Raşit Akgül 20 Şubat 2020 Yazar Paylaş 20 Şubat 2020 Sani Gerşon yazdı: Yetkili serviste IDS ile bakılmalı. Senin verdiğin bilgilerle Allah'ına kurbaan şimdi servis ile konuştum tanıdık var mondeo 2001 dedim getirme abi bizde sistem yok dedi bilgisayarımız değişti yeni nesle göre ayarlandı dedi yine başa döndüm :))) Çağlar Bayur yazdı: vesile ile, afr bir orandır, yeryüzünde ideal yakıt/hava karışım oranı. Sabit bir sayıdır, o kelimeye ayar ekleyip para laıyorlar teknik bir anlamı yok. hego çalışıyor gözükebilir ancak ne kadar sağlıklı çalıştığı ancak çalışma grafiğine bakarak anlaşılır. (arıza kodu okumak değil) hego dan arıza lambası yanmışsa, subaplar da buna sebep olmauş olabilir. Kompresyon testinin rakamları lazım ilk olarak fikir yürütmek için. Ve ayrıca motorunudaki emme manifold içindeki klapeler de açık veya kapalı kalmış olabilir. universal test cihazları bunları göstermez şimdi servis ile konuştum tanıdık var mondeo 2001 dedim getirme abi bizde sistem yok dedi bilgisayarımız değişti yeni nesle göre ayarlandı dedi yine başa döndüm :))) Sani Gerşon yazdı: Yetkili serviste IDS ile bakılmalı. Senin verdiğin bilgilerle Allah'ına kurbaan bu arada araca IDS ile bakıldı resim attım konuya Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Şubat 2020 Paylaş 20 Şubat 2020 Raşit Akgül yazdı: şimdi servis ile konuştum tanıdık var mondeo 2001 dedim getirme abi bizde sistem yok dedi bilgisayarımız değişti yeni nesle göre ayarlandı dedi yine başa döndüm :))) Benim Renault servisim özellikle eski nesil bilgisayarını tutuyordu ki, eski model araç geldiğinde bağlanıp bakabilsin diye. Servisin işgüzarlığı olmuş. Başka servis yok mudur Ankara'da? 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 20 Şubat 2020 Paylaş 20 Şubat 2020 Raşit Akgül yazdı: Selamunaleyküm Sayın abilerim,kardeşlerim aracım Mk3 2001 model GIA'dır aracımda benzinde tekleme vardı ustama götürdüm enjektörlerin bir tanesinin çalışmadığını fark ettim ve çözdük motoru iyi durumda halletik ve ardından bakımları yapıldı polen,hava,benzin,yağ filtreleri değişti,arkra amartisörler bir adet yayı ve takozlar,LPG filtre ve bakımları yapıldı ve değişti ardından bilgisayara bağladım ve termostast hatası verdi değiştirdim ardından buji,buji kabloları ve bobin değişti klima sensörü değişti en son oksijen sensörü yandı onu değiştrdim ve AFR ayarı yaptırdım araca ama yinede sönmedi hala aynı hatayı veriyor araç. Ustam senin bu sorunun bende çözülmez elektrikçiye gitmen lazım dedi gittim bu sönmez dedi bende diyorumki fabrika çıkışı bu araçda yanmıyordu artı facebook mondeo klübünde arıza uyarı lambası yanmayan araçlar var buradada var demekki bir derdi varki yanıyor ama bir türlü çözemedim bulamadım bana bu konu hakkında yardımcı olabilecek varmı yada başına gelen biri varmı yardımlarınızı bekliyorum ayrıca araç 7 yıldır bende ve daha yeni bu kadar ağır bakımları yapıldı 3500 tl'yi geçti parça ve usta ücretleri şimdi aracı yaptırdıkca sorun çıktı sona geldim artık yanlızca şöyle bir sorun var araç durduğu yerde devir saati az az inip çıkıyor motor dengesiz çalışıyor boğaz kelebeğinide temizlettim sonuca ulaşamadım her zaman olmuyor bunuda belirteyim aracımı seviyorum MK3 candır bizi yolda bırakmadı şimdiye kadar bakımlarını biraz geciktirdim ama bu sorunlara