İçeriğe Yönlendir

TÜVTÜRK km Bilgisi


ALİ SEYKAN

Recommended Posts

ALİ SEYKAN

Merhaba,

Geçen hafta muayeneye gittim. Hep verilen minik kağıda km bilgisini yazdım. Merak ettiğim, bu adamlar km bilgisini benim beyanıma göre mi giriyor, yoksa araçtan bakıp mı kaydediyorlar?

 

Müşteri beyanı ile giriliyorsa vay halimize. 100.000 km ile gir kayıt olsun, 2 sene sonra 150.000 km yi düşür 105.000 e yine geç muayeneden kebap! Diğer şekilde görevli araçtan bakıyorsa biz kağıda niye yazıyoruz ?

 

Birde termik santral gibi duman atan araçlar egzozdan nasıl geçiyor?  Muayenede kaç araç bu şekilde geçti.

 

Son olarak egzoz emisyonu kontrolünü niye TÜV TÜRK yapmıyor? Yakında lastik kalınlık ölçüm istasyonu  gibi bir şey açıp oradan da 80 lira almasınlar :) 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
ALİ SEYKAN yazdı:

Hep verilen minik kağıda km bilgisini yazdım. Merak ettiğim, bu adamlar km bilgisini benim beyanıma göre mi giriyor, yoksa araçtan bakıp mı kaydediyorlar?

Bu kadran ile sürücü bilgisinin karışıklık olması durumunda dikkat çekmesi için yapılmış olan bi uygulama.

Formunuzu teslim almadan evvel de km'yi kontrol etmenizi isterler mesela.

İkinci olarak egzoz emisyonu tüvtürk tarafından yapılıyor. Baca gibi tüten egzozlar, tabi oldukları yılın emisyon değerlerinden sorumludur. Yani euro2 emisyonunda baca gibi tütmeye izin varsa, tüv de geçebilirsin diyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Muayene kayıt formundaki beyanla, aracı kontrol esnasında kendi aldıkları km bilgisini karşılaştırıp, km ler tutuyor ise onaylıyorlar. 

Egzoz emisyon kontrolü tüv türk kendisi de yapıyor ücreti mukabilinde. Muayene istasyonlarında egzoz ölçüm yeri de var.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Teşekkürler.  Egzozdan kastım genel muayenenin içinde neden yapılmıyor ona vurgu yapmıştım. Basit bir işlem maliyetide fazla yok. Egzoza taktığı ölçüm cihazı sadece. Amaç sadece ekstra gelir elde etmek sanırım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

arkadaş km yi yanlış yazdığı için burnundan getirdiler. nerdeyse bu sebepten kalacaktı. sorumlu gelip müdahale etmişti. maksat senin bilginle araçtaki bilgi uyuşuyormu ve formu verirkende kontrol et dediklerinde dikkatini çekmesi için. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

ben daha 3 ay önce muayne yaptırdım. muayneye den çıktığı an adam km bilgisini kontrol edin doğru ise imzalayın dediler belgeyi

yanlış olma ihtimali az şuan. daha eski zamanlarda oluyordu hatta üyelerden birinin connecti ne lastik ölçüsümü yazmışlardı yoksa 999999 gibi bişemiydi olmicak bişeyler yazmışlar uğraştırmışlardı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...