İçeriğe Yönlendir

Formula 1 2020 Sezonu ve Haberler


Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Bir çok marka 2020 model araçlarını tanıtırken Mercedes 1 adım daha ileri gitti ve test videosunu yayınladı. Ancak dikkatli gözlerden kaçmayan bir detay vardı. Hamilton direksiyonu bir kaç cm kendine çektikten sonra ön tekerlerin açıları değişerek içe doğru döndüler. Şimdi bu işin yasal olup olmadığı tartışılıyor.

Link İngilizce ancak videodan her şey belli.

 

https://www.formula1.com/en/latest/article.new-das-steering-wheel-system-legal-and-safe-insist-mercedes.6pSo0iDVCZ0HBdcz2MvMPd.html?fbclid=IwAR0SJrteS8rAR9Lbp1hHUgdvawS7jKO9xCf1VpbmUJiUAPHIKz-mkQT2i2c

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

das modu düzde hızı artırır lastiği dıştan  yer, diğer mod virajda tutuşu artırır lastiği içten yer

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Asıl amaç, lastiğin ısınmamış yerlerini ısıtıp virajda daha iyi tutunma sağlamakmış.

Isınmış zamanlarda da toe değiştirip daha iyi soğutmakmış.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Mercedesler hep kazanınca ne yaparsa pek sevimli gelmiyor artık..

 

 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

FIA 2020 için direksiyon sistemini onaylamış ancak 2021 yılı için yasaklamış. Sebebide 2021 yılında direksiyon sistemlerinde tekerleklerin sadece aynı yönde dönebilececeği biçiminde kuralın daha evvelden belirlenmiş olmasıymış.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kemal Korkmaz

Tüm dünyada hızla yayılan Coronavirüs salgını, motor sporları organizasyolarını da etkilemeye başladı!

8 Mart'ta start alacak olan 2020 MotoGP sezonunun açılış yarışı Katar Grand Prix'si virüs salgını nedeniyle iptal edildi.

FIM, IRTA ve Dorna'nın resmi açıklamasında MotoGP'nin tüm seanslarının iptal edildiği duyuruldu.

Özellikle birçok takımın fabrikasının İtalya'da bulunması nedeniyle İtalya, hem pist üstünde hem de pist dışında MotoGP için önemli bir ülke konumunda yer alıyor.

İtalya'da virüsün hızla yayılması nedeniyle, İtalya'dan Katar'a yapılacak olan tüm uçuşlarda 14 günlük karantina uygulamasının gerçekleştirileceği belirtildi ve bundan dolayı da yarışın iptal edilmesine karar verildi.

Bu hafta başında Losail'de sezon öncesi testlerini gerçekleştiren Moto2 ve Moto3 takımları ise şu anda Katar'da bulunuyor ve iki destek serisinin de sezon açılışı Katar'da yapılabilecek.

MotoGP sezonunun ikinci yarışı olan Tayland Grand Prix'si için de benzer bir senaryoyla iptal edilebileceği konuşuluyor.

Temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu'nun mücadele ettiği Dünya Superbike Şampiyonası'nın ikinci yarışı da 14-15 Mart tarihlerinde Katar'da yapılacaktı ancak bu yarışın da gerçekleşip gerçekleşmeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2 hafta tüm uçaklar yerde kalsın... çok mu zor? teknoloci çağındayız

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Bildiğiniz üzere Formula 1 son senelerde Saran Holding'in kurmuş olduğu S Sport kanalında yayınlanıyordu. 2020 F1 sezonu için de herhangi bir değişiklik söz konusu değil, yani 2020 F1 yarışları yine S Sport'ta yayınlanacak.

Coronavirüs nedeniyle son dakikada bir erteleme ya da iptal olmazsa, 15 Mart'ta gerçekleştirilecek Avustralya GP ile 2020 Formula 1 sezonu başlayacak.

Geçen senelerde olduğu gibi S Sport kanalı, cumartesi günü gerçekleştirilen 3. antrenman seansını, sıralama turlarını ve yarışları canlı olarak yayınlayacak.

