Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Cng sistemli otobüs ve kamyonları duymuştuk. Peki otomobil ve hafif ticaride cng nin yaygınlaşması ne halde ? Lpg firması olan lovato, cng dönüşümü de yapıyormuş. Hem dizelde hem benzinlide doğalgaz kullanılabiliyormuş. Petrol istasyonlarında cng verildiğini hiç görmedim Samsunda. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde cng satışı mevcutmudur ? Benim multivana ciddi ciddi düşünüyorum ama Samsunda sanayide cng takılabilecek bir yer yok, benzinliklerde cng verildiğini de duymadım. Cng hakkında bilgisi olan üyelerimiz bu konu altında paylaşalım, herkese faydası olsun, dizel aracında kullanmak isteyen olabilir. Forumda cng olarak arattım konu çıkmadı. Lovato firmasının yazısından alıntıdır. CNG özellikle otomotiv endüstrisinde otogaz ve motor yakıtı olarak kullanılabilmektedir. Otomotiv sanayisinde her türlü araçlarda kullanılan CNG Tır, Kamyon, Kamyonet, Otobüs, Minibüs, Araba gibi her türlü ulaşım aracında kullanılabilir. Dünya'da sıkıştırılmış doğal gazın en yoğun kullanıldığı alan taşımacılık alanıdır. Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, oktan değerinin 120-125 oktan olması, temiz ve tam yanmanın sağlanması, yağ ile karışmaması sonucu motorun ömrünü uzatması, zamanla yakıt tüketimi artışına neden olmaması, patlama tehlikesinin (%5 -%15 Hava-Gaz karışım oranı) diğer yakıtlara oranla düşük olması CNG' nin teşvik edilen bir yakıt olmasını sağlamıştır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Dünya'da sıkıştırılmış doğal gazın en yoğun kullanıldığı alan taşımacılık alanıdır. demiş zaten yani kitlesel taşımacılık otobüs ve tır gibi Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Fazla sıkıştırılamıyor diye biliyorum. Bu nedenle menzil LPG'den daha düşük oluyor. Ticari araçlarda daha büyük depolar kullanılabildiği için daha çok tercih ediliyor diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Cng değilde, Savaş yıllarında bile kullanılan bir yöntem var. Gazojenleştirme. Bildiğin odun ile çalışıyor araba. Üstün alman mirası bir yöntem. https://tanks-encyclopedia.com/ww2/nazi_germany/gas-powered-fahrschulwanne-tanks.php Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ali Darbaz yazdı: Cng değilde, Savaş yıllarında bile kullanılan bir yöntem var. Gazojenleştirme. Bildiğin odun ile çalışıyor araba. Üstün alman mirası bir yöntem. https://tanks-encyclopedia.com/ww2/nazi_germany/gas-powered-fahrschulwanne-tanks.php sapık hitlere, dünyada sıvı petrol ürünü satışı yasaklanınca kömürden (almanyadaki tek madendir) yakıt elde etmeye çalışırken binlerce işçi de patlamalarda ölmüştü, çok dengesiz bir çevirme işlemidir. 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Yazar Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: demiş zaten yani kitlesel taşımacılık otobüs ve tır gibi Youtube da hem benzinli hem lpgli hemde cng li 3lü sistem yeni kasa corolla var. Remzi Karaca yazdı: Fazla sıkıştırılamıyor diye biliyorum. Bu nedenle menzil LPG'den daha düşük oluyor. Ticari araçlarda daha büyük depolar kullanılabildiği için daha çok tercih ediliyor diye biliyorum. Ortalama bi depo 200 km imiş. Bence gayet yeterli. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ebrar Tüfek yazdı: hem benzinli hem lpgli hemde cng li 3lü sistem yeni kasa corolla var. var da pratikte yaygınlaşmadı Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Yazar Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: var da pratikte yaygınlaşmadı Petrol istasyonlarında görürmüyüz cng yi ? Vw tgi motor yaptı ama tr de görmedim. Benim multivana cng takılsa nasıl olur acaba ? Cng yakıtı nereden bulunabilir ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Cng yakıtı nereden bulunabilir almanya da sanırım Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: sapık hitlere, dünyada sıvı petrol ürünü satışı yasaklanınca kömürden (almanyadaki tek madendir) yakıt elde etmeye çalışırken binlerce işçi de patlamalarda ölmüştü, çok dengesiz bir çevirme işlemidir. Abi gazojen çevrimi epey meşhur. Genelde orman işletmelerinde çok kullanıyorlar. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Yazar Paylaş 23 Aralık 2019 http://www.lovatogaz.com/cng-oto-dogalgaz-istasyonlari Birsürü şehirde varmış istasyon. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ebrar Tüfek yazdı: http://www.lovatogaz.com/cng-oto-dogalgaz-istasyonlari Birsürü şehirde varmış istasyon. antalyay ya kadar iner yani Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Yazar Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: antalyay ya kadar iner yani Dizele lpg takılması konusunda ne düşünüyorsunuz ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Dizele lpg takılması konusunda ne düşünüyorsunuz ? cng nin en yaygın kitlesi o zaten ağır vasıtada. diesel yanına ilave püskütüyor Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: antalyay ya kadar iner yani Aytende lpg ve cng enjektörü var. Lpg tankına cng bassam ne olur Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ali Darbaz yazdı: Lpg tankına cng bassam ne olur sonucu bize anlatamassın.... 🚑 3 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Yazar Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: cng nin en yaygın kitlesi o zaten ağır vasıtada. diesel yanına ilave püskütüyor Ben multiye lpg takarsam sonuçları anlatabilirmiyim ? Ağır vasıtalar gibi. Mazota ek emmeden hava ile birlikte lpg püskürtülüyormuş. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Ben multiye lpg takarsam sonuçları anlatabilirmiyim ? Ağır vasıtalar gibi. Mazota ek emmeden hava ile birlikte lpg püskürtülüyormuş. 0-100ü bayağı iyi olabilir ama piston ne yapar bilmem Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Yazar Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: 0-100ü bayağı iyi olabilir ama piston ne yapar bilmem Hmm anladım, piston ne yapar bilmem de, kırılırsa babamın ne yapacağını biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 pistonla klaırsa şükret, garnk kolu daha ağır 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Yazar Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: pistonla klaırsa şükret, garnk kolu daha ağır Beni egzozun içine sokar çıkartır Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: sonucu bize anlatamassın.... 🚑 Çağlar abi arabanın eksiklerini tamlamak için bundan alalımmı. 60 lık cng tankı. Vanasıda var. Üste cng, lastik yuvasında lpg, akada koltuk altı benzin tankı. 40 litre benzin 27 litre gaz 60 kilo doğalgaz. Nasıl ama 23 Aralık 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Ali Darbaz yazdı: 40 litre benzin 27 litre gaz 60 kilo doğalgaz. şasesi yamulmasın? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Aralık 2019 Paylaş 23 Aralık 2019 Çağlar Bayur yazdı: şasesi yamulmasın? Abi hindü i10larda bu tank var. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 23 Aralık 2019 Yazar Paylaş 23 Aralık 2019 Dediğim buydu işte. Aynı bu şekil. Yorum bağlantısı
Recommended Posts