İçeriğe Yönlendir

Focus II - Sabahları Otomatik Vites Arızası


Bülent Baytar

Recommended Posts

Bülent Baytar

Merhaba. 2007 model Ford focus 1.6 TDCİ otomatik aracımda yaklaşık 1 aydır, sabahları çalıştırıp yürümeye başladıktan 10-20 metre sonra ekrana otomatik şanzıman vites arızası yazısı düşüyor. Aracı kapatıp tekrar açıyorum arıza yazısı yok. Tekrar yürüyorum ve yine aynı arıza ekrana düşüyor. Bu böyle bazen 3 bazen 5 kere tekrar ediyor. Sonrasında düzeliyor ve hiç bir şey olmamış gibi devam ediyorum. Gün içinde sonra bu sıkıntıyı yaşamıyorum. Ertesi sabah yine aynı.... Her usta başka bişey söylüyor, hatta artık hiç bir usta cvt şanzıman kabul etmiyor. Bu sıkıntıyı yaşayan oldu mu? Veya yardımcı olabileceklerin yardımını bekliyorum... Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yazın da yapar mıydı böyle yoksa hava soğuyunca mı başladı?

Bülent Baytar yazdı:

hatta artık hiç bir usta cvt şanzıman kabul etmiyor.

parçası tekink desteği dünyada olmadığı için, Ford bile başa çıkamadı. Zf kandırdı

Yorum bağlantısı
Rıdvan Turan
(düzenlendi)

Hocam eğerki şanzumanınız ile ilgili birşey yoksa(Vites geçisi hızlanma felan) sadece mesaj geliyorsa ekrana arkadaşımın dediği duruma 3. cüsünü ben ekleyeyim

Ü.Emre Kartal yazdı:

İlk aklıma gelenler 

 

1) Akü

2) Şanzıman yağı ve sensörü

Gösterge paneli arızası.

Bende cvt şanzuman değil ama Tork Kovektörlü şanzuman. Bende"Vites Kutusu Arızası-Motor Arızası- Motor Su Kaçağı" şeklinde uyarı veriyordu. Götürdüm beyinciye (Adam Ford Servisinden ayrılarak oto tamirhanesi açmış) o dedi böyle böyle diye. 100 tl ye kapattık o zaman.Ve Ford larda gösterge paneli arızası kronik dedi.
umarım faydalı olmuştur.Geçmiş olsun.

tarihinde Rıdvan Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Sadece şanzıman değilde başka başka hatalar da veriyorsa gösterge panelinde olabilir Rıdvan Bey'in dediği gibi ama sadece şanzıman hatası veriyorsa geçmiş olsun. Geçen bir konu daha vardı, piyasada pek kalmadı otomatik dizel focus 2.

 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bülent Baytar

Çağlar bey, yazın yapmıyordu. Son 1 aydır havalar soğumaya başladıktan sonra yapmaya başladı. İşin ilginç tarafı çalıştırıp 10-15 dk. kadar bekledikten sonra bu sıkıntı olmuyor belki bir kere olabiliyor. Bunun cevabını yetkili servis bile veremedi, kime sorsam cevap veremiyor. Bu da bana kafayı yedirtiyor.

 

Rıdvan bey, o kronik sorunu biliyorum. Yaklaşık 2 yıl kadar önce gösterge panelini yaptırdım. Tabi yaptırmadan önce bir sürü hata düşüyordu ekrana. Sonrasında bir sorun veya hata düşmedi ekrana. Şanzıman yağını tamamlattim. Ondan sonra şanzıman arızası değil, otomatik vites kutusu arızası olarak düşüyor ekrana.

 

Ahmet bey, 2 yıl önce garantiden şanzıman değişikliği yapıldı. Ya sıfır şanzıman takıldı veya rektefiye yapıldı yetkili serviste. Ama artık onun garantisini vermiyorlar. Garantinin garantisi olmuyor dediler. 

İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Sonuç olarak aracımdan memnunum ama böyle anlamsız şeyler olunca insanın canı sıkılıyor. Yine aklınıza bir çözüm gelirse, paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Enes Gürbüz

hocam focus 2 aracımla birebir aynı arızayı yaşıyorum, otm vites kutusu arızası yazısı geliyor arabayı stop edip tekrar çalıştırınca yazı kayboluyor, nasıl çözeriz acaba ustalar bile anlamıyor çok sıkıntı bir durum..

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...