2020 Formula 1 yarışları, Türkiye'nin bu alandaki tartışılmaz ismi Serhan Acar tarafından anlatılmaya devam edecek.

Peki S Sport kanalı, hangi platformlarda yer alıyor?

S Sport kanalı ne yazık ki ücretsiz platformlarda yayınlanmıyor. Ancak eski yıllara göre son senelerde iyi olan bir şey varsa, o da S Sport kanalının tek bir ücretli platformda değil, birden fazla ücretli platformda yer alıyor olması. Yani F1 severler, bir sene bir sisteme, ertesi sene başka bir sisteme üye olmak zorunda değiller.

S Sport üzerinden 2020 F1 yarışlarını aşağıdaki kanallardan izleyebilirsiniz:

Digiturk 85. Kanal
D-Smart 78. Kanal
TV+ 77. Kanal
Tivibu 74. Kanal
Kablo TV 240. Kanal
Vodafone TV 11. Kanal
*Yukarıdaki platformlar için çok farklı ücretlendirme politikası olduğu için, aylık ve yıllık ücretler hakkında kendi internet sitelerinden bilgi alabilirsiniz.

S Sport'un iyi yanlarından birisi MotoGP, Superbike, Formula E, FIA Dünya Rallycross, W Series gibi önemli başka yarış serilerini de yayınlıyor olması.

S Sport'un olumsuz tarafı ise, yarışların zaman zaman İngiltere Premier League maçları ile çakışması. Bu durumlarda ilgili platformlar diğer spor kanallarından yayın yapıyor. Bu durumda yine çakışma olması halinde ise bu sefer platforma özel yayın yapılmıyor.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Formula 1 ve FIA, Coronavirüs tehdidine rağmen yerel makamların da desteğiyle birlikte 2020 Avustralya GP'yi gerçekleştirme kararı almıştı.

Ancak çalışanlarından birinde Coronavirüs tespit edilmesi sonrası McLaren, yarıştan çekilme kararı aldı.

Bunun üzerine perşembe gecesi F1 takım patronları, ne yapacaklarını tartışmak üzere Melbourne'de bir araya geldiler.

Motorsport.com, FIA ve F1 ekipleriyle yapılan görüşmelerde, tarafların çoğunun etkinliğe devam etmek istemediğini öğrendi.

Kaynaklar, FIA'nın takımların çoğunluğunun kararını kabul edeceğini söyledi. Bundan ötürü yarışın iptal edilmesi gerekiyor.

Henüz yarış resmi olarak iptal edilmedi, ancak F1 ve FIA ​​tarafından ortak bir açıklama ile resmen duyurulması planlanıyor.

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Sanırım artık spor müsabakası izleyemez hale geleceğiz , F1 sezon açılışını heyecanla bekliyorduk ama ertelenmiş görünüyor hatta farklı ortamlarda sezonun ilk yarışı Avusturalya GP ertelendiğinden bahsediliyor.

 

Her ne kadar üzülsekte Konu sağlık olunca yapılabilecek bir şey yok insan hayatı herşeyden önemli.

 

F1 etkilendi birde diğer organizasyonlar var.Örneğin Le Mans 2020 var 13 Hazirana denk geliyor.

 

WRC 16 Temmuzda Kenya Rallisi var yıllar sonra Safari Rallisi keyfi yaşayacaktık onlarada yansıyacakmı göreceğiz.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs nedeniyle birçok sportif faaliyet iptal edilmişti. Formula 1, sezonun açılış yarışı olan Avustralya GP'yi ilk başta iptal etmese de henüz daha bir antrenman seansı dahi gerçekleştirilmeden coronavirüsün etkileri görülmeye başlandı.

Çarşamba günü Haas'ın iki, McLaren'ın ise bir çalışanının coronavirüs nedeniyle teste tabii tutulduğu ortaya çıkmıştı. Daha sonra ise yine Haas takımından iki kişi daha inceleme altına alındı.

Bugün yapılan açıklamada, test sonucunda McLaren çalışanının sonuçlarının pozitif olduğu, yani coronavirüs olduğu bu yüzden McLaren'ın Avustralya GP hafta sonundan çekileceği duyuruldu. Haas çalışanlarının sonuçları ise negatif çıktı.

McLaren çalışanının virüsten etkilenmesinin ardından Formula 1 takım patronları bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar ve yarışı iptal etme kararı aldılar. Ancak bu kararı açıklama sürecinin oldukça uzun sürmesi, çok büyük eleştirilere neden oldu. 

Yarış organizatörleri planlandığı gibi yarışı düzenlemek istese de, 3 takım dışında diğerlerinin karşı çıkması üzerine bunu yapamadılar.

Resmi açıklamada, "FIA ve Formula 1, Avustralya Grand Prix Corporation'ın (AGPC) tam desteğiyle Avustralya GP'nin tüm Formula 1 aktivitelerini iptal etme kararı aldı." sözlerine yer verildi.

Avustralya GP'nin iptali, bu sezon için ilk kötü haber değil. Daha önce Çin GP'nin ertelendiği açıklanmıştı ve son olarak Chase Carey'nin Vietnam GP'yi kurtarmak için çalıştığı ortaya çıktı ancak o yarışın da yapılması çok zor gibi görünüyor.

Bahreyn GP'nin seyircisiz yapılacağı açıklanmıştı ancak son yaşanan gelişmeler o yarışı da tehlikeye atabilir. Bu durumda 2020 F1 sezonunun tam olarak ne zaman başlayacağı bilinmiyor.

Coronavirüs konusunda her an gelişmeler yaşandığı için, hangi ülkede yarışın yapılacağı, daha fazla kaç yarışın erteleneceği konusunda net bir bilgi yok.

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Bahreyn ve Vietnam da ertelendi. Sezon mayıs sonunda başlayacak. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kemal Korkmaz

Formula 1 CEO'su Chase Carey, koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşananların ardından 2020 Formula 1 sezonunda 15 ila 18 yarışlık bir takvim planladıklarını, sezonu yaz mevsiminde başlatma konusunda iyimser olduklarını söyledi.

 

2020 Formula 1 sezonunun ilk 10 yarışı, koronavirüs nedeniyle iptal edildi ya da ertelendi. İptal edilen yarışlar arasına son olarak bu sabah yapılan açıklama ile Fransa GP katılmıştı.

Son çalışmalar kapsamında Avusturya GP'nin 5 Temmuz'da kapalı kapılar ardında gerçekleşmesi ve padok personel sayısının da kısıtlamalar doğrultusunda az tutulması planlanıyor.

Bu sabah yayınlanan mektupta Chase Carey, sezonun Avrupa'da başlatmayı planladıklarını, ardından Asya, Amerika ve Orta Doğu'ya geçmeyi beklediklerini yazdı.

Avrupa yarışlarının temmuz, ağustos ve eylül aylarında ilk olarak kapalı kapılar ardında gerçekleşmesi planlanıyor.

Sezonun son yarışlarının ise Bahreyn ve Abu Dhabi olması, o yarışların aralık ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Carey, "Bu sabah haziran ayının sonunda gerçekleştirilmesi planlanan Fransa GP'nin gerçekleşmeyeceği açıklansa da, biz yaz mevsiminde sezonun başlaması konusunda gittikçe daha emin oluyoruz."

"Yarışlara temmuz ayında Avrupa'da başlamayı, ağustos ve eylül aylarının başında Avrupa'da kalmayı planlıyoruz. İlk yarışı 3-5 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'da yapmayı planlıyoruz."

"Eylül, ekim ve kasım aylarında yine Avrupa'da, Asya'da ve Amerika'da yarışlar yapmayı, aralık ayında ise önce Bahreyn'de, ardından geleneksel sezon finalinin gerçekleştirildiği Abu Dhabi'de yarışlar yaparak 15 ila 18 yarış arasında bir sezon planlıyoruz."

"Kesinleşen takvimi mümkün olan en kısa sürede açıklayacağız." dedi.

