İçeriğe Yönlendir

Transit Otomatik Basamak


Uğur Kamil

Recommended Posts

Uğur Kamil

İş yerinde özellikle çarşamba günleri yoğun bir şekilde kullandığım 2018 model daha 11500 km'de transit'te orjinal otomatik basamak var ve basamak kapanmadan araç hareket etmiyor, güvenlik önlemi için faydalı bir durum evet ama sistem düzgün çalışmayınca veya seri hareket etmek isteyince sıkıntı. Kapı kapantıktan 5-6 sn sonra basamak kapanıyor ve aracın hareket etmesine izin veriyor. Basamak açıkken araç viteste çalışmaz, boşta çalıştırıp vitese takıp gitmeye çalışsan istop eder, basamak tam kapanmadan yine vitese takarsan istop eder.

Basamak daha önce garantiden 1 kere değiştirildi düzgün çalışmıyor diye, son zamanlarda yine sık sık kapanmamaya başladı(kapı kapanıyor onda sorun yok) 2-3 kere aç kapa yapınca veya basamağı sallayınca düzeliyor doğal olarak araçı hareket ettiremiyorum.

Servise 2 kere bu şikayetle gittim yok daha önce değiştirdik basamağı, siz çamurlu kullanıyorsunuz vs vs ilgilenmiyorlar pek. Araç benim olsa o basamağı söker kafalarına atarımda şirket aracı olunca birşey yapamıyorum.
Servis orjinal parça olduğu için standartı dışında bir işlem yapmıyor basamak için. Ben kapı kapandıktan sonra değilde kapı kapanmaya başladığından itibaren basamakta kapanmaya başlasın istiyorum. Elektirik sistemini çok kurcalamadan basit bir yöntemle bunu yapmak mümkünmü?

Hem kapı kapanırken basamak kapanmaya başlamazsa daha erken müdahale etme sansım olur takıldığında hemde kapı kapandıktan sonra 5-6 sn gereksiz yere beklemek zorunda kalmam.
Basamağı komple iptal etmeyi düşündük, araca yaşlı kişilerde inip bindiği için basamak olmak zorunda yoksa zorlanırlar.
Sürekli açık dursun desek bu seferde çok dışarda kalıyor, dar yerlerde veya dar köşelerden dönerken biryere takılma ihtimali yüksek.

Farklı bir çözüm önerisi olan varmı? Yada tekrar servisten değişimmi isteyelim? pek yanaşmıyorlar o durumada.

14316952_591178571056933_483931204619696

Orjinal çalışma sistemi bu şekilde, ama basamak takılır kapanmazsa araç yürümüyor, Allah korusun tamamen bozulsa kapatamazsan araç olduğu yerde kalır :)

 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Mehmet Ozyurek yazdı:

Araç ne iş yapıyor. Personel mi ?

Yok abi, alışveriş yapan müşterileri taşımak için kullandığımız servis aracı.

Çarşamba günü dışında çok nadir kullanılıyor, diğer günler kardeşi olan yeni kasa Connect'i kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bol bol silikon sprey / wd40 vs. çalışma sistemine bakıp takılması muhtmeel parçayı bulup daha iyi hale getirilebilir. servis beceremez o işi

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Çağlar Bayur yazdı:

bol bol silikon sprey / wd40 vs. çalışma sistemine bakıp takılması muhtmeel parçayı bulup daha iyi hale getirilebilir. servis beceremez o işi

Çağlar abi araç garanti kapsamında olduğu için patron kurcalatmak istemiyor.

Servis beceremiyorsa hiç takmasın bizde uğraşmak zorunda kalmayalım. Yada becerene kadar yenisiyle değiştirsinler.
 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...