Arif Aykın 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Sütlaç tarifi de vereyim belki yapmak veya yaptırmak isteyenler olur. Yiyip de beğenmeyen daha sıfır😆 Çevremdekiler diyor ben yapıyorum pirinç lapası gibi oluyor pilav mı ne olduğu belli olmuyor. Bazıları su gibi oluyor o kadar pirinç koymama rağmen diyor. Ben x2 ürün ile yapıyorum bir litre sütten 6 güveç çıkıyor. Malzemeler, 1 litre süt 2 su bardağı su 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı pirinç (ben kırık kullanıyorum) 2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası 2 paket vanilya Yapılışı, Pirinci yıkayıp 2 su bardağı su ile pişiriyoruz. Ara ara karıştırmak lazım tamamen susuz kalmayacak pirinçler birbirine yapışmaya başladığı anda içine 4 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz. Ara ara karıştırıyoruz şeker ile pirinç tencere dibine yapışmasın diye. Bir kaseye 2 yemek kaşığı dolusu nişasta ve 1 su bardağı şekeri alıp karıştırıyoruz. Süt kaynamaya başlayınca bu karışımı ilave edip yaklaşık 10 dk karıştırıyor ve kaynatıyoruz orta ateşte ve ocağı kapatıyoruz. Nişastalı karışım eklendikten yaklaşık 5 dk sonra 2 paket vanilya ekliyoruz. Sütlacımız sıcakken güveçlere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Fırın tepsisine güveçlerin 3 te 1 ine denk gelecek şekilde su koyup güveçleri tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta gözüne koyuyoruz. İlk 10 dk sında altlı üstlü rezistans seçiyoruz. Sonrasında sadece üst rezistans seçiyoruz. Üzeri isteğinize göre kızardıktan sonra fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. @Servet Aydın abimizin ne kadar hamsi köy sütlacını sevdiğini biliyoruz kulaklarım çınlamasın diye dua ediyorum😀😀 13 2 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 kırık pirinç ile daha yoğun geliyor pirincin tadı Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2020 Çağlar Bayur yazdı: kırık pirinç ile daha yoğun geliyor pirincin tadı Bazıları o şekilde diyor abi ben kurum pirinç ile seviyorum. Bazılarının yaptıkları böyle pirinç altta süt üstte kalıyor. Bu tarifte fırına atsanızda atmasanızda pirinçler dibe çökmüyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 pirincin kaynatıldığı su ssüzülmeden de süt eklenyior doğru mudur? Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: pirincin kaynatıldığı su ssüzülmeden de süt eklenyior doğru mudur? Evet abi süzmüyoruz. Sırasıyla dediklerim yapılsın beğenmeme şansınız yok. Şöyle bir durum söz konusu sadece ben yaklaşık 3-4 senedir bu tarifi yapıyorum nişasta ilk defa bu sefer elimde olmadığından komşudan aldık kent marka buğday nişastası kıvamı tam oturmadığından bir kaşık daha ilave ettim. @Çağlar Bayur abi pirinçler böyle tencerenin dibine sarmayacak. Pirince bakabilirsin ağzına aldığında kıtır kıtır ediyorsa eğer az daha su ekleyebilirsin. Ben şimdiye kadar hiç eklemedim. Carrefour da satılıyor sanırım bu ürün. 3 Mayıs 2020 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Damak tadıdır karışılmaz ama sütlacın içinde vanilya, nişasta olmamalı. Pirinç zaten nişasta kaynağıdır. Vanilya ise işi bambaşka diyarlara götürür Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 vanilya hep ortada kalan malzeme, mesela sütlü ttlı da mutlaka olsun diyenlerdenim 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2020 Kesinlikle vanilya olmazsa olmaz bencede. Ben kabak tatlısına bile koyarım. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Damak tadıdır karışılmaz ama sütlacın içinde vanilya, nişasta olmamalı. Pirinç zaten nişasta kaynağıdır. Vanilya ise işi bambaşka diyarlara götürür Nişastalı evet pirinç kıvam nasıl yakalanacak peki. Ancak şu şekilde yakalanır bence minimum 2 saat başında durup sürekli karıştırarak 2 litre süt 1 litreye düşünce yakalanır. Yada yumurta un karışımıyla. Yumurta un karışımını tercih etmiyorum yumurta tadını alıyorum sütlaç içinde ve sarı renk oluyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Hamsiköy Sütlacı gibi olmuş.. Maşallah Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Hamsiköy Sütlacı gibi olmuş.. Maşallah İçinde vanilya ve nişasta yok işte Arif Aykın yazdı: Kesinlikle vanilya olmazsa olmaz bencede. Ben kabak tatlısına bile koyarım. Nişastalı evet pirinç kıvam nasıl yakalanacak peki. Ancak şu şekilde yakalanır bence minimum 2 saat başında durup sürekli karıştırarak 2 litre süt 1 litreye düşünce yakalanır. Yada yumurta un karışımıyla. Yumurta un karışımını tercih etmiyorum yumurta tadını alıyorum sütlaç içinde ve sarı renk oluyor. aynen öyle. Sütlaç emek ister ister. En az 2 Başında beklenecek. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2020 Hamsiköy sütlacında bildiğim kadarıyla yumurta ve un var. Tansu Kalafatoğlu yazdı: İçinde vanilya ve nişasta yok işte Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Zigana girişinde soldaki ahşap tesiste yemek vardı şimdi 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 3 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: Zigana girişinde soldaki ahşap tesiste yemek vardı şimdi Onun yerine evde ev yapımı yemekte güzel olur abi😃 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İçinde vanilya ve nişasta yok işte Bu arada hamsiköy sütlacında çay kaşığının yarısı kadar hatta daha az tuz konuyor onu söylemeyi unuttum😃 hepsini denedim çünkü 😃 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Arif Aykın yazdı: Hamsiköy sütlacında bildiğim kadarıyla yumurta ve un var. Hayır hiçbir şey yok. Yörenin sütü çok yağlı ve lezzetli. Sırrı orada. Yumurta un falan muhallebi yapar sütlacı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: Zigana girişinde soldaki ahşap tesiste yemek vardı şimdi Bizi ziganaya götür.. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Yasaklar kalktığı an kaçacağım zaten. Gelen gelir gelmeyene foto ile nispet yapılır 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: Yasaklar kalktığı an kaçacağım zaten. Gelen gelir gelmeyene foto ile nispet yapılır saatler ayarlı mı Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 O an geldiği zaman saati camdan atacağım 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 Servet Aydın yazdı: O an geldiği zaman saati camdan atacağım zaten yeni dünyada saatlerin yerini takvim yaprağı aldı Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Mayıs 2020 Paylaş 3 Mayıs 2020 zaten yeni dünyada saatlerin yerini takvim yaprağı aldıMaarif takip edeceğim Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hayır hiçbir şey yok. Yörenin sütü çok yağlı ve lezzetli. Sırrı orada. Yumurta un falan muhallebi yapar sütlacı. O zaman ilk dediğim gibi yoğunlaştırılmış süt hazır hale getiriyorlar. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 (düzenlendi) Pirinçli suyu kullanarak üstüne 2 yemek kaşığı nişasta kullanarak tabiki kıvamlı bir ürün ortaya çıkar çıkar ama adı da sütlaç değil bebek maması olur. Gerçek sütlaçta nişasta olmaz. 4 Mayıs 2020 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Eldeki imkanlar dahilinde olan bu şekilde @Mert Yeldan bey. Bizlerde zaten nişastasız yapılabilecek yöntemi söyledik eğer en az iki saat Ocak başında bekleyebiliyorsanız sizler yapabilirsiniz. Şahsım adına ben bu sütlacı sizin tabirinizle bebek mamasını oldukça seviyorum. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 (düzenlendi) Afiyet olsun, @Arif Aykın ama en azından sütlaç demeyin. 4 Mayıs 2020 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Mert Yeldan yazdı: Afiyet olsun, @Arif Aykın ama en azından sütlaç demeyin. O durum kişiye göre değişir. O zaman yetkisi olan birisi ismi değiştirsin siz nasıl isterseniz o şekilde yazabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts