İçeriğe Yönlendir

306 - Kalorifer Fanı Tamiri


Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba değerli dostlar 

Yutubeden bakarak arabanın orta konsolu söküp klima kumandalarını dağıttık. Ama sonra burda bir sorun olmadığını gördük. Sigorta kutusunu incelerken rölenin birinde yanık olduğunu gördük. 

Yanık rölenin dışında bir adette röle yuvası boş kalmıştı. Başka bir röleyi söküp yanık rölenin yerine taktım. Klima havalandırma her bişey çalıştı. Fakat bu araba 3 defa kalorifer yüzünden servise gitti. 3 farklı usta herşeyini söktü. söken ustlar sonradan kalorifer fanının fişlerini takmamışlar. Biz röleyi değiştiresek bile fanlar çalışmadı. Zaten bol bol yasaklı günler var. Üşenmedik fanın olduğu torpidonun altınada girdik. Sallanan kabloları yerlerine taktık. Fan çalışmaya başladı. 6 aydır çektiğimiz ızdırap yanmış bir rölen yüzünden oluyormuş. Bu röleyide  kendine usta diyenler bulamıyor. Ne büyük talihsizlik. 

 

ACtC-3cAXe2sF5oVwD6BVk3WbkIRHfCNEMD6z6t4ACtC-3e103Pl3V4b9H9b3117NS8tPzOq7Ke-xj_RACtC-3ein9FG6_we1Tlr2-xPO0jEU4YjFUt6_3ld

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Bir işin düzgün olmasını istiyosan ya kendin yapcan ya başında durun takip etcen Usta eline kalırsan yandım anam Türküsü çığırır durursun

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şimdi değerli dostlar. Bana bi yardım edin. Resimdeki sigorta kutusunun şeması ve orjinal röle kodları veya değerleri lazım. Bi el atarsanız sevinirim. Şu arabayı kurtaralım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Yanar yazdı:

Usta geçen gün boşuna fan beyni aldırdı bana. 

 

Usta bana silecek motoru aldırıyordu 500 tl ye. Tek sebebi ise fasılası çalışmıyordu. Oysaki bu arabada röle ile fasıla çaılışıyormuş. Param yetmediği için yaptıramamıştım :( İykide öyle olmuş. haybiye 500 ödeyecektik. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Cihat yazdı:

her röle uyar oraya 12v 40a 4 bacak 

 

Ben bu rölelerden hiç anlamıyorum. Dediğin gibi ise 12 v 4a 4 bacak almam kafimi oluyor. Ayrıca gerçek ölçü bumu ondanda emin değilim. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

4 uçlu ise 20 30 ve 40 amper olanları var. 40 amper olandan kullan

 

ABi bu röleler öndeki çift radyatör fanınıda çalıştıran parçalarmı. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

4 uçlu ise 20 30 ve 40 amper olanları var. 40 amper olandan kullan

 

Abi ortasındada pini varsa yani 5 pinli ise ne alayım 

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Usta yüzünden soğutma suyunda hava olan focusa motor yaptırmıştık ve sorun çözülmemişti hava kaldığı için..
Ben de çok araştırırım çoğu bakımı kendim yaparım. Sırada disk+balata değişimi var.

Ali abi sen çoğu şeye daha hakimsin daha fazla doküman buluyorsun ufak bi tamir çantası oluştursan bence iyi olur. Geçmiş olsun güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...