İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI- Vites Değişimde Devir Saati Yavaşlama


Adnan Sarıkaya

Recommended Posts

Adnan Sarıkaya
(düzenlendi)

Herkese merhaba, Aracim 2015 fiesta trend x 1.5 tdci

Oncelikle acilmis bir konu varsa bulamadigim icin yeni konu actim. Aracimi vites yukseltirken debriyaja bastigim esnada devir saatinin geri duserken 2 bin devir civarina inerken saniyelik duraksadigini farkettim. Özellikle 4 ten 5 e geçişte. Aracimi nisan ayinda aldim 4-5 aydir farkindayim ancak herhangi bir ariza lambasi veya cekis güç problemi yaşamadığım icin herhangi biryere danismadim. Sizlere video çekerek sormak istedim. Simdiden tesekkur ederim. 

 

 

 

tarihinde Adnan Sarıkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Aynı araca sahibiz, ben bir sorun göremedim aracınızda. Videonun sonundaki kısımda ayağınızı gazdan çektiğiniz için tüketim sıfırlara düşüyor, bir sorun yok yani. Vites değişim uyarısı yandığında vites değişirseniz aracın turbosunun devirde olduğu aralığa gelecek şekilde devir düşüyor, bu da 2000 devir civarı zaten.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Fiesta da devir koruma var bir üst vitese geçerken vites attığınız anda boşa düşen motor deviri sıfıra indirmeden çok kısa bir süre bir sonraki vitesin devrinde tutar. Bununla karşılaşmış olabilirsiniz özellikle de 4 ten 5e geçerken gözle farkedilir. Sizde bir problem yok şu görüntü ile.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Motor, turbo sağlığı açısından iyi bir şey. Sistem vites attıracağınızı tahmin ederek devri çok düşürmeden atmanızı bekliyor.Bu şekilde vites geçişinde aksamlara aşırı yük binmesini engelliyor.

  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Adnan Sarıkaya

Herkese cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin bu ozelligini bilmiyordum bir kez daha sevdim aracimi 🤩

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...