeriği, en az teknik özellikleri kadar doyurucu. Ürünün kutusundan; telefonun kendisi, kullanım kılavuzu, SIM kart iğnesi, koruyucu kılıf, şarj kablosu ve 18 Watt’lık hızlı şarj cihazı çıkıyor.

 

Çin’in En Değerli Markalarından Biri: Xiaomi

 

2010 yılında kurulan Çin merkezli Xiaomiakıllı telefon, tablet bilgisayar, laptop ve akıllı televizyon gibi ürünleriyle tanınıyor. Kullanıcılara sunduğu ürünleri ulaşılabilir fiyat aralıklarına yerleştiren marka, fiyat/performans ürünleriyle sektörün önde gelen isimleri arasına katılıyor.

 

Bütçesini Yormadan Yüksek Performanslı Telefon Almak İsteyenlere

 

Kutusundan çıkardıktan sonra kısa bir kurulum ve yapılandırma işleminin ardından kullanıma hazır hâle gelen akıllı cep telefonunu, kullanım talimatlarına uygun şekilde şarj etmeniz öneriliyor. İhtiyacınız olan uygulama ve oyunları Google Play Market üzerinden indirebiliyor, ilgili yazılımların güncellemelerini de yine aynı arayüz üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Android işletim sistemli bir cep telefonu almayı planlıyor ancak bütçenizi zorlamak istemiyorsanız, Xiaomi Mi 9T beklentilerinizi karşılıyor.

 

Benim bu telefonda kullanışlı bulduğum özellikleri sıralamak istiyorum.

Ekran bölme, evet snapdragon 730 işlemci ve 6 GB RAM ekranı ikiye bölüp çalıştırmaya izin veriyor. Bazı tam ekranda çalışan uygulamalar dışında süper pratik.

İkinci alan, telefon size gizli ve şifre ile saklanabilen ikinci bir alan veriyor. Telefon karıştıran tiplere önlem sanırım [emoji16]

Game turbo, oyunu sık oynuyorsanız hızlandırıcı tam size göre. Yüksek performanslı oyunları oynamanızı sağlıyor.

Kamera, gündüz çekimleri çok güzel zaten. Aşağıda normal fotoğraf modunda ve gece modunda resimler ekledim. Gece modu başarılı görünüyor.

 

 

Şimdilik bu kadar, kullandıkça ekleme yapacağım.

 

23896660350dccd54e6f706baeeec506.jpg

 

50a57a94fd69b4c8a7d2a911e7ea59b0.jpg

 

96680b83dcf9e197ed57d961d905ca7b.jpg

 

e0da4268853e08bd0645c0df60f37221.jpg

 

1fb72041d7cb77703b5c6692256af58e.jpg

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi

Çok güzel telefon, aynısını bende arkadaşıma aldırdım. Türkiye garantili 128'lik versiyon 2990 TL den 222 liralık kupon kullanıp yaklaşık 2774'e aldık. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

çin derken, adamların cihazları bayağı kaliteli, çinlileri sevmem ama haklarında yemem, uzak doğu üretimi belli başlı markalarıda unutmayalım, bunların hepsi çin tayvan kore üretimi,  hani 10 bini geçen fiyatlı  dejavu aletler var mesela, deli para istiyorlar  ama  ortada birşey yok... o yüzden birşey sunsun bir zahmet sözün pek olmadı, sunuyorlar zaten....

Cihat Küçükay yazdı:

 

 

 

züper, hayırlı olsun, yazdığın özellikler huveyle aynı ki 2 sene olacak nerdeyse kullanıyorum gpu turbo ekran bölme 4000 lik pil, seninkin şarj hızı birazcıcık düşük gibi ama olsun başka şeyleri var, huvey ile şayomi aynı telden çalıyorlar gibi zaten...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İhsan Yıldırım

Yaklasik bir aydir kullaniyorum gercekten cok guzel ozellikle kamera konusunda iphone 8 den ustun popup kamera ayri bir hava katiyor hiz zaten sorunsuz parmak izi ekrana gomulmesi cidden cok rahatlatiyor insani en sevdigim ozelliklerinden bnde yurtdisi 2000 tl  ye almistim 10 yillik samsung kullanicisi olarak kesinlikle tavsiye ederim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
(düzenlendi)

mi9T'de hires audio sertifikalı ses çıkışı (wcd9335) mevcut. En güzel özelliği budur, pek bilinmez ama 😛

 

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Hakan Tarım yazdı:

mi9T'de hires audio sertifikalı ses çıkışı (wcd9335) mevcut. En güzel özelliği budur, pek bilinmez ama 😛

 

biz biliriz alışkınız, çin malıya idare ediyoruz artık 32bit/384kHz resolution hi-res audio, no less,  flac falan dinliyoruz fakir işi alet ne yapalım :tongue:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Ali Cihangiroğlu yazdı:

biz biliriz alışkınız, çin malıya idare ediyoruz artık 32bit/384kHz resolution hi-res audio, no less,  flac falan dinliyoruz fakir işi alet ne yapalım :tongue:

tidal master deneyiniz ozaman, tam fakir işi 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Hakan Tarım yazdı:

tidal master deneyiniz ozaman, tam fakir işi 

denedim zati fena değil tidal :)  kulaklıkta ama, bu yetmediğinde dış ses gerektiğinde  wonderboom 2 ye aktarıyorum sesi güzel oluyor harbiden,  evde ne yapıyorsun deme çok pis fakir işi oluyor utanıyorum yazmaya :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tahir Ak yazdı:

