İçeriğe Yönlendir

Günümüz Satıcıları ve Piyasa


Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Selim Kaya

Bugün sosyal aktivite olsun diye araba pazarındaydım. Fazlası var eksiği yok bu mevzuların. Araba iyiyse olmadık fiyat çekiyorlar. Nispeten alınabilecek bir şeyse e bu paraya bu kadar oluyor. Ben çareyi elimdeki arabaya sahip çıkmakta buldum. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Recep Selim Kaya yazdı:

Bugün sosyal aktivite olsun diye araba pazarındaydım. Fazlası var eksiği yok bu mevzuların. Araba iyiyse olmadık fiyat çekiyorlar. Nispeten alınabilecek bir şeyse e bu paraya bu kadar oluyor. Ben çareyi elimdeki arabaya sahip çıkmakta buldum. 

Araba pazarları zaten apayrı bir olay. Oradaki satıcılar tamamen sosyolojik birer vaka :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Piyasanin yuksekligi keyfe keder ilanlardan dersek kendimizi kandirriz

0 araba fiyatlarinin durumundan

 son günlerde arabanızı değerinde alırız diyen firmalar çoğaldı. Hafta sonu vaktim vardı birine form doldurdum experize çağırdılar . Expertiz yaptılar önce 5 bin yok diyince 2 3 bin piyasanın altına teklif yaptılar . Bildiğin galerici adamlar

arabanın durumu nedir bakan yok konuşulan tek kelime boya 😂

auto net isimli firmaydı yaptırdığım. Pilot garage da expertiz yaptılar anında fiyat verdiler . Acil araba satmak isteyene uğraşmadan hızlı çözüm olur

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Almayın abi.. 

Tescil tarihi yeni arabayı almayın. 

Ben almıyorum. 

Benden bakmamı rica ettikleri arabaların tescil tarihleri yeni ise özellikle uyarıyorum. 

 

 

  • Beğen 7
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

Eskiden araba alım satım işini galericiler yapıyordu. Şimdi devlet memurları galericilerden daha fazla alım satım yapıyor. Herkes aldığı fiyatın 1-2 bin lira fazlasına sattığından sürekli bir yükseliş var. İşin ilginci fiyatlar bu kadar yükselmesine rağmen ikinci el araçlarda çok fazla el değişimi oluyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Almayın abi.. 

Tescil tarihi yeni arabayı almayın. 

Ben almıyorum. 

Benden bakmamı rica ettikleri arabaların tescil tarihleri yeni ise özellikle uyarıyorum. 

 

 

En caydırıcı yol bu olurdu. Hastalık, nakit sıkışıklığı vs gibi sebeplerle gerçekten ihtiyacı olup da arabasını satmak isteyenler için sıkıntı olurdu ama yapacak bir şey yok, kurunun yanında yaş da yanar.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Al-satçılar sadece pastadan pay kapıyorlar. Suçlular ama herkes kadar. Pasta büyük, çünkü arz-talep dengesi hala oluşmadı. Talep çok, arz az. Araç sayısı az, 100 kişiye düşen araç sayısında ab'nin yarısı kadarız. AB seviyesine gelirsek belki al-satçıya sıra gelmez.

 

İş yerinden bir örnek, eski al-satçılardan biri araba alacak, başka birinin iki ay önce 43 bine aldığı arabayı geçen ay 51 bine aldı. Niye aldı derseniz, bakmaya gittiği arabalar cacık çıkınca yakından gördüğü arabayı aldı. Aldığı arabaya 1 ay bindi, birisi 61 bin vermiş, hemen sattı. İki ay önce 43 bine alınan arabaya, adam kendi ayağıyla 61 bin verdi. Yani piyasa daha aç.