çözüm bulamadım... Hocam merhaba. bende Ankaradayım. Bekir abiye bende gittim. Afr yaptı ama yakıtımda düşme olmadı. hatta yükselme oldu. sonra başka bir yerde afr yaptırdım. Akif Tezel onuda duymuşşunuzdur. ondada rolanti sorunları yaşadım. Gelelim sizin soruna. p0141 katalizör sonrası olan oksijen sensörü. yakıtla ve yakıt karışımıyla ilgili degil. ondan dolayı bekir usta degerleri okuyabiliyor. çünkü 1. sensörünüz çalışıyor. yeni taktırmış oldugunuz sensör öncelikle hangi marka. ve dogru sensör takıldımı buna eminmisiniz. hata kodunuz ile ilgili parça kodu 1S7F 9G444 budur ve soketi mavi renklidir. bu konuda detayları var. sizin şimdi ilk yapacagınız iş sensörü kontrol etmek olacak. dogru ve orjinal degerlerde bir sensörmü . eger orj ise soketi çıkartıp araba çalışırken uçlardaki enerjiyi kontrol etmek olacak. yanlız sensör ucunu degil araçdan gelen ucu. @Ömer Sarıgül ün dedigi gibi voltaj ölçülecek. voltaj var ise büyük bir ihtimal sensör arızalıdır. degiişim yaparak bunu gözlemleyebilirsiniz. benimde sizin gibi uzun yıllar p0136 be p0141 baya yandı. sonra yakıta etkisi olur diye orj sensör alıp taktım ama yakıta felan bi etkisi olmadı. sadece lamba söndü. istanbula felanda gitmenize gerek yok. candan müh. felan hikaye. senin aracın zaten düzgünse lpg dede düzgün gidiyor. bunun için dogru montaj yapılması şart tabi. bende baya ugraştım araçla. bendede 2005 benzinli manuel var. konularıma bakabilirsin. yakıt için baya masrafda ettim ama düzelmeyince düzelmiyor. en son öndeki oksijen sensörü kalmıştı onuda aldım ama oda iyice kaynamış sökülmedi. eksoz manifoldunun inmesi gerekti. oda iyice masraf ve zaman gerektirdigi için taktırmadım torpidoda duruyor şimdi. 2 2 Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 20 Şubat 2020 Yazar Paylaş 20 Şubat 2020 Sani Gerşon yazdı: Benim Renault servisim özellikle eski nesil bilgisayarını tutuyordu ki, eski model araç geldiğinde bağlanıp bakabilsin diye. Servisin işgüzarlığı olmuş. Başka servis yok mudur Ankara'da? servis var abi ulaşmaya çalışıyorum bakalım ne olacak yazacam sonuçları buraya. Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 20 Şubat 2020 Yazar Paylaş 20 Şubat 2020 Yusuf Davaz yazdı: Hocam merhaba. bende Ankaradayım. Bekir abiye bende gittim. Afr yaptı ama yakıtımda düşme olmadı. hatta yükselme oldu. sonra başka bir yerde afr yaptırdım. Akif Tezel onuda duymuşşunuzdur. ondada rolanti sorunları yaşadım. Gelelim sizin soruna. p0141 katalizör sonrası olan oksijen sensörü. yakıtla ve yakıt karışımıyla ilgili degil. ondan dolayı bekir usta degerleri okuyabiliyor. çünkü 1. sensörünüz çalışıyor. yeni taktırmış oldugunuz sensör öncelikle hangi marka. ve dogru sensör takıldımı buna eminmisiniz. hata kodunuz ile ilgili parça kodu 1S7F 9G444 budur ve soketi mavi renklidir. bu konuda detayları var. sizin şimdi ilk yapacagınız iş sensörü kontrol etmek olacak. dogru ve orjinal degerlerde bir sensörmü . eger orj ise soketi çıkartıp araba çalışırken uçlardaki enerjiyi kontrol etmek olacak. yanlız sensör ucunu degil araçdan gelen ucu. @Ömer Sarıgül ün dedigi gibi voltaj ölçülecek. voltaj var ise büyük bir ihtimal sensör arızalıdır. degiişim yaparak bunu gözlemleyebilirsiniz. benimde sizin gibi uzun yıllar p0136 be p0141 baya yandı. sonra yakıta etkisi