Çin malı telefona 3 bin verilmiş büyük para

Çin malı telefona 14binTL veren de var? iPhone nerede üretiliyor sanıyorsunuz :)

  • Beğen 1
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Çin malı telefona 14binTL veren de var? iPhone nerede üretiliyor sanıyorsunuz [emoji4]
Çin üretimi demedim malı dedim :)
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çin üretimi demedim malı dedim default_smile.png
Tamam iste, aynı :) Anakart bildigimiz cin mali. Made in China :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Tahir Ak yazdı:

Çin malı telefona 3 bin verilmiş büyük para. Bir şeyler sunsun Bi zahmet :)


Bu marka insanların "çin malı" algısını çoktan değiştirdi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı
Tahir Ak yazdı:

Çin malı telefona 3 bin verilmiş büyük para. Bir şeyler sunsun Bi zahmet :)

İphone 4-5-5s-6-7 den sonra Mi6 Kullanıyorum Fiyat performans bakımından cebinden çıkarır.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

çinli ne istersen onu yapar, dandik iste dandik mal yapsın, uzay çağı iste ona uygun yapsın,  montaj yapan derseniz yapa yapa öğrendi adamlar, zaman geçer birileri geride kalır arkadan gelen tokatı çakar gider, adamlar herşeyi yapar hale geldi, abd bile durumu kurtaramıyor, çin malı evet ama şuan en iyisini yapabiliorlar, yani boş yere çin malı kötüdür algısını savunmayalım, dediğim gibi adamlarda ne sitersen onu yapıyorlar, kendi sattıkları maldada en iyisini yapıyor adamlar, sen yeterki site ve seç, bakınız en baba telefonlar yine bunlarda mesela, huvey-xaomi bunların üst modelleriyle başedecek şuan en yakın marka samsung ki o bile zorlanıyor, başka marka yok abda markasıda yok sadece adı var içi çin malı, sadece yazılımda varlar andro-ios oda şimdilik, piyasa şuan böyle yaygın olduğu için, nasılsa birileri birşeyler çıkarır, kimse ebedi değildir , kalanlarda zaten çinli-koreli-tayvanlı yani boşa dandik demeyelim artık...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Ali Cihangiroğlu yazdı:

, huvey-xaomi bunların üst modelleriyle başedecek şuan en yakın marka samsung ki o bile zorlanıyor

Aynen abi. En başta yazılım desteğiyle bile baş edemiyor. Android 9 a tüm modellerini güncelleme yüzdesinde En iyisi Nokia, sonra Xiaomi geliyor. 

Samsung 6. sırada yüzde 40 civarlarında bir oranla. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Hakan Tarım yazdı:

Aynen abi. En başta yazılım desteğiyle bile baş edemiyor. Android 9 a tüm modellerini güncelleme yüzdesinde En iyisi Nokia, sonra Xiaomi geliyor. 

Samsung 6. sırada yüzde 40 civarlarında bir oranla. 

mesela şuan huvey mate 10 pro kullanıyorum, andro 9.1 yüklü emui 9 dayım, yılbaşından sonra andro 10 ve emui 10 a şak diye geçeceğiz inşallah, ayrıca yazılım çıktığı an Türkiyede yayınlanmasını beklemeden resmi sürümü idirip şak diye yüklüyoruzda, nerde zamsung bunu yapacak :)

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Guzel secim olmus gule gule kullanin. Bende de mi 9t pro var.

Xiaomi yazilim konusunda fena degil ufak tefek hatalari var ama guzel telefon yapiyorlar. Herhangi bir sorunda da https://forum.miuiturkiye.net/ forumunda cok yardimci oluyorlar

Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Eren Gökmen yazdı:

Guzel secim olmus gule gule kullanin. Bende de mi 9t pro var.

Xiaomi yazilim konusunda fena degil ufak tefek hatalari var ama guzel telefon yapiyorlar. Herhangi bir sorunda da https://forum.miuiturkiye.net/ forumunda cok yardimci oluyorlar

2 hafta önce 9tpro ile 9 arasında kalmıştım. Popup kamera çıkıp durunca kesin gıcık olurum diye mi9 aldım :D

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
Hakan Tarım yazdı:

2 hafta önce 9tpro ile 9 arasında kalmıştım. Popup kamera çıkıp durunca kesin gıcık olurum diye mi9 aldım :D

:D niye cikip dursun ki

Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Eren Gökmen yazdı:

:D niye cikip dursun ki

Manyaklık işte, yapacak birşey yok 😛

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

eskiden ifon kuyruğu olurdu şimdi şiomi kuyruğu oluyormuş dükkanlarda. bunlar hep dramdır işte.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...