İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 - Hız Sabitleyici Sorunu

Kazım şahin

Recommended Posts

Kazım şahin

İyi akşamlar üstadlar.2010 model selective paket mondeo sahibiyim.hız sabitleyici ve sunrof kapamatma tuşu çalışmıyor.sunrof açma tuşuyla açılıyor.kapama tuşuyla kapanmıyor.açma tuşuna tekrar basınca biraz daha açmaya zorluyor sonra kapatıyor.götürdüğüm usta hız sabitleyicisinin çalışmamasını direksiyon sargısından deyip açıp kontrol ettikten sonra sağlam olduğuna kanaat getirdi.tuşların aktif olup çalıştığını da makineye bağlayıp kontrol etmiş.direksiyondaki tüm tuşlar çalışıyormuş ama aktif olmuyor.fren müşürüne de bakmış.o da sağlam diyor.anlamadım gitti.götürdüğüm elektronikçi aracın bilgisayardaki görünen tek arızası sunrof tuşu gösteriyor dedi.parametrelerine bağlanıp detaylı bakamadım gibisinden bişryler söyledi.bu hız sabitleyicisinin sorunu nerdedir.bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Beyinde aktif olmayabilir? Tuşlarda kabloda sorun olabilir, bakan kişi anlamamıştır belki.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hız sabitleyici, 

Fren ve debriyaj müşürleri bozukça devreye girmez.. 

40 veya 50 km altında devreye girmez.. 

Bir de.. 

Fren lambası bozuksa veya fren lambasına led takıldı ise devreye girmeyebilir.. Benim 3 kasa mondeoda bizzat yaşadım bunu. Fren lambalarında Led ampul varken çalışmıyordu. devreye paralel 10 watt halojen ampul takmıştım bagajın içine. 

Ü.Emre Kartal yazdı:

Beyinde aktif olmayabilir? Tuşlarda kabloda sorun olabilir, bakan kişi anlamamıştır belki.

Katılıyorum.. 

Serviste IDS ile bakıp, tuşların hepsinin çalıştığını tek tek görmek gerek. 

Tabi bunu görebilecek teknisyen kaldıysa.. 

Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ
Kazım şahin yazdı:

İyi akşamlar üstadlar.2010 model selective paket mondeo sahibiyim.hız sabitleyici ve sunrof kapamatma tuşu çalışmıyor.sunrof açma tuşuyla açılıyor.kapama tuşuyla kapanmıyor.açma tuşuna tekrar basınca biraz daha açmaya zorluyor sonra kapatıyor.götürdüğüm usta hız sabitleyicisinin çalışmamasını direksiyon sargısından deyip açıp kontrol ettikten sonra sağlam olduğuna kanaat getirdi.tuşların aktif olup çalıştığını da makineye bağlayıp kontrol etmiş.direksiyondaki tüm tuşlar çalışıyormuş ama aktif olmuyor.fren müşürüne de bakmış.o da sağlam diyor.anlamadım gitti.götürdüğüm elektronikçi aracın bilgisayardaki görünen tek arızası sunrof tuşu gösteriyor dedi.parametrelerine bağlanıp detaylı bakamadım gibisinden bişryler söyledi.bu hız sabitleyicisinin sorunu nerdedir.bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim

sunroof kodlamanızı yaptınız mı?

Yorum bağlantısı
Kazım şahin
Ü.Emre Kartal yazdı:

Muhtemelen o tarz bi sorun var.Burdaki usta beyni resetleriz ama egr partikül filan iptal edildiyse başka sıkıntılar çıkabilir dedi

Alişan YILMAZ yazdı:

sunroof kodlamanızı yaptınız mı?

Anlattığım gibi tuşun bi tarafı aktif olmadığından kodlama yapamıyorum

Mehmet Ozyurek yazdı:

Hız sabitleyici, 

Bir de.. 

Fren lambası bozuksa veya fren lambasına led takıldı ise devreye girmeyebilir.. Benim 3 kasa mondeoda bizzat yaşadım bunu. Fren lambalarında Led ampul varken çalışmıyordu. devreye paralel 10 watt halojen ampul takmıştım bagajın içine. 

Katılıyorum.. 

Tuşların sağlam olduğunu makinayla görmüş.fren debriyaj müşürlerine bakmış sağlam.ama çalışmıyor meret

Yorum bağlantısı
Kazım şahin

Nasıl çözecez anlamadım gitti.kime götürsem mondeoya bakmıyoruz diyor.sorunlu araçmış😏

Dilinden anlamıyoruz beceremiyorum diyemiyor.sorunlu araba oluyor.Çoğu lüks diye geçinen araca taş çıkartır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hız sabitleyici, 

Bir de.. 

Mehmet bey benim aractada benzer bir sorun oluyor otobanda giderken 4-5 defa hız sabileyiciyi açıp kapama yapınca bir daha devreye girmiyor.tuşa basıyorum ekrana çıkmıyor.yalniz dinlenme tesisine girip aracı stop edip tekrar yola çıkınca çalışıyor.arac rolantide çalışırken defalarca hız sabitleyici tuşuna basıp kapatıyorum sorun yok.herhangi bir arıza kodu yok.neden yapabilir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet bey benim aractada benzer bir sorun oluyor otobanda giderken 4-5 defa hız sabileyiciyi açıp kapama yapınca bir daha devreye girmiyor.tuşa basıyorum ekrana çıkmıyor.yalniz dinlenme tesisine girip aracı stop edip tekrar yola çıkınca çalışıyor.arac rolantide çalışırken defalarca hız sabitleyici tuşuna basıp kapatıyorum sorun yok.herhangi bir arıza kodu yok.neden yapabilir

Bu işte şüpheliler belli
Yazılım kontrol
Düğmeler, oksitlenmiş olabilir, bozulmuş olabilir.
Fren ve debriyaj müşürleri. Soketleri veya kendileri bozulmuştur
Direksiyondaki airbag sarmalı. Clock spring bozulmuş olabilir.
Fren lambaları.
Yorum bağlantısı
Alpay Köse
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu işte şüpheliler belli
Yazılım kontrol
Düğmeler, oksitlenmiş olabilir, bozulmuş olabilir.
Fren ve debriyaj müşürleri. Soketleri veya kendileri bozulmuştur
Direksiyondaki airbag sarmalı. Clock spring bozulmuş olabilir.
Fren lambaları.

