İçeriğe Yönlendir

5G Destekli Lastik!


Eyüp Çetin

Recommended Posts

Eyüp Çetin

Lastik sektörünün önemli isimlerinden Pirelli, çok önemli bir projeye imza attı. Dünyanın ilk 5G bağlantı desteğine sahip lastiğini üreten şirket, böylelikle yol durumunu anında şoföre iletebilen bir lastik geliştirmiş oldu.

 

gwBAt3.jpg

 

 

5G bağlantısı her geçen gün hayatımıza biraz daha yaklaşıyor. Henüz 5G teknolojisini aktif olarak kullanamıyoruz ancak yine de bu teknolojinin bizlere sunacağı imkanlardan haberdarız. Ayrıca çeşitli sektörlerdeki şirketler de 5G teknolojileri üzerine çalışarak tüketicilerin, 5G'nin neler sunabileceği konusunda bilgilenmelerini sağlıyorlar. Şimdi ise böyle bir gelişme, otomobil sektörünün en önemli lastik üreticilerinden Pirelli'de yaşandı.

İtalya merkezli bir lastik üreticisi olan Pirelli, ürettiği lastiklerle kendini her konuda ispatlamış olan bir şirket. Şirket şimdiyse Audi, Ericsson, Tim, Italdesign ve KTH ile bir iş birliği yaparak dünyanın ilk 5G bağlantı destekli lastiğini üretmeyi başardı. "Cyber Tyre" olarak isimlendirilen bu lastik, sahip olduğu dahili 5G bağlantı desteğiyle anlık veri kontrolü yapıp şoföre bildirebiliyor.

 

ht7P1P.jpeg

 

Pirelli Cyber Tyre, her ne kadar Audi ortaklığında üretilmiş olsa da sadece Audi markalı otomobiller için geliştirilmedi. İlerleyen dönemlerde bu lastiğin diğer araba markalarında da kullanılması planlanıyor. Bu lastiğin özelliği ise araç hareket halindeyken yoldan aldığı verileri anında aracın içerisine iletmesi. Böylelikle şoför hem lastik hem de yol durumuyla ilgili detaylı bilgilere Pirelli Cyber Tyre sayesinde ulaşabiliyorlar.

Dünyanın 5G bağlantı desteğine sahip ilk lastiği; yolun durumuyla ilgili bilgileri anında bildirebiliyor. Örneğin; yol ıslaksa ve yol tutuş oranı düşmeye başladıysa şoföre bu konuda bilgi veriliyor veya eğer lastikte herhangi bir sorun yaşandıysa ya da yoldaki su birikintisinin aracı kızaklama riski bulunuyorsa, şoför bundan anında haberdar oluyor.

 

6qQLte.jpeg

 

Pirelli Cyber Tyre, aktif olarak kullanılmaya başlandığı zaman yolla ilgili tüm olumsuz durum ve riskleri şoföre anında iletebilecek. Pirelli, lastiğin bu özelliğinin trafik güvenliğini arttıracağını düşünüyor. 5G bağlantı desteğinin hayatımıza sunulmasıyla birlikte otomobillerde kullanılmaya başlayacak bu lastik, sektörün kurallarını baştan yazacak gibi görünüyor.

 

Kaynak: Webtekno.com

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lastik alacağım 4G mi 5 g limi olsun konusu bekliyoruz o zaman

Lastiğim tünellerde çekmiyor ne yapsam mağdurum da olabilir

  • Beğen 6
  • Mutlu 10
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Lastiği 3G ye alırsanız her yerde çekebilir [emoji2]

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

bu bizde biraz sıkıntı olabilir ama çok güzel teknoloji oldum olası TR şartlarında en iyi lastiğin pirelli olduğunu düşünmüşümdür, gerek asfalt gerekse bozuk yollarda banamısın demiyor

tabi üst sekmenti p7 yada p7 blue . hiçbir sıkıntı yaşamadım bu 2 lastıkde

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Ben Türk Telekom kullanıyorum iyi çekmez benim lastik. 😊

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

şu havasız lastikleri satsınlar önce. saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar bana sorarsanız. bluetooth çipi koy adam baksın telefonundan madem öyle.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...