İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2010 1.4 Benzinli Tit-X Benzin Depo Kaçağı


Emre Ceber

Recommended Posts

Emre Ceber

Selamlar. Fiesta 1.4 benzinli aracım yaklaşık 6 aydır bende. Yakıt hesabı yaptığımdan depoyu sürekli fulleyip kullanırım. Yakıtı da hep aynı istasyonun aynı pompasından alırım. Son iki fulleyişimde aracın altından benzin attığını fark ettim. İstasyondaki arkadaşlar deponun tahliyesinden geldiğini söylediler. Çok tatmin olmadım açıkçası öyle bir tahliye olup olmadığını bilmiyorum. Araştırdığım yerlerde depo contasının deforme olduğundan ordan kaçak olabileceği yazıyor. Aracı henüz servise götüremedim. Sebebi ne olabilir maliyet ne çıkar yardımınızı bekliyorum.

 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Bildiğim kadarıyla araçlarda kanister adı verilen havalandırma sistemi var, eğer depoyu ciddi manada ağzına kadar doldurursanız havalandırmaya kaçan yakıt tahliye olabilir. Ancak sizin sorunun tespiti için öncelikle mutlaka deponun normal seviyede doldurulduğu (2 defa pompa atıyorsa durulmalıdır, ben genelde ilk atımda durdururum) kesinleşmeli. Sonrasında dolum ağzından itibaren yakıt borularına da bakılarak takip edilmesi lazım. Yakıt uçucu olduğu için akşamdan sabaha fark edemezsiniz mazot gibi yağlıda olmadığı için iz bırakmayabiliyor.

 

Kolay dolum var mıydı sizin araçta? Varsa o valften kaynaklı da olabilir.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Ceber

Teşekkürler. Valfe de baktırayım. Pompa şamandrası tek sefer attığında durduruyorum. İkinci defa bastırmıyorum. Ancak sonuç aynı. 

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bir dahaki depo dolumunda tabancayı tam gaz doldurtmayin... Tabanca ilk seviyede yavaşça doldursun birde o şekilde gözlemleyin... Pompacılar bu işten hoşlanmazlar fazla bekledikleri icin... 

Bunun nedeni depo borusunun küçük olması... Pompa tabancasi eski tip ise şayet bu dahada fazla gorulur... Depoya gidecek yakıt tahliyeden kaçı veriyor o yuzden en dusuk hızda dolum yaptirın bir deneyin... 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Ceber

Selamlar. Aracımı bugün gösterdim. Yakıt depo hava tahliye hortumunda küçük bir delik vardı değişti arkadaşlar. Problem bu şekilde çözüldü.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...