İçeriğe Yönlendir

Carpento Karavanlar


Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Bu araç enteresan geniş olmuş. KG değeri de 680 ve yüklü olarak 750 geçmiyor deniliyor. Gerçek kullananların tecrübelerine bakmak gerek. 

Web sayfası güzel. Bu başlığın altına CARPENTO markayı paylaşalım

 

https://www.carpentocaravan.com

 

image.thumb.png.c8251741126321831aebc7c3e9a15a66.png

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Son iki yilda yapilan fuarda inceledim. Tasarim cok hos, kullanilan malzemeler kaliteli. 
 

Gercek karavan kullanicilari tecrubeleri ile yaptiklari yorumlarda hem olumsuz bakmislar bu karavana. dezavantajlarini fazla bulmuslar. 
 

On camin acilamiyor olmasindan dolayi hep yermisler. 
 

Turkiye’de firmanin sahibinin arkadasi oldugu soylenen cift disinda kullanicisi yok. Diger forumlarda bulamadilar hic kullanici. 

c89e29971d23b7178a52954be3497b44.jpg


Benim buyuk oglum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Allah allah  aslında çok derli toplu görünüyor.. 

 

Olay o degil aslinda. Burada tecrube ortaya cikiyor. Icinde yasayinca anliyorsun pratik mi avantajli mi degil mi ?

 

Araba inceler gibi gibi degil bu is. Esasinda icinde yasamamis, tecrube etmemis biri olarak tam bir degerlendirme yapmamiz burada mumkun degil. Sadece gozumuze hos geliyor mu ona bakiyoruz suanda. 
 

Havalandirma konusu kotu, tavanda kullanilan kaplama malzemenin nemden dolayi uzun omurlu olmayacagi vs soyleniyordu karavan kullanicilari tarafindan. 

Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Onlarca video seyrettim. Yabancı marka karavanlar (özellikle çekme) övülüyor. Son dönemde Ortiz karavan yerli olarak öne çıkıyor. Mehmet hocanın resmini koyduğu Carpento karavanda ve diğer marka olup bu boyuttta olan karavanlarda donanım eksikliği oluyormuş. Güneş paneli, ısıtma sistemi gibi tam donanımlı olsun derseniz 750 kg üstüne çıkıyormuş. Anlaşılan bu bir satış politikası. Bu şekilde satıyorlar alan sonradan ihtiyacına göre ekleme yapıyor. Diyorlarki şu ana kadar kantara çık diyen olmadı. Birde bu ilave donanımlar baz fiyatın üstüne eklendiğinde 60-70 bin tl liste fiyatı olan karavanlar 100 bin bandını aşıyormuş.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Esasinda O2 belgeli bir karavan en temizi. Illa 1500 kg olacak degil. 900 1000 kg arasinda hafif bir karavanda hicbir soru isareti kalmaz. Tek kulfeti senede 1 tuv muayenesi oda birsey degil. 
 

750 kg altindaki O1 sinifi karavanlar hep sinirda. Icine illaki tabak canak kisisel esyalar koyulacak ve her halukarda limiti gececek. 
 

Ayrica bazi karavan ureticilerinin O1 leri ulusal. Yurtdisi tanimiyor bu belgeyi. Yine yurtdisina cikamiyorsunuz bazi marka karavanlarla. 
 

AB uyumlu bir tip onay belgesi olmasi gerekiyor sinirdan disari cikabilmek icin. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Not 680 kg karavanda ocak, buzdolabı, tuvalet, stabilizatör, ısıtma sistemi, yaşam aküsü, elektrik panelleri yok. Bunlar karavanın olmazsa olmazı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...