İçeriğe Yönlendir

C Max - Sağ Aks Sorunu.


Onur Yapıcı

Recommended Posts

Onur Yapıcı

Arabamda 90-110 km arası bir uğultu vardı. lastiklerin birinde jant yamuldu sanırım yüksek balans yapıyor diye tahmin ediyordum. direksiyonda bir titreme olmasa da araba bütünüyle titriyor gibiydi. ilk önce bir ustaya götürdüm sağ arka lastik yeni patlamış tam inmeden 18-20 psi basıncla biraz yürümüştüm hatta lastiği içten yediğim için eski yedek lastiklerden birini taktırmıştım. dedim sağ arka porya rulmanda bir şey oldu galiba. anlattım oda arka lastiği kaldırıp eliyle döndürdü yokladı herhangi bir şey yok dedi içime sinmedi bende bir servise götürdüm servis arabayı lift'e kaldırdı eliyle teker teker tüm lastikleri kontrol etti. ve sağ ön aks ta sorun var abi dedi. yine içime sinmedi başka bir ustaya göstereceğim arabamda büyük hiç bir kaza olmadı ağır bir darbe yok aks körüklerinde herhangi bir kaçak yok. Birde ille orjinal olsun takıntım var ve dışarıda 500-750 tl olan iş serviste 4000-4500 tl arasında görünüyor (indirimli) başına gelmiş olanlar yardımcı olursa çok sevineceğim.

 

Aracım 2013 model C Max 1.6 TDCi, aralık 2013 te aldım yani ilk sahibi benim. 

Yorum bağlantısı
Muhammed Orak

Ugultu genelde teker bilyasindan gelir , bence bilyalari makinayla döndürüp öyle kontrol etsinler 

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı
(düzenlendi)

Bende sizin gibi düşündüm ama, bulunduğum bölgede güzel bir rot balansçı usta maalesef yok, gerçi çoğu rot balansçı da o tekerleği döndüren zımbırtıdan da yok. 

Eliyle tekerleği döndürüp aksın demir kısmını tutup söylediler zaten. kalkışlarda çok hafif bir titreme var düşük devirlerde direksiyonu sağa sola çevirince giderken herhangi bir ses yok. bende anlam veremedim.? ama sıcak asfalt yolda 100-110 ile giderken araba resmen zonkluyor ses olarak

tarihinde Onur Yapıcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Barbaros Özdemir

Akis bilyasından olma ihtimali var gibi görünüyor.

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aks kafası gaza basınca ivmelenriken titretir, aks mili belli bir hızdan sonra titretir sabit süratte bile, ama ikisi de uğultu yapmaz. uğultu porya bilyasından yapar, mesela 80 90 la giderken ses başlama hızında , kontorllü biçimde sağa sola kırın direksiyonu, mesela sola kırınca ses bitiyorsa değişiyorsa sağ ön porya bakılmalı. teşhis yöntemleri bunlar genel olarak yolda. veya seyyar balans makinesinde her lastiği hızlandırıp bakmalıi el ile çevirerek hepsi anlaşılmaz

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

2014 de sıfır aldığım focusda sol aks garantiden değişmişti bozuk yola araba sürmem, kaldırıma çıkmam hep dikkat ederim nasıl oldu bende anlamadım farkına bile varmadım, bakıma gitmiştim arabayı bıraktım sonra aradılar sol aksda çok boşluk var garantiden değişicez dediler tamam dedim km 45 bin falandı, servisde parça çok pahalı ozaman için 2500-3000 tl gibi bişey demişlerdi , garanti olmasa kesinlikle serviste yaptırmazdım, orjinali alıp dışarıda yaptırmak daha mantıklı gibi.

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı

pazartesi günü bir rot balansçıya gösterdim. tekerlekleri sıralı şekilde makine ile çevirdi. sağ arka lastikte sağlam balans vardı oturduğum yerden arabayı titrettiğini görüyordum o derece rulmanlar da bir sıkıntı yok akis körüklerin sağlam görünüyor herhangi bir sorun yok dedi sağ akiste askı rulmanı varmış ondan yapabilir istersen filanca ustaya göster dedi ama o usta yerinde yoktu bakalım önümüzdeki günlerde onuda göstereceğim. arabanın sarsıntısı bayağı azaldı çok az var sanki. seste sanki gitti gibi ama usta diyor ki lastiklerin değişimi yaklaşmış sen lastikleri değiştir bir sıkıntın kalmayacak. bakalım önümüzdeki günlerde lastikleri değiştireceğim. sonuç ne olacak. :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...