İçeriğe Yönlendir

Otomobil Fiyatlarındaki Rekor Zamlar.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hollandada bir kişiye 1.2 otomobil mi düşüyormuş.. 

Bizde de 0,3

Abi bizim mezrada  4 kişiye 2 doblo 2 traktör düşüyor :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ev fiyatları 2018’den beri değişmiyor. Ülkede her şeyin fiyatı arttı ama ev fiyatları artmıyor. 2 tane c suv fiyatına istanbul’da fena olmayan bir ev alınıyor. Eskiden 4 Tane c suv fiyatına alınıyordu. 

Ev arsa almak daha mantıklı bu zamanda. Hele ki devlet bankası faiz oranları 0,79 dan 15 seneye kadar kredi veriyor sıfır eve. Bir de kentsel dönüşüm evi buldun mu tapu masrafı da yok. Boşverin arabayı. İpin ucu kaçtı orada. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Gümüş
Ev fiyatları 2018’den beri değişmiyor. Ülkede her şeyin fiyatı arttı ama ev fiyatları artmıyor. 2 tane c suv fiyatına istanbul’da fena olmayan bir ev alınıyor. Eskiden 4 Tane c suv fiyatına alınıyordu. 

Ev arsa almak daha mantıklı bu zamanda. Hele ki devlet bankası faiz oranları 0,79 dan 15 seneye kadar kredi veriyor sıfır eve. Bir de kentsel dönüşüm evi buldun mu tapu masrafı da yok. Boşverin arabayı. İpin ucu kaçtı orada. 
Malesef bu tespit Nevşehir için geçerli değil. Yazdan beri takip ettiğim 2 ev var. Eylül fiyatları 420 ve 500 idi. Bugün 460 ve 545!
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Halil Gümüş yazdı:
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Malesef bu tespit Nevşehir için geçerli değil. Yazdan beri takip ettiğim 2 ev var. Eylül fiyatları 420 ve 500 idi. Bugün 460 ve 545!

Hiç konuştunuz mu? Ben 350 bin liralık bi ev takip ediyorum. Adam sürekli fiyatla oynuyor. Bugün konuştuk. 310’a vereyimdedi. Gidip baksam 300’e de alacağım. Şu an kimse ev almıyor ve bazı müteahhitler sıkışmış durumda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hiç konuştunuz mu? Ben 350 bin liralık bi ev takip ediyorum. Adam sürekli fiyatla oynuyor. Bugün konuştuk. 310’a vereyimdedi. Gidip baksam 300’e de alacağım. Şu an kimse ev almıyor ve bazı müteahhitler sıkışmış durumda. 

Hiç kredi borcu yokken ayda 935 tl kira ile oturuyorum. 2 sene olmadan 13000 tl eksiye düştüm. 

Kacmaz dediğin fırsat için benim ayda 3000 tl artıda olmam lazım. :)

Karı koca Çalışsak pek mümkün değil. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Hiç kredi borcu yokken ayda 935 tl kira ile oturuyorum. 2 sene olmadan 13000 tl eksiye düştüm. 

Kacmaz dediğin fırsat için benim ayda 3000 tl artıda olmam lazım. :)

Karı koca Çalışsak pek mümkün değil. 

Tuzla’da sıfır 300 bine çok güzel evler var. 60 bin peşinat vermeyi başarabilirsen, 240 bin için 15 sene kredi çekebilirsin. Aylık 2500 lira ödemesi var. Zaten 1000 lira ödüyorsun. 1500 lira daha fazla ödeyeceksin. Kaldı ki enflasyon denen şey var. 5 sene sonra bu 1500 lira olur sana 900-1000 lira değerinde. Her sene erir yani. 10 sene sonra kayda değer para da etmez. 

ben 300 dedim. Daha içerilerde biraz daha düşük fiyatlara da var. 

karı koca çalışarak bence ödenebilir. Yılda 12 bin, 15 yılda 180 bini kiraya vereceksin yoksa. Elde de bir şey kalmayacak. 

tabi herkesin ekonomisi kendine. Kendi daha iyi bilir. Genel konuşuyorum ali. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Gümüş
Ev 420 lirayken ben 400 verdim son fiyat o dedi (bi de evin içinde mutfak dolabı , vestiyer, banyo dolabı olmaz Nevşehirde, kendin yaptirirsin [emoji3])
Geçen hafta aynı evi bir öğretmen arkadaş sormuş ve son 440 demiş. 6 ayda müteahhitler % 8-9 gibi fiyat arttırdı burda.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Halil Gümüş yazdı:

Ev 420 lirayken ben 400 verdim son fiyat o dedi (bi de evin içinde mutfak dolabı , vestiyer, banyo dolabı olmaz Nevşehirde, kendin yaptirirsin emoji3.png)
Geçen hafta aynı evi bir öğretmen arkadaş sormuş ve son 440 demiş. 6 ayda müteahhitler % 8-9 gibi fiyat arttırdı burda.