olur diye orj sensör alıp taktım ama yakıta felan bi etkisi olmadı. sadece lamba söndü. istanbula felanda gitmenize gerek yok. candan müh. felan hikaye. senin aracın zaten düzgünse lpg dede düzgün gidiyor. bunun için dogru montaj yapılması şart tabi. bende baya ugraştım araçla. bendede 2005 benzinli manuel var. konularıma bakabilirsin. yakıt için baya masrafda ettim ama düzelmeyince düzelmiyor. en son öndeki oksijen sensörü kalmıştı onuda aldım ama oda iyice kaynamış sökülmedi. eksoz manifoldunun inmesi gerekti. oda iyice masraf ve zaman gerektirdigi için taktırmadım torpidoda duruyor şimdi. Bekir usta benim ayarları yaptıkdan sonra benzin anlık yakıt değeri 10.0 iken 9.4 lere kadar düştü hatta sakarya Adaparına gittim geçen hafta sonu sadece benzin ile memnun kaldım bekir usta ayarladı o zaman ben 2. sensörümü değiştireyim ve buraya tekrar bakayım bende uzun araştırınca bu kodun lpg den değil 2. sensörden olduğunu anladım mavi renkli ilk oksijen sensörünü motorun üstündekini değiştirdim yazım için çok teşekkürediyorum bunu deneyip tekrar dönüş yapacam forum'a Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 20 Şubat 2020 Paylaş 20 Şubat 2020 siz hangi sensörü degiştirmiştiniz. 1. eksoz manifoldundaki ( yeşil) mi yoksa 2. katalizör sonrası ( mavi ) olanımı ? 2. sönsörden ve 1. sensörden de arıza lambası yanar lpg kaynaklı. lpg ayarı çok bozuk olursa atılan ısı ve pis gazlar katalizor tarafından temizlenemez ve sensör degerlerin yüksekliginden yine lamba yakar. yanlız bekir ustanın yaptıgı afr ayarı sadece lpg için geçerli . benzin için bir artısı eksisi olmaz. siz buyuk bir ihtimal 1. sensörü degiştirdiniz ve yakıtınızda buna istinaden düştü. sizin aracınız manuel mi otomatikmi ? lpg de şehir içi ve dışı 100 km de kaç litre tüketim oluyor. ve yol bilgisayarında ortalama tüketim kaç gösteriyor. öndeki sensör yeşil olan 1S7F - 9F472 , katalizör sonrası mavi olan 1S7F - 9G444. bunları dogu alıp taktıgınızdan emin olun. motor bölümüne mavi taktık diyorsunuz çünkü 1 Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 20 Şubat 2020 Yazar Paylaş 20 Şubat 2020 Yusuf Davaz yazdı: siz hangi sensörü degiştirmiştiniz. 1. eksoz manifoldundaki ( yeşil) mi yoksa 2. katalizör sonrası ( mavi ) olanımı ? 2. sönsörden ve 1. sensörden de arıza lambası yanar lpg kaynaklı. lpg ayarı çok bozuk olursa atılan ısı ve pis gazlar katalizor tarafından temizlenemez ve sensör degerlerin yüksekliginden yine lamba yakar. yanlız bekir ustanın yaptıgı afr ayarı sadece lpg için geçerli . benzin için bir artısı eksisi olmaz. siz buyuk bir ihtimal 1. sensörü degiştirdiniz ve yakıtınızda buna istinaden düştü. sizin aracınız manuel mi otomatikmi ? lpg de şehir içi ve dışı 100 km de kaç litre tüketim oluyor. ve yol bilgisayarında ortalama tüketim kaç gösteriyor. öndeki sensör yeşil olan 1S7F - 9F472 , katalizör sonrası mavi olan 1S7F - 9G444. bunları dogu alıp taktıgınızdan emin olun. motor bölümüne mavi taktık diyorsunuz çünkü ben yanlış yazdım mavi olanı değil yeşil olanı motorun oradaki sensörü değiştirdim onunda hata kodu yzıyordu söndü sadece bir hata kodu veriyor oda P0141 başka kod yok ve ben sensörü değiştirmeden AFR ayarı yaptım hata kodu verdiği için değiştirdim AFR ayarından sonra düşüş oldu 1. sensörü değiştirdikden sonra tekrar bekir ustanın yanına gidip ayarı tekrar kontrol ettirdim ayarında sorun yok dedi dediğim gibi bunu halettim şuan sadece bir hata veriyor oda P0141 ve 2. sensörüde değiştirecem bu hafta sonu bakalım başka birşey çıkacakmı Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 20 Şubat 2020 Paylaş 20 Şubat 2020 @Yusuf Davaz teşekkürler.. Benim aklım kat öncesine gitmiş bu arada siz haklısınız afr yapılır. Arıza kat sonrası sensörü işaret ediyormuş👍 2 1 Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 20 Şubat 2020 Yazar Paylaş 20 Şubat 2020 Ömer Sarıgül yazdı: @Yusuf Davaz teşekkürler.. Benim aklım kat öncesine gitmiş bu arada siz haklısınız afr yapılır. Arıza kat sonrası sensörü işaret ediyormuş👍 👍 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Şubat 2020 Paylaş 20 Şubat 2020 Hata kodunu görünür yapalım.. Raşit Akgül yazdı: şuan sadece bir hata veriyor oda P0141 ve 2. sensörüde değiştirecem bu hafta sonu bakalım başka birşey çıkacakmı Siz diğer sensörü de değiştirin.. Hata kodu net şekilde söylüyorsa başka yerde aramadan önce en şüpheliye gitmek gerek.. Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 20 Şubat 2020 Yazar Paylaş 20 Şubat 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Hata kodunu görünür yapalım.. Siz diğer sensörü de değiştirin.. Hata kodu net şekilde söylüyorsa başka yerde aramadan önce en şüpheliye gitmek gerek.. evet katılıyorum abi bakalım ne olacak sonucu buraya ekleyecem Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 20 Şubat 2020 Paylaş 20 Şubat 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Hata kodunu görünür yapalım.. Siz diğer sensörü de değiştirin.. Hata kodu net şekilde söylüyorsa başka yerde aramadan önce en şüpheliye gitmek gerek.. Raşit ile telefonda görüştük. sadece arıza lambası olarak bir hata aldıgını başka bir sorun olmadıgını belirtti. dedigine göre yakıtıda çok güzel. şehir dışı 25 şehir içi 30 kuruş civarı yakıyorum dedi ( görmeden , depo dolumdan bitirene kadar bende olmadan inanamayacagım deger bunlar. benim araç yaklaşık %40 50 fazla yakıyor bu degerlere göre . ) bende söylediklerine göre araca hiç elletmememisini , hata kodu veren sensörü degiştirmeme tavsiyesinde bulundum. 2. sensör degişiminin arıza lambası dışında ben araca bir katkısını görmedim çünkü. Obd cihazı al ara ara kontrol et dedim. zaten uzun yıllar lamba yanık kullanmış. bundan sonrada bişi olmaz Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 20 Şubat 2020 Yazar Paylaş 20 Şubat 2020 Yusuf Davaz yazdı: Raşit ile telefonda görüştük. sadece arıza lambası olarak bir hata aldıgını başka bir sorun olmadıgını belirtti. dedigine göre yakıtıda çok güzel. şehir dışı 25 şehir içi 30 kuruş civarı yakıyorum dedi ( görmeden , depo dolumdan bitirene kadar bende olmadan inanamayacagım deger bunlar. benim araç yaklaşık %40 50 fazla yakıyor bu degerlere göre . ) bende söylediklerine göre araca hiç elletmememisini , hata kodu veren sensörü degiştirmeme tavsiyesinde bulundum. 2. sensör degişiminin arıza lambası dışında ben araca bir katkısını görmedim çünkü. Obd cihazı al ara ara kontrol et dedim. zaten uzun yıllar lamba yanık kullanmış. bundan sonrada bişi olmaz Allahın izni ile görüşelim abi bir gün birde şöyle yapalım depoyu fullediğim zaman atayım fişini sana ve km yi birde dolum zamanı atayım belki o şekilde inanırsın.. Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 20 Şubat 2020 Paylaş 20 Şubat 2020 (düzenlendi) Raşit Akgül yazdı: Allahın izni ile görüşelim abi bir gün birde şöyle yapalım depoyu fullediğim zaman atayım fişini sana ve km yi birde dolum zamanı atayım belki o şekilde inanırsın.. raşit inanmama degil ama degerlerin altında yakıt verin var. başka bir arkadaş daha söylemişti böyle ama o tam hesaplayamıyormuş. araç ortalama 11.5 litre benzin harcasa. aynı koşullarda bu araba 14 litreye yakın lpg harcaması lazım. oda zaten ortalama fiyat ile 45 kuruş yapıyor. hadi yaksında 40 kuruş yaksın. şuanda ben uzun yolda 30 kuruş yakıyorum. şehir içide 15 16 litre lpg yi buluyor. normal çalışan bir araçda yol bilgisayarında yazan degerin 1.2 fazlasını yakar. senin araç yol bilgisayarı 10.5 varsayalım. 10.5 * 1.2 = 12.6 lt lpg buda 3.25*12.6 = 41 tl yapar. buda km de 41 kuruştur. bu konuda yanlışım varmı hesaplma olarak. yanlışım varsa bende bilmek isterim. senin hesaplaman bu şekildemi. 20 Şubat 2020 tarihinde Yusuf Davaz tarafından düzenlendi düzeltme Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 21 Şubat 2020 Yazar Paylaş 21 Şubat 2020 Yusuf Davaz yazdı: raşit inanmama degil ama degerlerin altında yakıt verin var. başka bir arkadaş daha söylemişti böyle ama o tam hesaplayamıyormuş. araç ortalama 11.5 litre benzin harcasa. aynı koşullarda bu araba 14 litreye yakın lpg harcaması lazım. oda zaten ortalama fiyat ile 45 kuruş yapıyor. hadi yaksında 40 kuruş yaksın. şuanda ben uzun yolda 30 kuruş yakıyorum. şehir içide 15 16 litre lpg yi buluyor. normal çalışan bir araçda yol bilgisayarında yazan degerin 1.2 fazlasını yakar. senin araç yol bilgisayarı 10.5 varsayalım. 10.5 * 1.2 = 12.6 lt lpg buda 3.25*12.6 = 41 tl yapar. buda km de 41 kuruştur. bu konuda yanlışım varmı hesaplma olarak. yanlışım varsa bende bilmek isterim. senin hesaplaman bu şekildemi. benim hesaplamam şu şekilde ben adapazarına sık sık giden bir insanım 3.30'dan gaz alıyorum depom 148.5 tl ile doluyor ben kat edilen mesafeye göre hesaplıyorum 45 Lt alıyor depom ve ben 580 km yol yapıyorum şehir içinde şehir dışıda daha az yakıyorum )) artı benzin ortalamam 9.2 ile 9.6 arasında seyrediyor tekrar fullediğimde ise adapazarında ki 3.35 den fullemeye çalıyorum veya altı 3.25 vs 150 Tl ye doluyor Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 21 Şubat 2020 Paylaş 21 Şubat 2020 Raşit Akgül yazdı: benim hesaplamam şu şekilde ben adapazarına sık sık giden bir insanım 3.30'dan gaz alıyorum depom 148.5 tl ile doluyor ben kat edilen mesafeye göre hesaplıyorum 45 Lt alıyor depom ve ben 580 km yol yapıyorum şehir içinde şehir dışıda daha az yakıyorum )) artı benzin ortalamam 9.2 ile 9.6 arasında seyrediyor tekrar fullediğimde ise adapazarında ki 3.35 den fullemeye çalıyorum veya altı 3.25 vs 150 Tl ye doluyor valla şuan benim yol bilgisayarı 13.3 de. şehir içi trafik devamlı. şehirdışında 7 lere kadar indigi oluyor. sizin 9.2 9.6 şehir içi mi yoksa şehir dışı deger mi Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 21 Şubat 2020 Yazar Paylaş 21 Şubat 2020 Yusuf Davaz yazdı: valla şuan benim yol bilgisayarı 13.3 de. şehir içi trafik devamlı. şehirdışında 7 lere kadar indigi oluyor. sizin 9.2 9.6 şehir