İçeriğe Yönlendir

Fiesta - Gaza Basınca Çıkan Islık Sesi


Cem Boran ARSLAN

Recommended Posts

Cem Boran ARSLAN

Merhaba, geçen hafta aracımda direksiyon pompası kaynaklı sesler vardı ve direksiyon pompası değişti. Sesler düzeldi fakat bu seferde seyir halinde iken arabadan teypte cd dönme sesi vardır ya ona benzer bir ses geliyor. Islığa benzer ince bir ses. Araç boşta veya durur halde viteste iken ses yok. Harekete başlayınca bu seste çıkmaya başlıyor. Aracım otomatik vites benzin/lpg.

 

Ustama danıştım hidrolik yap deposunun da değişmesi gerektiğini fakat orjinal otosan olmasını yoksa sıkıntı çözülemez dendi. Orjinali 380₺ civarı yan sanayi 50₺

 

Fikri olan var mıdır?

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Teker bilyelerine baktırdınız mı? Yağ deposuyla ne alaka var anlamadım. 

Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca
(düzenlendi)

gaza basınca artma azalma mevcutmu araç seyir halinde  boşa atınca vitesi n ye ses devam ediyormu ?

tarihinde Serkan Karakoca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıdvan Turan

Hocam bence araç hareket halindeyken ivmelendiğinden gaza hafif basarsanız araca etkisi olmaz ama gaza basmış gibi olursunuz. Hani yokuş aşağı inerken araç zaten gidiyor hafif gaza bassanızda araca etkisi olmaz ama motor gaz yemiş olur bu sebeple o ıslık sesi çıkar. Tabi aynı şeyden bahsediyorsak sorun budur diye düşünürüm.

Yorum bağlantısı
Cem Boran ARSLAN

Aracın orjinal hidrolik yağ bidonunun değişmesi lazım denildi. Eski ürün deforme olduğu için hava yaptırıyormuş pompaya dolayısı ile bu ses gelirmiş. Seyir halinde iken gazdan çekersem duruyor bu ses. Gaza basınca tekrar devam ediyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cem Boran ARSLAN

Aracın gerçektende yağ bidonu değişince düzeldi. Bilginiz olsun.

  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Depo içerisinde filtre olup bu filtre zamana bağlı olarak tıkanıp , pompaya yeterli yağ miktarını aktaramiyor ve pompa da bu nedenle ötüyor olabilir , bundan dolayı kutu değişince ses gitmiş olabilir mi?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Gurur Aytekin

Herkese merhabalar kendime en yakın bu konuyu buldum benim aracımda 2010 4 ileri tam otomatik lpgli 85.000km de benim araçtada buna benzer daha çok ıslık sesi gibi bir ses var ancak sadece birinci viteste mevcut. İkinci vitese geçtiği anda ses kesiliyor. Neyle alakalı olabilir şanzımanla alakalı diye düşündüm ancak sizlerin değerli yorumlarını almak isterim

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

Lpg ve benzinde ikisindede oluyor bu ses

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Lpg ve benzinde ikisindede oluyor bu ses
Konular karıştı. Cem beye cevap yazmıştım. Sizinki prizdirek ya da şanzıman 1.vites rulmani olabilir. Gaza bastikca artan bir ses ise. Genelde ustalar bu arızalara ses iyice artsın o zaman gel derler. İyi bir ustaya dinletmekte fayda var.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...