İçeriğe Yönlendir

Mondeo MK2 (1997) Anahtar Bozuldu


Burak Başokçu

Recommended Posts

Burak Başokçu
(düzenlendi)

Selamlar 1997 model mondeo ghia aracımın anahtarı bozuldu. Sorun şu; tuşa basıyorum bırakıyorum herşey normal çalışıyor ama bi kaç gün geçince çalışmıyor. Meğerse sinyal göndermeye devam ediyormuş telefonun kamerasını anahtara tutunca gördüm. İlk zamanlar böyle bir durum yoktu aslında. Bi kaç gün önce ilk anlarda kumanda üzerinde ki kırmızı ışık garip garip yanmaya başladı sonra hiç yanmadı ama kumanda çalışmaya devam etti. Çip'i biraz kastırdım sonra o kırmızı ışık yanmaya başladı. Ayaklarına baktım temas sorunu yoktu. Anahtarda devamlı çalışınca pili yiyor gidiyor haliyle :( Son 10 günde 4 tane pil yedim. İşin ilginci 10 gündür arabayı bile çalıştırmadım, neme maruz kalmadı, eğilmedi bükülmedi anahtara dokunmadım bile  :( Durup dururken oldu bu. Ne güzelde sevinmiştim anahtarı kodlamayı öğrenince. Acaba kısa devre gibi birşey mi var ? 

 

Anahtarımın modeli 2 tuşlu ve kızılötesi şeklinde çalışan bir anahtar. 

 

1- Yurt dışından hangi model anahtarı almam gerekiyor ?

2- Yurt içinde ki alışveriş sitelerine baktım ama birşey bulamadım  ? Belki var ama hangi model çip'i alacağım onu bilemedim. 

3- Farzedelim ki arabayla uyumlu olan çip'i aldım onu da aynı şekilde mi kodlayacağım ? (1 konumuna getir uzunca tuşa bas, tuşa basılı çık, sonra kapı koluna tut, orada 5 defa diğer tuşa bas vs vs vs şeklinde olan kodlama biçimi) 

4- Eski anahtardan çıkan immo'yu yeni anahtarın içine koysam çalışır mı ? 

 

 

İstanbul ankara gibi büyük yerlere gitme şansım yok bu aralar. En yakın izmit sanayi olabilir. Bi tanıdık anahtarcı var mı o civarlarda ? 

tarihinde Burak Başokçu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Başokçu

Bir not daha ekleyeyim; sorunu sadece soğuk ortamda yapıyor. Sıcak bir yere getirince düzeliyor. 

 

Tuşun takılı kalma ihtimali zaten yok belli bir uzun basma durumu var ondan sonra kendi kesiyor zaten sinyali. Siz devamlı bassanız bile tuşa 5 saniye kadar yanıyor o kadar sonra kesiliyor. 

 

hiç anlam veremedim bulunduğum yerde de anlayan bir tamirci bulamadım.Elektronikçide baktık hiç bir kısa devre yok. Ortam sıcaklığı 18 19 derecenin üstünde hiç bir sorun olmuyor enteresan bir şey gerçekten.  

 

Şehir mezkezinde düzgün bi elektronikçi bakmam gerek sanırım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...