İçeriğe Yönlendir

Doğal Limonata Yapımı


Arif Aykın

Recommended Posts

Arif Aykın

Belki ihtiyacı olan olur. Ben her yaz ve Ramazan ayında sürekli yapıyorum haftada bir kere yapmam yeterli oluyor. 6 litre olarak yapıyorum.

 

İhtiyacımız olan malzemeler,

 

(3 litre için)

3 adet limon 

1 adet portakal

3 çay bardağı şeker

1 tutam taze nane ben bulamadığımda kuru koyuyorum sıkıntı olmuyor. 
 

Yazın portakal bulunamadığı İçin buzluya atıyorum bekliyor orada.

 

Bazıları bu işlemi yaparken buzluya atıyorlar limonu ve portakalı sonrasında yapıyorlar rendelerken suyu çıkmasın diye size kalmış. 
 

Limon ve portakalların kabuklarını beyaz yerlere çok inmeden rendeliyoruz ve içerisine 1 çay bardağı şeker ilave edip karıştırıp alıyoruz kenara.

 

Limon ve portakallarda bulunan beyaz zarı soyuyoruz. Limon ve portakalları 4 e bölüp blendera atıyoruz içerisine iki çay bardağı şekeri koyuyoruz. Blender küçükse parça parça da yapılabiliriz sonrasında bunları uygun bir kaba boşaltıp tendelediğimiz kabuklarıda boşaltıp karıştırıyoruz. İçerisine 3 litre su ekliyoruz ve buzdolabında yaklaşık 2-3 saat beklemeye alıyoruz. Sonrasında süzgeç yardımıyla başka bir kaba aktarım yapıyoruz. Ben hanımın hiç kullanmamış olduğu bir tülbenti var süzgeç üzerine onuda koyuyorum hiç tortu geçmesin diye. En son tülbentte kalan tortuyu da iyice sıkıyorum asıl rengi o zaman çıkıyor. Hiç bir şekilde acılık tadı olmayan limonatanız afiyet olsun.


Bugün yaptım ama resim çekmeyi unuttum.

 

  • Beğen 8
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

Şunun Gibi Mi? Eminimki güzel olmuştur. Ellerinize sağlık.

 

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

bugun bahçeye nane diktim,malum arsızdır su olsun azçık tutmayacağı yer yok,zaman bulup özellikle taze nane yaprakları ve rendelenmiş limon kabuklarını havanda dövüp yaptığım o nefis limonata aklıma geldi ne güzel koku ve lezzet verir limonataya,olmazsa olmazıdır bence limonatanın afiyet olsun,elinize sağlık

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Muhittin Kaplan yazdı:

Şunun Gibi Mi? Eminimki güzel olmuştur. Ellerinize sağlık.

 

Hayır bunun gibi değil. Limon ve portakalları bütün olarak atıyoruz. Kabuklarını rendeleyip beyaz kısımlar kalıyor. Sonra beyaz kısımları ayırıyoruz acılık yapan yerleri orası çünkü. Sonrasında normal kalan yerleri blender dan geçiyoruz şeker ile beraber.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Arif Aykın

Havalar ısınmaya başladı Ramazan’da bitti her hafta limonata olur buzdolabında artık.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...