İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Soğuk Marş Sorunu ve Rölanti Dengesizliği


Muhammet Bayrak

Recommended Posts

Muhammet Bayrak

S.a 2005 model 1.4 tüplü fiesta sahibiyim.Yaklaşık 5 aydır sorunum devam ediyor.Önceleri Erzurum da yaşadığımdan soğuk havanın etkisidir diye cok önemsememiştim.Fakat sorunum bir türlü düzelmedi.Şöyleki uzun sure beklemelerde özellikle 12 saat ve üstü sürelerde marş yapmaya çalıştığımda araba marş alıp hemen stop ediyor. Bu arada forumda benzer sorunlardan yola çıkarak tüp regilatörü ve enjektörleri değişti.Sorun devam edince yol haritası bozulmuştur diye uzun süre benzinde kullandım fakat düzelmedi.sırasıyla akü , buji , buji kablosu, map sensörü, karter havalandırma valfi değişti.Sanayide bir gün kaldı akşamdan cihazı bağlayarak yakıt pomba basıncını ölçtüler 3,5 bar cıktı geri kaçırmıyormuş marş esnasında sesini duyabiliyorum pompanın.Fakat hala daha 12 saat ve daha uzun süre beklemelerde bu sorunu yapıyor.Odb cihazdada herhangi bir arıza göstermiyor.Marş videosunuda yüklüyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok makbule geçecek şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkürler. 

 

 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yakıtı geri kaçırıyor olabilir mi? Yakıt hattı kontrol edildi mi?

Yorum bağlantısı
Muhammet Bayrak

evet sani bey yakıt hat basıncı ölçüldü basınçta herhangi bir değişiklik yok sabaha kadar barometre arabanın üzerindeydi ustanın söylediği akşam ilk hatta taktığında 3.5 bar olan basınç sabah ben oraya gittiğimde de 3.5 bardı.Birde 3 ayrı ustaya bıraktım arabayı ilk ikisi sabah biz marş yapalım o şekilde tespit edebiliriz dediler fakat söyledikleri sabah tek marşta çalıştı araba hatta elektrik direğinin altına falan mı park ediyorsunuz dediler statik bir elektrik sorunu olabilir  dediler. Son ustada manuel göstergeli bir barometreyi yakıt geliş hattına takti ( yakıt kütüğünün üstündeki beyaz sokete sol tarafta olan )kaçırmadığını söyledi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yaşar Demirci yazdı:

Subaplar değişmesi gerekiyor. 

ısındıktan sonra genleşip hava yakıt ayarlanabiliyor diyorsun yani ustam?

Yorum bağlantısı
Muhammet Bayrak

Sadece sabahları ilk marşta oluyor bu gün içerisinde marşta ve suruşte herhangi bir sıkıntım yok teklemesi falan yok cekişide iyi...

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal
(düzenlendi)

Soğuk motor da kompresyon testi yapıldı mı? 

 

Yapılmadıysa bence sabah soğuk motor da kompresyon testi yapılmalı.

Bir yıl kadar aynı fiestadan kullandım, bu kadar olmasa da benzer sorun benim aracım da da vardı, ısınınca araçta problem kalmıyordu. 

 

Araçta seyir halinde iken birden güçten düşme, tekleme ve beraberin de arıza lambası yandı, Araba ile yolun ortasında kaldım  (ankara da en yoğun olan İstanbul yolu şaşmaz kavşağın da). arabada subaplar yanmış, onarım sonrası araçta bulunan tüm sorunlar düzelmişti.  

 

tarihinde Gökhan Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammet Bayrak

Ok tesekkurler pazartesi tekrar sanayiye gideceğim subap kontrolü için...

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Depodan cıkan yakıt pompasına bakıldımı  komsunun toyota corolla  geç çalısyordu bas bas sonra  yetkili servıse götürdü çözemediler, sonra özel servısde yakıt pompası degısdı fakat yan sanayı takmıslar yıne çözulmedi sonra ankara şaşmaza götürdü usta cıkma orjınal yakıt pompası takdı deponun üstünde olan bır daha arıa vermedı çözüldü sizin hata da buna benzer olabılrımı

Yorum bağlantısı
Muhammet Bayrak

pompa basıncı normal dediler ama bilemiyorum bosunada masraf yapıp değiştirmek istemedim. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Soğuk kompresyonlar normal çıkarsa aklıma gelen birkaç ince yerler var bakılabilir.

 

Sırasıyla atesleme bobini besleme soketi ve tesisatına sağlamsa,

Benzin enjektörleri soketi ve tesisatı iyi durumda mı bakılabilir,

Bunlar da sağlam ise LPG ecusunun içerisinde enjektör ayırma röleleri var içten arklanma yapıp böyle bir sorun çıkarabilir tahmini olarak.

 

 

 

Yorum bağlantısı
Muhammet Bayrak

Ömer bey evet ateşleme sisteminde bir tek bobin kaldı değişmediğim tesisatına baktırıp onuda değiştirebilirim.Ama tekleme sorunum yok  sadece ilk marş sorunu seyir esnasında belli belirsiz rolanti dalgalanması onun içinde gaz kelebeğini ve üzerindeki rolanti valfini söküp temizledim ama pek değişiklik olmadı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

@Çağlar Bayur çözer bu konuyu.

bunu duydum bu tip cold start ı ama hiç gözlemlemdim ya bölgesel bir sorun bileme ama mesajla bir irtibat yolladım arkadaşımıza.

Yorum bağlantısı
Muhammet Bayrak

Çağlar bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Muhammet Bayrak

Evet saygıdeğer forum üyeleri dün arabamı sanayiye götürerek komprasyon testi yaptırmak istediğimi söyledim ustada akşamdan arabamı bırakmam gerektiğini soğuk motorda test yapıldığını söyledi.Bugün arayarak test değerlerinin çok iyi olduğunu dört silindirlere 150 psi ve yakın değerler olduğunu söyledi.Krank pozisyon sensörü ve kam mil sensörünüde kontrol etti onlarda sorun bulamadı ve her zamanki gibi senin sorunun tüpte tesisatı tamamen söktür öyle dene dedi.Biraz sevinçli biraz buruk ustanın yanından ayrıldım.Başka bir fikri olan varsa dinlemek ve denemek isterim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...