Carey daha önce de 15 ila 18 yarışlık bir takvim planladıklarını söylemişti. Son açıklaması önceki açıklamalarıyla uyuşuyor ancak bu sefer takvimin nasıl olabileceğine dair daha net bilgiler verilmiş oldu.

F1'in 2020'de Dünya Şampiyonası sayılabilmesi için 3 farklı kıtada en az 8 yarış yapması gerekiyor.

Carey, takvimin ilk yarışlarının seyircisiz geçeceğini ancak senenin ilerleyen dönemlerinde pandeminin etkisini yitirmesinin ardından seyircilerin yarışlara katılmasını umduklarını söyledi.

Carey, "İlk yarışların seyircisiz geçmesini bekliyoruz ancak takvimde ilerledikçe taraftarların etkinliklere katılmalarını umuyoruz."

"Her bir ülkede çalışabilmek için takımlar ve partnerlerimiz için prosedürler gibi birçok sorun üzerinde çalışmamız gerekiyor. Etkinliklere katılacak herkesin sağlığı ve güvenliği önceliğimiz olacak. Riskleri ve olası sorunları aşabileceğimiz güvenilir prosedürler varsa, ancak o zaman ilerleyeceğiz."

"FIA, takımlar, organizatörler ve diğer önemli partnerlerimiz bu adımlar boyunca bizimle çalışmayı sürdürüyorlar. Onlara inanılmaz derecede zorlu olan bu dönemlerde göstermiş oldukları çaba ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum."

"Aynı dönemde bizleri destekleyen ve aynı zamanda COVID-19'dan etkilenen insanlara yardımcı olmak adına solunum cihazı üretmek için kahramanca çabalayan takımlara da teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Carey, son dönemde 10 takım ve FIA ile F1'in geleceğini güvence altına almak için toplantılar yapıyor. 

Takımlar şu anda bütçe sınırını azaltmak için zorluyorlar. Bazıları sporun gelecek senelerde daha sürdürülebilir düzeyde olması için 100 milyon dolar bütçe sınırına düşülmesi gerektiğini destekliyor.

Carey, devam etmekte olan toplantıların ardından uygulayacakları planların Formula 1'i uzun vadede güvence altına alacağını düşünüyor.

Carey, "Düşündüğümüz tüm planlarda değişiklik olabilir çünkü çözmemiz gereken çok fazla sorun var ve virüs nedeniyle hiçbirimiz tam olarak neler olacağını bilmiyoruz."

"Hepimiz dünyanın bir an önce bildiğimiz ve sevdiğimiz haline dönmesini istiyoruz. Ve bunun doğru ve en güvenli şekilde yapılması gerektiğinin farkındayız."

"Taraftarlarımızın Formula 1 heyecanını bir kez daha güvenli bir şekilde aileleri ve arkadaşlarıyla, tüm toplulukla paylaşması için kendi üstümüze düşen görevi yapmak için sabırsızlanıyoruz." dedi.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bence bu seneyi komple iptal etsinler. Olimpiyatlar da iptal edildi. Niye risk alınıyor ki...

 

00015-e1578944309352-481x512.jpg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Bence bu seneyi komple iptal etsinler. Olimpiyatlar da iptal edildi. Niye risk alınıyor ki...

 

00015-e1578944309352-481x512.jpg

 

Yanlış bilmiyorsam Liberty medya , yapılmayan her yarış için 3 milyon euro cepten yiyor.

Fikrimi sorarsan ben de iptal edilmesinden yanayım.

Bazı fabrikalar hala çalışabiliyor, onlar çalışmayanlara göre büyük avantaj elde edecek. Haksız bir rekabet olacak. (Gerçi F1 de ne zaman haklı rekabet oldu ki?)

 

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sani Gerşon

Ferrari'den Vettel Ayrılıyor!

Leclerc'in üstün başarısına karşın sabit duran Vettel kendi isteği ile Ferrari'den ayrıldı. Peki yerine düşünülen kim?

 

Video çok güzel, sonuna kadar izlemenizi öneririm.

 

 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...