Teşekkürler Mehmet bey.bir ara kontrol ettireceğim.fren lambaları çalışıyor fakat ampulleri patlamıştı parcacidan alıp kendim değiştirdim.led değiller.herhalde bu seçeneği eleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Teşekkürler Mehmet bey.bir ara kontrol ettireceğim.fren lambaları çalışıyor fakat ampulleri patlamıştı parcacidan alıp kendim değiştirdim.led değiller.herhalde bu seçeneği eleyebilirim.

Yanıyorsa eleyebilirsiniz.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Mehmet Ozyurek yazdı:

Hız sabitleyici, 

Bir de.. 

Katılıyorum.. 

Özel mesajla dönüş yaptı Kazım Bey.. 

Kazım Bey.. Bu testlerin hepsi yapıldı mı ?

Debriyaj ve fren müşürlerine bakıldı mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Arıza kodu vermiştir muhtemelen, tüm arıza kodlarını değerlendirmek gerek bence, alakasız diye düşündüğünüz bir arıza kodu bununla ilgili olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kazım şahin

Sabah ustaya götürüp bunların hepsini tek tek test ettirecem.aracım otomatik olduğundan debriyaj müşürü sanırım olmaz.fren müşürüne baktıracam.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kazım şahin

Selamın aleyküm aracımda adaptif hız sabitleyici çalışmıyor ustama gösterdiğimde sıkıntının gem modülünden olabileceğini söyledi.2010 model mondeo selective paket gem modulü kimden nerden bulabilirim

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Tahminlerle hareket etmeyin zarar edersiniz, başka arızalar ortaya çıkarabilirler, eğer gerçekten gem modülü arızalıysa parça koduyla çıkmacıları ve interneti bir araştırın,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Haci Hasan Karakaya

Benim aracımda da 2006 c max giha hız sabitleyici kafasına gör e çalışıyor. Gecen Ankaraya gittim 250 km boyunca hep çalıştı devreye girip çıkmada da sorun olmadı. Dönşte hiç çalışmadı. ertesi gün Şehir dışına 25 -30 km gittim giderken çalıştı dönüşte yine çalışmadı. Sanki dalga geçiyor. Parça ısınması, sensör ısınması veya lehim çatlağı gibi bişey olabilirmi diye düşünüyorum ama nedenini bulamadım. Ford yazılımı ile kontrol ettirdim. arıza görünmüyor. sizce ne olabilir. Görüşleriniz için şimdiden Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Kazım şahin

Sorunumu çözdüm.Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Tahir Ak
nasıl çözlüldüğünü anlatmak ister misiniz
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Kazım şahin yazdı:

Sorunun kaynağı neymiş Kazım bey, paylaşırsanız faydalanacaklar olabilir.Gözünüz aydın bu arada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Kazım şahin yazdı:

Sorunu nasıl çözdüğünüzü belirtmek daha faydalı olacaktır, Kazım Bey

Yorum bağlantısı
Kazım şahin

Sorun tamamen yazılımsalmış.boşa sağıyla soluyla oynatmışım aracımın.Modül yazılım güncellemeleri yapılınca adaptif hız kontrolü aktif oldu.ustamın söylediğine göre Ford belirli zaman dilimlerinde bu şekilde güncellemeler yayınlıyormuş.aracın parçaları(şanzıman yazılımı,modüllerin yqzılımları vs.) güncellenmediği zaman bu tip hatalar olabiliyormuş.Hatta dediğine göre birçok yetkili servis bile güncellemeleri yapmıyormuş.En son 2000 liraya Gem modülünü değiştirip denemeyi düşünüyordum.iyi ki beklemişim.Çalışmayan aksamı kalmayınca gözümde değeri daha da bi başka oldu şimdi tosunumun.Herkese kazasız belasız sürüşler.

dysGtp.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Unkun
Haci Hasan Karakaya yazdı:

Benim aracımda da 2006 c max giha hız sabitleyici kafasına gör e çalışıyor. Gecen Ankaraya gittim 250 km boyunca hep çalıştı devreye girip çıkmada da sorun olmadı. Dönşte hiç çalışmadı. ertesi gün Şehir dışına 25 -30 km gittim giderken çalıştı dönüşte yine çalışmadı. Sanki dalga geçiyor. Parça ısınması, sensör ısınması veya lehim çatlağı gibi bişey olabilirmi diye düşünüyorum ama nedenini bulamadım. Ford yazılımı ile kontrol ettirdim. arıza görünmüyor. sizce ne olabilir. Görüşleriniz için şimdiden Teşekkür ederim.

Debriyaj sivicine baktırın.İki tane siviç var.

Yorum bağlantısı
Haci Hasan Karakaya

Debriyaj üzerinde el freni sivici var. ikisi aynı parçamı sizin söylediğinizle ayrı bir parça dahamı var. Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...