İçeriğe Yönlendir

Şahin Kapı Boyama


Ömer Karan

Recommended Posts

Ömer Karan

Iyi günler şahin arabamın sol 2 kapısı hasarlı. Çıkma 2 tane kapı buldum başka renkde. Kapıları kendim boyamak istiyorum. İlk olarak sorum şu aracım beyaz renkde ama boya alırken tonunu nasıl seçebilirim veya seçmezsem farkeder mi. Ikinci sorumda eski boyanın üstüne boyasam olur mu.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Öncelikle boya aracın renk koduna gçre yapılır, kapı içi torpido içi veya kaput içinde yazar genelde. Ancak şöyle bir şey var aracın yaşından dolayı renkten boya yaptırırsanız sırıtacaktır. Boyacılarda renk kartonları olur onlardan yardım isteyip boya için daha yakın rengi seçebilirsiniz en amatör şekilde.

 

Gelelim boyanmaya, öncelikle zımpara yapmanız lazım. Eski boyanın üzerindeki verniğin ve boyanın ne kadarını alırsanız o kadar iyi. Daha sonra, iyice temizleyip yıkayıp kurutun. vuruk yerler varsa düzeltildiğini varsayarak artık macunlamaya hazırsınız. Macunu çekip kurumasına izin verin 1-2 saat en azından. Daha sonra kesinlikle macun sonrası su değmeyecek şekilde zımpara yapın kabadan inceye doğru. Düzgün olmayan yerlere sadece ince macun yapın tekrar kurun yine zımpara.....

 

Daha sonra aracın rengine göre(beyaza siyah renk) astar atın. Astar kuruduktan sonra ilk kat tozlama şekilde boya atın kurusun. İkinci katı kısmen kapatıcı şekilde atın, çok sıkmayın ve sürekli el hareket etsin asla sabit kalmayın yoksa akma damlama olur genel olarak. Kuruduktan sonra iyi durumda ise vernik atarsınız değilse bir kat boya daha atın. Vernik attıktan sonra kurumaya bırakın 1 gün. İyice kürleşsin....

 

Sonra güzel bir pasta cila yaparsınız hem yüzey farklılığı azalır hemde daha sağlıklı olur.

 

Ancak şöyle bir şey var, verniğe ne kadar sertleştirici koyulacak, ve ne şekilde yapacaksınız? Sprey ile vernik çok zor olur çünkü sertleştiriciyi katıp tüpe basılıp hemen yapılması lazım. Sertleştirici olmazsa işiniz zor olur.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

güzel tarif ufak bir katkı yapayım, kapıyı dümdüz veya tam yatay koyup ta boyamayın, 45 derece gibi eğimde bel hizanızda olsun.  spreyi de fıslarken kapıya tam pararlel olsun yani bileğinizi bükerek atın, sprey nozül altını sık sık temiz selpak bez vs ile silin, spreyin kutu metalinde birikp damlama yapmasın. ORtam tam tozsuz olmalı katlar arası 15 dak gibi beklenmeli. nokta hata vs olursa durmayın devam edin olan olmuştur. durursanız tüm panledeki işlem çöpe gider.

  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...