İçeriğe Yönlendir

W124 Klima Sistemi


Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Şöyle bir sorum var.

Araçta klima devreye girince klima fanı çalışmıyordu. Bu bir sorun mu çözemedim. Elektrikci baktı. Fan tesisatında sıkıntı var dedi. Ama klima çalışması normal. Kompresör devreye giriyor soğutma güzel . Ama radyatör önündeki klima fanı devreye girmiyordu. 

Tesisatta klima müşiri kısa devre yapınca açmadığı için tesisat sıkıntili dendi ve şuan da klima müşiri kısa devre yapınca klima fanı devreye giriyor. 

 

Ama ben klimayı açınca halen klima fanı devreye girmiyor. Müşir bozuk olabilir dedi ve beni klimaci ya gönderdi. O da baktı soğutma var mı var diyor. Ama gazi eksik dedi. Gazi ben bastırdım 800 gram civarı koydu. Ama son bakan gaz eksik 1000 gram olması lazım o yüzden fan açmıyor müşir sağlam bence dedi. Ve soğutuyorsa şuan elleme dedi :)

 

bu klima müşiri kompresöru de devreye sokuyor ise alt ve üst basınç değerine göre hem kompresör e hem fan motoruna komut mu veriyor. Yani misal hatta bir bar basinc ölçüyorsa gaz var diyip kompresör u aktif ediyor basınç 1.5 bar sa sistem ısındı diyip fanı mi açıyor?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

gaz basıncı yok ise fanı açmıyor müşürün görevi o

o arababın elektrik sisteminin sihirbazı Salih...

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bazı modern araçlarda ise, gaz eksik ise fan sürekli çalşır.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

İki muşur oluyor. Alçak basınç yüksek basınç. Alçak olan kompresör devreye girince basıncı yakalayıp fanı devreye sokuyor. Yüksek basınç olan da adından anlaşılacağı üzere devir çok yükselince klima sistemini yüksek basınçtan korumak için kompresörü devre dışı bırakır diye biliyorum. 

Fan devreye girmiyorsa elletmemek olmaz ariza vardır. Ya muşur bozuk ya gaz eksik ya tesisatta sıkıntı hepsine bakılmalı

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Evet bu gün inceledim iki müşir var. Biri kompresöru aktif ediyor diğeri fanı. Fanı kompresör musirine bağlayınca direk açıyor fan. Ama şöyle bişi var kompresör musirine fanı bağlayınca klima kapalı da olsa fan devreye giriyor.  Yani kompresör müşiri sürekli elektrik veriyor kısa devre gibi. Yani o müşir hatta gaz var mı yok mu sadece onu ölçüyor gibi. Gaz varsa klimayı açınca kompresör devrede gaz yoksa kompresör açmıyor gibi çalışıyor. İlginç olan nette ikisi de basınç müşir diye geçiyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

n11.com'dan KLİMA MÜŞÜRÜ KABLOLU A0048206810 W201-124-126 BM 80-95 BEHR seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/klima-musuru-kablolu-a0048206810-w201-124-126-bm-80-95-behr-P387180199

 

 

Bozuk olan bu galiba

https://www.parcayedek.com/valeo/89363-basinc-musuru-mercedes-e-klima-valeo.html

 

Diğer müşir de bu

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

images?q=tbn:ANd9GcS2KUWX1j1cbXIvnL5DR_M

Şu surda dursun. Parça sec560 için diyor aldığım yerde ama bizdeki ile aynı.

 

Klima ihtiyaci iyice artınca şu iki müşürü yenileyip tekrar gaz basarız  olmadı. Çünkü  müşir arızasından emin değilim. Basınç düşük diye de acmayabilir gibi demiş yabancılar. Fanin devreye girmesi için motor sıcaklığı 105 dereceyi klima basıncı 20 bar i geçmiş olması lazım imiş.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...