Kemal Korkmaz 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Güzel olmuş bende yaptım geçenlerde bu tarife yakındı 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Kemal Korkmaz yazdı: Güzel olmuş bende yaptım geçenlerde bu tarife yakındı Afiyet olsun. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Arif Aykın yazdı: Sütlaç tarifi de vereyim belki yapmak veya yaptırmak isteyenler olur. Yiyip de beğenmeyen daha sıfır😆 Çevremdekiler diyor ben yapıyorum pirinç lapası gibi oluyor pilav mı ne olduğu belli olmuyor. Bazıları su gibi oluyor o kadar pirinç koymama rağmen diyor. Ben x2 ürün ile yapıyorum bir litre sütten 6 güveç çıkıyor. Malzemeler, 1 litre süt 2 su bardağı su 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı pirinç (ben kırık kullanıyorum) 2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası 2 paket vanilya Yapılışı, Pirinci yıkayıp 2 su bardağı su ile pişiriyoruz. Ara ara karıştırmak lazım tamamen susuz kalmayacak pirinçler birbirine yapışmaya başladığı anda içine 4 su bardağı süt ve 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz. Ara ara karıştırıyoruz şeker ile pirinç tencere dibine yapışmasın diye. Bir kaseye 2 yemek kaşığı dolusu nişasta ve 1 su bardağı şekeri alıp karıştırıyoruz. Süt kaynamaya başlayınca bu karışımı ilave edip yaklaşık 10 dk karıştırıyor ve kaynatıyoruz orta ateşte ve ocağı kapatıyoruz. Nişastalı karışım eklendikten yaklaşık 5 dk sonra 2 paket vanilya ekliyoruz. Sütlacımız sıcakken güveçlere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Fırın tepsisine güveçlerin 3 te 1 ine denk gelecek şekilde su koyup güveçleri tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta gözüne koyuyoruz. İlk 10 dk sında altlı üstlü rezistans seçiyoruz. Sonrasında sadece üst rezistans seçiyoruz. Üzeri isteğinize göre kızardıktan sonra fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. @Servet Aydın abimizin ne kadar hamsi köy sütlacını sevdiğini biliyoruz kulaklarım çınlamasın diye dua ediyorum😀 Hocam bende yaparım bunu, ama biraz daha değişik. 2 litre süt 2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker Yarım su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası 3 yumurta sarısı 2 paket vanilya Yapılışı, Pirinci yıkayıp 2 su bardağı su ile pişiriyoruz. Ara ara karıştırmak lazım tamamen susuz kalmayacak pirinçler birbirine yapışmaya başladığı anda içine süt ve şeker ilave ediyoruz. Ara ara karıştırıyoruz şeker ile pirinç tencere dibine yapışmasın diye. Bir kaseye 2 yemek kaşığı dolusu nişasta ve yemek kaşığı sütü (oda sıcaklığında) alıp nişastayı açıyoruz. Daha sonra yumurta sarılarını koyup tekrar iyice karıştırıyoruz. Tenceredeki sütten 1 kepçeyi yavaşça karıştırarak bu karışıma ekliyoruz (temperleme) ve aynı sıcaklığa gelmelerini sağlıyoruz. Süt kaynamaya başlamaya yakın bu karışımı ilave edip süt kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika kadar daha karıştırıp altını kapatın. Altını kapattıktan sonra sonra 2 paket vanilya ekliyoruz. Sütlacımız sıcakken güveçlere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Fırın tepsisine güveçlerin 3 te 1 ine denk gelecek şekilde su koyup güveçleri tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta gözüne koyuyoruz. Sadece üst rezistans açık (fansız) seçiyoruz. Üzeri isteğinize göre kızardıktan sonra fırından alıyoruz ve en az 10 dakika oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba dinlenmeye kaldırın. 2-3 saat sonra yemeye hazır olur. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Cihat Küçükay yazdı: Hocam bende yaparım bunu, ama biraz daha değişik. 2 litre süt 2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker Yarım su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası 3 yumurta sarısı 2 paket vanilya Evet sizinki de değişik ben yumurta tadını ve rengini gördüğümde tiksiniyorum biraz yanlış anlamayın bu sebepten yumurta sarısı kullanmıyorum. Eminim sizin yaptığınız sütlacınız da güzeldir. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 (düzenlendi) Arif Aykın yazdı: Evet sizinki de değişik ben yumurta tadını ve rengini gördüğümde tiksiniyorum biraz yanlış anlamayın bu sebepten yumurta sarısı kullanmıyorum. Eminim sizin yaptığınız sütlacınız da güzeldir. Temperleme yapmadan yumurtayı katarsanız ve pişirmezseniz kokusu gelir. Çok kişiye yedirdim bu tarifi (rekor bir seferde 12 kase ile fırın sütlaç manyağı kardeşimde), söylemediğim sürece anlayamazsınız. Yumurta kokusu kesinlikle gelmez, sütlaçta sarı bir renk almaz. Yumurta sütlacın üstünü daha lezzetli yakar. Üşenmeyin deneyin, çok beğeneceksiniz. 4 Mayıs 2020 tarihinde Cihat Küçükay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Cihat Küçükay yazdı: Temperleme yapmadan yumurtayı katarsanız ve pişirmezseniz kokusu gelir. Çok kişiye yedirdim bu tarifi (rekor bir seferde 12 kase ile fırın sütlaç manyağı kardeşimde), söylemediğim sürece anlayamazsınız. Yumurta kokusu kesinlikle gelmez, sütlaçta sarı bir renk almaz. Yumurta sütlacın üstünü daha lezzetli yakar. Üşenmeyin deneyin, çok beğeneceksiniz. Üşenmek mi😀😀 deneyeceğim mutlaka. Ben yemek aşığıyım merak etmeyin yapacağım ama daha yeni bitti hanım yine mi sütlaç dememesi için bekleyecek biraz. 1 Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Vallahi şu an bir kase sütlacı mideye indirdim. :)) Hanım yapsında nasıl yaparsa yapsın, ben yiyiciyim. :)) Bu arada Gümüşhane 'li olarak bizim oraların sütlacı cidden farklıdır. Bol fındık koyarlar. En son geçen sene Ziganadan geçerken sabah 6 da buz gibi havada mideye indirdim, kahvaltı niyetine. Elinize sağlık tarifler şahane. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Cihaner Öztürk yazdı: Vallahi şu an bir kase sütlacı mideye indirdim. :)) Hanım yapsında nasıl yaparsa yapsın, ben yiyiciyim. :)) Bu arada Gümüşhane 'li olarak bizim oraların sütlacı cidden farklıdır. Bol fındık koyarlar. En son geçen sene Ziganadan geçerken sabah 6 da buz gibi havada mideye indirdim, kahvaltı niyetine. Elinize sağlık tarifler şahane. Önce torul’dan pestil köme, sonra zigana’da sütlaç. Ohhh. Ama ben üstünün her yerine fındık koymuyorum. Yarısına koyuyorum ki sütlacın tadını da alabileyim. Fındıklısında çok yoğun fındık tadı oluyor. 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 (düzenlendi) Elinize sağlık çok güzel olmuş. Ben de 2001-2006 arası Rize'de çalıştım. Ordaki lokantalarda yapılan sütlaçlar da Hamsiköy'ü aratmazdı. 4 Mayıs 2020 tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar 5 Mayıs 2020 Paylaş 5 Mayıs 2020 Geçen yazın Erzurum'da sütlaç üzerinde pekmezli kadayıf tatlısı ve bol fındık olan Turbo yemiştim. Fena bir şeydi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts