İçeriğe Yönlendir

C-Max I - Korna Modül Uygulaması


Mehmet Unkun

Recommended Posts

Mehmet Unkun

 

Modül süre ayarlı olduğundan en az süreye ayarladım istenirse artırılabilir.

 

 

Güç

Modüle sürekli ve kontağa bağlı şekilde iki çeşit 12v verilmesi gerekiyor. Şaseyi nerden alacağınızı bilmiyorsanız hiç uğraşmayın 1f642.png Kontak açıldığında böylece modül devre dışı kalır. Sadece kontak kapalıyken çalışır. Sigorta kutusundan bu elektrikleri almak için fuse tap şeklindeki kendinden sigortalı aparat ile modülün güç girişlerini yaptım.Koltuk ısıtma(kontak)ve anahtarsız girişin(sürekli 12v) sigortalarından bağlatıyı sağladım.

RjaIsS.jpg

 

Korna

Direksiyonun göbeğine bastığımızda biz kornanın rölesine eksi tetik gönderiyoruz. Bu tetik kablosu yine gem modülünün ordaki c111 nolu soketin 6 nolu kablosudur, rengi siyah mavidir ordan motor bölümüne geçer.( isterseniz dediğim kabloya şase verin korna çalar)

Normalde modülün çıkışı +12v ama şase ayarlattım ki motor bölümüne kablo çekmeye gerek kalmasın. Yoksa içeriden kablo çekmek gerekir motor tarafına.

 

c111 soketinin yeri bu parçanın altında

RjaDjv.jpg

 

c111 soketi

DSC 0475

 

Kapı Kilit Tetikleri

Normalde kapı döşemelerinin sökülüp kapı modülündeki kapı açık ve kapalı uçlarından içeri modüle 2 tane kablo çekilmelidir. Bu şekilde modül kapının açılıp kapandığını anlar. Başka araçlarda bu tetik kabloları içerde oluyor genelde ama bizim araçlar can bus hattı ile kapının açılıp kapandığını algılıyor. Sonra yakıt depo kapağının can bus hattından ayrı olarak merkezi kilitle ortak çalıştığını görünce kapı tetiklerini ordan aldım. Sigorta kutusunun altında depo kapağına giden  c100 soketinde 11 no lu pin kapı kilitli
25 nolu pin kapı açık tetiği gönderiyor. Modülün kapı açık ve kapalı uçlarını bu pinlere bağladım.

 

Kapı tetikleri

RjHJMq.jpg

 

Bağlantılar bu şekilde soketle tamamladım.

 

RjHCev.md.jpg

 

Modül Linki

https://www.sahibinden.com/…/yedek-parca-aksesuar-don…/detay

https://youtu.be/vbEZFa6H9po

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Aynı modülden bende takacağım yakın zamanda. Süreyi biraz daha uzatırsanız benve kulağa daha hoş gelecektir selamlama, Çok fazla belli olmuyor çünkü.

Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun
Oğuzkan Erışık yazdı:

Aynı modülden bende takacağım yakın zamanda. Süreyi biraz daha uzatırsanız benve kulağa daha hoş gelecektir selamlama, Çok fazla belli olmuyor çünkü.

Etrafa rahatsızlık vermek istemediğim için süreyi kısalttım. Ama değiştirilebilir dediğin gibi

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...