Oh mis... Müteahhite taktiğine bak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tuzla’da sıfır 300 bine çok güzel evler var. 60 bin peşinat vermeyi başarabilirsen, 240 bin için 15 sene kredi çekebilirsin. Aylık 2500 lira ödemesi var. Zaten 1000 lira ödüyorsun. 1500 lira daha fazla ödeyeceksin. Kaldı ki enflasyon denen şey var. 5 sene sonra bu 1500 lira olur sana 900-1000 lira değerinde. Her sene erir yani. 10 sene sonra kayda değer para da etmez. 

ben 300 dedim. Daha içerilerde biraz daha düşük fiyatlara da var. 

karı koca çalışarak bence ödenebilir. Yılda 12 bin, 15 yılda 180 bini kiraya vereceksin yoksa. Elde de bir şey kalmayacak. 

tabi herkesin ekonomisi kendine. Kendi daha iyi bilir. Genel konuşuyorum ali. 

15 sene borç ödemeyi aklım almıyor. 5 sene aynı işte çalışıcağım bile meşhul.  Daha çoçuğun eğitimi var. Kreşş yardımı almak için belediye ile uğraşıyoruz. Ayda 2500 taksit ödemekdense kızı 1800 tl kreşşe vermeyi yeğlerim. Karı koca çalışıp kızımı anne babadan mahrum bırakmak, 60 yaşındaki Baba anneye bırakmak kızıma bişey katmıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

15 sene borç ödemeyi aklım almıyor. 5 sene aynı işte çalışıcağım bile meşhul.  Daha çoçuğun eğitimi var. Kreşş yardımı almak için belediye ile uğraşıyoruz. Ayda 2500 taksit ödemekdense kızı 1800 tl kreşşe vermeyi yeğlerim. Karı koca çalışıp kızımı anne babadan mahrum bırakmak, 60 yaşındaki Baba anneye bırakmak kızıma bişey katmıyor. 

15 sene borç ödeme değil de 15 sene sonra ev sahibi olmak olarak bakabilirsin. Çocukların en masrafsız olduğu yaşlar ilk-orta okul yaşlarıdır. Sonradan ev almak daha zor olur. Emeklilikte kirada oturmak ise en acısı. Kaç para ki emekli maaşı. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

15 sene borç ödeme değil de 15 sene sonra ev sahibi olmak olarak bakabilirsin. Çocukların en masrafsız olduğu yaşlar ilk-orta okul yaşlarıdır. Sonradan ev almak daha zor olur. Emeklilikte kirada oturmak ise en acısı. Kaç para ki emekli maaşı. 

Hocam emekli olana kadar birik yapıyorum. Nakit parayla evimi alırım ben . O konuda sıkınt olmaz. Hem emekli olunca istanbulda oturmayı hiç düşünmüyorum. Aydın didim var aklımda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Hocam emekli olana kadar birik yapıyorum. Nakit parayla evimi alırım ben . O konuda sıkınt olmaz. Hem emekli olunca istanbulda oturmayı hiç düşünmüyorum. Aydın didim var aklımda. 

Çocuk? Evlenince “anne baba yanımda kalın, torun var” diyecek :) öyle hadi eyvallah ben gidiyorum yok ali bey :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çocuk? Evlenince “anne baba yanımda kalın, torun var” diyecek :) öyle hadi eyvallah ben gidiyorum yok ali bey :) 

Ben tuzladaydım, babamın üst katına taşındım. Sırf çoçukdan dolayı. Yani göç ettim anamlara. Kızımda bana göç eder yapacak bişiy yok. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ali Darbaz yazdı:

En erken emeklilik 60 yaştır senin için Ali, 2045 e ne ola ne bite, ben Tansu ya katılıyorum. Hipermilci adamın kiraya sıcak bakması ters geldi bana. Bebe küçükken ne yaptın yaptın. Kreşini hesaplıyorsun ama kirada geçen yıllar sonunda üniversiteye giderken hangi bütçe ile ödeyeceksin onu da düşün. Kreşe gitmek şart değil ama üni şart artık.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Ben tuzladaydım, babamın üst katına taşındım. Sırf çoçukdan dolayı. Yani göç ettim anamlar. Kızımda bana göç eder yapacak bişiy yok. 