 

Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca

burda bence konu şöyle işliyor alırken ayrı bir hesap var satarken ayrı bir hesap 

satarken üst modelle makas ne kadar az olursa cepten az para çıkarsa o kadar iyi 

alırkende ne kadar düşüğe düzgün araç alınırsa alırken kazanılıyor üst modele yatırım :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Ben videoyu çok beğendim. Aç gözlü olduğumuz sürece bu iş böyle olacak. Müstehakız.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Ali Gök yazdı:

Piyasanin yuksekligi keyfe keder ilanlardan dersek kendimizi kandirriz

Bu da bir etmen kesinlikle, 70 ve üstü onlarca ilan var benim araçla aynı özelliklerde belki benim kadar ağır bakım da (amortisör, yay, volan, kızdırma bujisi) yapılmamıştır çoğu.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-memurdan-temiz-bakimli-arac-781631463/detay

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Şuanda temiz aracı satmak kolay ama temiz araç bulup almak zor.

Arkadaşın aracını sattık, şuan araç bakıyoruz almaya niyetlenebilceğimiz araç yok, ya km yüksek yada boya değişen çok. İşin kötü yanıda geçen herzaman aleyhimize işliyor çünkü piyasa artıyor.

Benimde yaza doğru değiştirme düşüncem var ama şuanki şartlarda satmam gibi geliyor çünkü km düşük temiz araç satılık pek yok. Eskiden aklındaki kiriterleri belirler arama yaptınmı 3-4 sayfa araç çıkardı şimdi yakın illeri geçtim Türkiye çapında arama yaptınmı 1 bilemesin 2 sayfa ilan zor çıkıyor. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Arkadaşlar klasik laf arz talep meselesi. Birbirimizi kandırmayalım, piyasa yüksek değil, ikinci elde talep çok, talebi karşılayacak arz yok. Bugün C sınıfı binek otomobil 100 bin lira. Peki neden 100 bin lira? Piyasada talebi karşılayacak yeterli araç yok. Biz de fakirler olarak yok arsızlık yok edepsizlik diye bahane buluyoruz. Piyasada 100 bin’e alıcısı olan arabasını edep gereği 90 bine satan görürsem, bu laflara inanacağım. 

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Boyasızından yaklaşık 10bin lira aşağı fiyat istediğim arabaya (değişen yok) telefonda şura bura boyalı dediğimde burun kıvırıyorlar.

Bu millete müstehak

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

Durum Buğdayının fiyatı artarken Otomobilin fiyatının artmaması beklenemez.

Arkadaşın videosu "Kafamıza Kuma Gömersek Enflasyon olmaz" a güzel örnek.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

en az 10 yutuber çekti acil satımda çok mantıklı bence
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Levent Güzelkalp yazdı:

en az 10 yutuber çekti acil satımda çok mantıklı bence

 

Çok öldürüyorlar bence. Hemen hemen hepsini izlemişimdir. Burada da aynı firmayı gördüğüm an kapattım açıkçası. 

 

Çok çok aciliyeti olur eyvallah. Yoksa acil satışı piyasada yapsan helvanı bile fiyattan düşüyorlar. 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

çok görece kavramlar var konuda

1- c max vardı bir sene sürdü satmam,boya var diye almak istemedi kimse,tavanda küçük bir boya yanığı var d,ye b,r çok alıcı geri kaçtı,kontak açmadan boya yanığından kaçan oldu.Tavandaki güneş yanığı yolda bırakır galiba,bendebn alan al satçı 3 gün sonra ilana koydu 1 ay içinde 10 bin fazlasına satıldı,o 3 günde triger filan ne varsa değişti hesapta!

2-OTO net e araba sattım,piyasada 60 bin görmeyen arabaya 60 verdiler,kontrollerde motor garantiden değişmiş diye 3 bin düştüler vermedim,sonra arayan herkese araba 28 bindeyken garantiden motor değişmiş dedim,k,mse almak değil apar topar telefon kapattı yüzüme,yine oto nete 57 bine verdim aracı,belki onlaar 65 e sattı.

3-şu anki arabama arabam kom 1 ay evvel trink para 42 veriyordu,dün akşam baktım 50400 fiyat verdi.Piyasaya çıkarsam kimse almaz,ama onlar 55 den koyar ilana 15 günde satarlar.

Olay mal satarken dilinin kemiği olmayacak.Herşeyi yapılmışbakımlı diye satacaksın,millet buna aç.

Not:2 ay evvel bakım yapılmış kartı olan arabada gram yağ kalmamış lamba yaktı fark etmesek motor saracaktı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Sırf, alırken yaşayacağım stres yüzünden arabayı ilana koymaya elim varmıyor [emoji3]

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Benim şahsen sattığım araçlarda

1- Palio you sattık sağ çamurluğu vernik kabarması vardı km düşüktü kazası belası yoktu, galerici geldi kontrol ettirmedi israr ettik gerek yok dedi. 

2- Siyah e90 320d yi 98bin kmdeydi sattığımda 5 yaşında sağ çamurluğu lokal boyaydı ön sag farı değişti ufak trameri vardı 3000tl gibi, 30 tane adam geldi kusur bulup durdular fiyat kırmaya, bir avukat geldi ilk arabam olacak dedi benim götürdüğüm ustaya servise herşeye güvendi aldı aracı gitti, ne pazarlık etti ne başka bir şey, defalarca aradı teşekkür etti sonrasındaki süreçte de.

3- Honda Civic 1.6ies  2001 model 100.000kmde lpg sıfır ben taktım 90binde, deri koltuk orjinal, güvenlik paket otomatik mekanikte herşeyi değiştirdim, gelen elemanlar boya boya sorusu ki araçtada kaput boyalıydı oda serviste boyanmış bütün kayıtları elimdeydi, pazarlık yaparken suyunu çıkarıp 50tl'de yıkama parası düşürmeye çalıştı alıcı inadına yaptığım her ekstrayı söktüm, lpgyi benzini bitirine kadar sürdüm ne gaz ne benzin bıraktım 10tl koydum içine paspaslarına kadar aldım gittim çöpe attım öyle verdim. Hak ettiği oydu.

4-Focus 2.5 titanyum otomatik sattık Boludan galerici abimiz geldi ustamın arkadaşı, bizden aldı üstüne 3000tl koyup Erzuruma sattı, Erzurumdaki bizden aldığının 10bin tl fazlasına sattı. Ben o fiyatı yazsam kimse beni aramazdı bile.

 

Ve sonrasında sattığım bütün arabaları tanıdık galericilerimize gidip uğraşmadan satıyorum bundan sonrada büyük konuşmiyim böylede yapmaya devam ederim. İnsanımızın pazarlık fiyat kırma çiğliği iğrenç. Ne konuşmasını bilir ne arayacağı saati ne soracağı soruyu.

 

Ben bizim insanın pazarlık payı vardır konusunu da anlamadım sünnetdir derler de. Daire satarken adam 75bin altını söylüyor yeri geliyor 100bin altı diyor bunun neresi pazarlık diyorum bende. İş sonra zaten ona soracakmışız gibi sizin maliyetiniz bu kadar değildir bizden de o kadar kar etmeye gidiyor.  Daireyi almadan perde ölçüsü almaya gelen insanlar bile gördüm. Satıcılarda ayrı garip alıcılarda. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet Gül yazdı:

Arkadaşlar klasik laf arz talep meselesi. Birbirimizi kandırmayalım, piyasa yüksek değil, ikinci elde talep çok, talebi karşılayacak arz yok. 

 

Piyasada çok dandikleşti. 

Sağlam araba azaldı. 

Sigorta şirketleri parça fiyatlarının pahalılığı sebebiyle sürekli pert ediyor. 

Sanayide parça pahalı olduğu için onarımlar çok kalitesizleşti. 

Dün bir fotoğraf gördük, adam marşpiyeli ağaçtan yapıp boyayıp takmış.. 

Hal böyle olunca, temiz arabanın fiyatı çok arttı. 

 

Ben C5'i alırken, bir kaç arabaya baktım.. Hele ki son baktığım C5 resmen çöp idi ve ciddi para isteniyordu ki indirim bile yapmadı.. 

Hal böyle olunca şimdiki aldığım C5'e döndük. Pazarlık yapmak istedik.. Adamın tavrı net idi.. Aracıma güveniyorum, ben bu paradan aşağı vermem, en fazla bir kaç gün beklemiş olurum ama bu paraya da satarım dedi. 

Arabası temiz olanlar yükseltiyor piyasayı :)

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...