İçeriğe Yönlendir

Aracıma Vurdular


Yusuf Davaz

Recommended Posts

Fatih Ozen

Allah bir daha göstermesin .

tekrar geçmiş olsun,

aracın yapılması hayırlı olsun 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar
...
 
Arıcımda sol ön çamurluk ( çıkma ) , çamurluk davlumbazı , sol amortisör , kapı bandı, çamurluk sinyali ve lastik degişti . jant düzeltildi , tampon , far ayakları ve kapı düzeltilip boyandı.  taşıyıcı egildiginden şasecide ön takım düzeltildi. rot ayarı yapıldı. malzeme ve işçilik olarak toplam 3100 tl harcandı.


Tekrardan geçmiş olsun Yusuf bey.

Çok anlamamakla birlikte, doğrultma düzeltme işlemleri bana mantıklı gelmedi. Sonuçta doğru düzgün parçalardı daha önce, mukavemetleri azalmıştır ve yenilenmelilerdi diye düşünüyorum. Kazanız tramere geçmedi yanılmıyorsam ama sonuçta değişen boya olacak, yani değer kaybı da var. Sadece parça ve işçilik ile helalleşmek [emoji849] yanlış mı düşünüyorum bilemedim açıkcası.
Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz
Dogan Arsiray yazdı:

bence hiçbir mantığı yok. öyle olsa sürekli soğuk olan coğrafyalarda farklı tür amortisörler kullanılırdı. velevki soğuk yüzünden görece çabuk eskiyor olsuni, ani frenleme sırasında bir tarafa doğru çeken araç istemezsiniz. o nedenle iki amortisörün aynı anda eskidiği ve değiştirilmesi gerektiği varsayılır.

Bende ilk basta baya israr ettim ustama. 2. Amortisoru aliyim takim degissin lastik gibi dedim. Oda simdi degil yazin degistirelim dedi. Ayni seyleri diger ustalarda soyleyince bende ustelemedim artik. Sorun olursa yazin sag tarafida ayni marka ile degistiririz. Kisin zaten cok sert arac kullanilmiyor. Cok bir sorun olacagini sanmiyorum.usta yoksa kontrol icin alt tarafi hep soktu. O arada degisiminide yapardi. Bir daha ugrasmazdi sokme takma islemine

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz
İsa Acar yazdı:

 


Tekrardan geçmiş olsun Yusuf bey.

Çok anlamamakla birlikte, doğrultma düzeltme işlemleri bana mantıklı gelmedi. Sonuçta doğru düzgün parçalardı daha önce, mukavemetleri azalmıştır ve yenilenmelilerdi diye düşünüyorum. Kazanız tramere geçmedi yanılmıyorsam ama sonuçta değişen boya olacak, yani değer kaybı da var. Sadece parça ve işçilik ile helalleşmek emoji849.png yanlış mı düşünüyorum bilemedim açıkcası.

 

Teskkurler isa bey.

Duzeltme islemleri gordugum kadari ile cogu arabaya yapiliyor. Is yerimdeki 2017 passatda cekme sorunu vardi benim aracdaki islem onada uygulanmisti. Ve bunun gibi bircok arac hergun o isleme tabi oluyor. Degisse iyi olurmuydu bunada tam emin degilim. Yan sanayi zaten almazdim ama orj de ne kadar ustundeki gibi uyumlu olacakdi. Belki daha cok sorun yasayacakdik. Onun icin duzeltme yoluna gidildi. Evet tramere islemedi. Sadece yapilan islemler arac uzerinde goruluyor. Deger kaybinada gelecek olursak ise. Bence su durumda ben zaman kaybindan ve ilerdeki stresli surecten kurtularak deger kaybini o sekilde aldim. Cunku benim durum karisik bir vaka idi. Ehliyet yok, sigorta yok ve alkollu surucuydu. Birde yaralanmali kaza oldugu icin adli vaka idi. Karsi taraf aracimi yaptirmasa idi avukatlarla mahmelerde sayisiz kez ugrasacakdim. Buda bana zaman kaybi ve yipranma olarak geri donecekdi. Ama suanda aracim istedigim ustada istedigim malzemelerle yapildi ve bana teslim edildi. Bu olayda en buyuk karim bence bu olmali. Bu konuda benim gorusumde bu sekilde.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...