Çocuğun iş imkamları aydın’da nasıl olacak? Sen neden istanbuldasun mesela. 

Köksal Yılmaz yazdı:

En erken emeklilik 60 yaştır senin için Ali, 2045 e ne ola ne bite, ben Tansu ya katılıyorum. Hipermilci adamın kiraya sıcak bakması ters geldi bana. Bebe küçükken ne yaptın yaptın. Kreşini hesaplıyorsun ama kirada geçen yıllar sonunda üniversiteye giderken hangi bütçe ile ödeyeceksin onu da düşün. Kreşe gitmek şart değil ama üni şart artık.

aynen öyle. Kreş - ilk ve orta okul masrafı yok denecek kadar az. Lise üniversite masrafı, harçlığı fena. 

ben krediye şu kadar ödemek istemiyorum diyenler var mesela. Ama öyle bakmamak lazım. Şu an Direkt 300’ü çıkarıp vermek daha mı karlı bilmiyorum. 0,79 faiz ve gelecekteki türkiye için direkt nakiti çıkarıp vermek mantıklı olmayabilir. 

mesela iş yapan firmalar cepten parayla iş yapmaz. Kredi çekerler. Kaldı ki, 0,79 hem çok düşük, hem evler şu an gerçekten ucuz, hem de enflasyon yüksek. Yani 3-5 sene sonra kredi ödemesi zor olmaz, bütçeye ek yük getirmez. 

burada alınacak tek risk, konut fiyatları daha da düşer mi? Ya da 1 sene daha sabit kalır mı? Zora düşen müteahhitler zararına satışa başlar mı? Bunun kıstasını yapamıyorum. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim zaten 2 tane evim var arkadaşlar. Saolun beni düşündüğünüz için. 

• Beğen 3
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Neden 3. olmasın :D

16 yaşından beri kredi ödüyorum yeter bırakın beni rahat ya. Hayattımda ilk defa ege denizini gördüm geçen sene 

• Beğen 3
  • Mutlu 4
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Ali Darbaz yazdı:

Benim zaten 2 tane evim var arkadaşlar. Saolun beni düşündüğünüz için. 

Boşver ali hayatı yaşamaya bak cok mal bırakırsan 7 gun yerine arkandan 30 gun okurlar :)) mezartasını kalıtelı yaptırırlar :))

Bu arada gecen ıkıncı el satan bir yere gıttım bızım boluda sıralamıs İ10 ları 10 tane  dedim niye bunlar cok tutuluyor satıyom dedı 200 e yakın sattım dedı ama hepsi otomatık

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ömer Sirkeci

Merhabalar forumun değerli üyeleri;

İkinci el araba piyasasını şişmeye devam eden bir balon olarak görebilir miyiz? Sıfır araba üretimi artmaya başlarsa durum değişir mi? Kredi oranları düştükçe araç fiyatları artıyor. Bu durum ne zamana kadar devam eder? Yakın bir zamanda devlet müdahalesi gelir mi? Sizce önlem alınması gerekiyorsa ne gibi adımlar atılabilir? Piyasa hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum.

Hayırlı günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)

Merhabalar, sanırım bir nevi işinizle alakalı bir anket soruları gibi olmuş :) 

Bu başlık altında tartışılıyor sorularınız 3 aşağı 5 yukarı :) 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Sirkeci
Sinan Akgöl yazdı:

Merhabalar, sanırım bir nevi işinizle alakalı bir anket soruları gibi olmuş :) 

Bu başlık altında tartışılıyor sorularınız 3 aşağı 5 yukarı :) 

Doğru yere taşıdığınız için teşekkür ederim hocam. Anket soruları gibi olmuş evet :) ufak tefek 40-50 bin civarı bir araba alayım ayağımız yerden kesilsin diye düşündüm birkaç ay önce.. Ben kenara 2 3 bin atıyorum arabaların fiyatları 5 artıyor :)) bu gidişle scooter almayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ömer Sirkeci yazdı:

Doğru yere taşıdığınız için teşekkür ederim hocam. Anket soruları gibi olmuş evet :) ufak tefek 40-50 bin civarı bir araba alayım ayağımız yerden kesilsin diye düşündüm birkaç ay önce.. Ben kenara 2 3 bin atıyorum arabaların fiyatları 5 artıyor :)) bu gidişle scooter almayı düşünüyorum.

O hıza kimse yetişemiyor maalesef. 40-50 bandında araç bulunur, öncelikle yakıt, vites, ve model olarak aramayı daraltarak ilerleyebilirsiniz. Örnek verirseniz baktığınız araştırdığınız modeller araçlar neler?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...