İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa C Kasa F Hatası


Ferdi Soylu

Recommended Posts

Ferdi Soylu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ferdi Selam,

10-15 gün sonra tekrar arıza kodlarına baktır 

Tekrarlayan arıza olmuş mu. Ona göre yorumlayalım. 

Anlık kopmalar olabilir. Arıza kodu tekrarlamıyorsa, ben sorun yok olarak algılarım. 

Tamamdır Mehmet ağabey, söylediğiniz gayet mantıklı. Sani bey aleti yarın getirecek, hata kodlarını sileceğim. Gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri, çok teşekkürler hepinize yardımlarınız için.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferdi Soylu

Konuyla ne kadar alakalı bilemiyorum ama bir komşum arabanın kornasını yetersiz buldu. 50 liralık korna aldık :) taktırdık.

F arızası verdiği gün dikkatimi birşey çekti korna bozulmuştu. ikili korna bu. biri halen çalışmıyor. Kornanın biri arızalandığı için elektriksel bir arıza sonuçta başka birşeyi tetikleyip F arızası vermiş olabilir mi diye düşünmedim değil.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

@Ferdi Soylu önerebileceğim yer yok ama araç stopken uzun farları yakın bakın voltaja yavaşça 11 lerin altını görüyorsa yine akü denebilir bence

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Öncelikle önerim arıza kodlarını silin ve 1 gün en azından kullanın. Tekrar arıza kodlarına bakın, daimi bir şey ise zaten çıkacaktır.

 

Bende aracımı ilk aldığımda sizinki gibi alakalı alakasız ne varsa arıza kayıdı düşmüştü. Sebebi aracı aldığım plazada sivrizekanın biri aküsünü bitirmiş, kimsede ben bakmaya gidinceye kadar farketmemişti. Kumandayla kapıyı bile açamadık, anahtarlada açılmadı... Sonrasında zorla açıldı, akü değişti.

 

Ben aracı aldıktan sonra kabloyu edinince baktım ve kodları görünce ne oluyoruz dedim. Sildim, sonrasında aralıklarla bakıyorum kod falan çıkmıyor.

Yorum bağlantısı
Ferdi Soylu
(düzenlendi)

Güncelleme:

Aracın aküsünü değiştirdim, varta 60 Amper taktım. Akü değiştikten sonra tekrar F arızası verdi araç çalıştı ama viteslere geçmedi. Arıza kodlarını sildikten sonra sorunsuz çalıştı ve şuana kadar bir sorun görmedim. Akü değişiminde neden bunu yaptı kimse anlamadı ama gözlemlemeye devam edeceğiz.

tarihinde Ferdi Soylu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ferdi bey,

Ustanın akü değişiminden sonraki lafını da yazsana buraya. Ford kullanan arkadaşlarımız bi yanıtlasın onu da.

Yorum bağlantısı
Ferdi Soylu

Aracın muayene öncesi bakımını yapan usta aracın F hatasına şahit oldu. Daha önce ford aracın aküsünü değiştirdik aynı şekilde vitese geçmedi, hata kodlarını sildikten sonra o da çalıştı diye bir yorumu oldu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...