içi mi yoksa şehir dışı deger mi şehir içi usta şehir dışı 8.8 - 8.9 lara düşüyor ve facebook grubundaki bağzı arkadaşlarda daha düşük oranlarda var balık tutuyorsan yazın kırıkkale kırşehir çanıllı yaparız abi :))) Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 21 Şubat 2020 Paylaş 21 Şubat 2020 Raşit Akgül yazdı: şehir içi usta şehir dışı 8.8 - 8.9 lara düşüyor ve facebook grubundaki bağzı arkadaşlarda daha düşük oranlarda var balık tutuyorsan yazın kırıkkale kırşehir çanıllı yaparız abi :))) bi benim araba fazla yakıyor o zaman. napıyım yakıyım mı bunu. şehir içi 9.5 nedir yaa. öle olsun ben benzinde kullanırım. 65 70 kuruş arası bişi yapıyor oda nerdeyse. Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 21 Şubat 2020 Yazar Paylaş 21 Şubat 2020 yakmana gerek yok abi fazla yakıyormuş bence bekir ustaya git AFR dene ve lpg tesisatına bir baktır benim önerim bu hatta gel birlikte gidelim fark etmez elimden ne geliyorsa yardımcı olmaya hazırım... çare bulunur Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 21 Şubat 2020 Yazar Paylaş 21 Şubat 2020 Yusuf Davaz yazdı: bi benim araba fazla yakıyor o zaman. napıyım yakıyım mı bunu. şehir içi 9.5 nedir yaa. öle olsun ben benzinde kullanırım. 65 70 kuruş arası bişi yapıyor oda nerdeyse. yakmana gerek yok abi fazla yakıyormuş bence bekir ustaya git AFR dene ve lpg tesisatına bir baktır benim önerim bu hatta gel birlikte gidelim fark etmez elimden ne geliyorsa yardımcı olmaya hazırım... çare bulunur. Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 22 Şubat 2020 Paylaş 22 Şubat 2020 Raşit Akgül yazdı: yakmana gerek yok abi fazla yakıyormuş bence bekir ustaya git AFR dene ve lpg tesisatına bir baktır benim önerim bu hatta gel birlikte gidelim fark etmez elimden ne geliyorsa yardımcı olmaya hazırım... çare bulunur. Valla Raşit 2018 kasim ayinda Bekir ustaya gittim. Saolsun o zman ilgilendi. Termostat arizami o buldu ve degistirdik. Afr de ayarladi ama aracin yakiti dusmedi. Tam tersine yakit artis gosterdi. Bi kere daha bakti ama bu araca yapacak baska bir seyim yok dedi. Suan aracda lpg ile ilgili en ufak bir sorun yok. Manifoldu sokmeden once lpg nozullari kelebeklere degiyormus, kelebekleri degistirirkende tek tek kelebeklerin acilip kapanma pozisyonlarina gore tekrar yerlestirdim. Hatta ustune sorun olmamasina ragmen tahminim 80 90 bin km lik lovato enjektorleride degistirdim. Ama onlarinda bir yarari olmadi. Yorum bağlantısı
Raşit Akgül 28 Şubat 2020 Yazar Paylaş 28 Şubat 2020 Yusuf Davaz yazdı: Valla Raşit 2018 kasim ayinda Bekir ustaya gittim. Saolsun o zman ilgilendi. Termostat arizami o buldu ve degistirdik. Afr de ayarladi ama aracin yakiti dusmedi. Tam tersine yakit artis gosterdi. Bi kere daha bakti ama bu araca yapacak baska bir seyim yok dedi. Suan aracda lpg ile ilgili en ufak bir sorun yok. Manifoldu sokmeden once lpg nozullari kelebeklere degiyormus, kelebekleri degistirirkende tek tek kelebeklerin acilip kapanma pozisyonlarina gore tekrar yerlestirdim. Hatta ustune sorun olmamasina ragmen tahminim 80 90 bin km lik lovato enjektorleride degistirdim. Ama onlarinda bir yarari olmadi. Benim aracın işini çözeyim senin araca yoğunlaşalım abi bu hafta sonu oksijen sensörünü değiştirecem bakalım ne olacak Yorum bağlantısı
Recommended Posts