İçeriğe Yönlendir

Hobi Bahçesi İçin Solar Aydınlatma


Alper Tuğlu

Recommended Posts

Alper Tuğlu

Merhaba arkadaşlar hobi bahçemde elektrik yok. Hem konteynırın önünü aydınlatmak hem de  gerektiğinde içinde kullanmak için düşünüyorum. Sizce tek başına içeriyi yeterince aydınlatır mı? Fikrinizi almak istedim. Farklı ürün önerileriniz varsa onlarıda değerlendirebilirim.

 https://www.gittigidiyor.com/ev-bahce/gunes-enerjili-led-sokak-lambasi-3-modu-120-derece-hareket-sensoru-duvar-lambasi-su-gecirmez_pdp_554175955

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

o panelle iş görmez. bu bütçeyle, hala varsa -ve fiyatı aynıysa- koçtaş'tan veya tekzen'den ikişer- üçer tane şundan alırsanız daha iyi olur:

gunes-enerjili-solar-saplama-spot-tekli-

koçtaş'ınkilerde panel açısı ayarlanmıyor, tekzen'inkiler bire bir bunun gibi. aydınlatmaları yakın ama koçtaş'ınkinde panel daha büyüktü galiba, bakmam lazım.

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Hepsini de beğendim keşke benim olsa 😃

Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
Dogan Arsiray yazdı:

en fazla 2 saat yanar bu haliyle.

Aslında iki saatte yeterli olabilir. Çünkü  sabahlayacağım bir yer değil henüz. Asıl endişem  yeterince iyi aydınlatabilir mi?

Furkan Sumer yazdı:

bence boyle bir urun lazim size

 

 

Furkan bey bunu zamanın  da almak istemiştim ve kaçırdım. Benzerlerinin fiyatları  pek benzemiyor 😀

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Ben 3 yıl önce şöyle bir sistem yaptım. Bu yıl elektrik de bağlattım ancak aydınlatmayı halen güneşten yapıyorum. Çok memnunum.

 

https://karaalihobibahcemiz.blogspot.com/2019/04/sonraki-asama-aydnlatma-sorununu-cozme.html

80w panel,Şarj kontrol ünitesi,  60Amper EFB akü .

 

Ekonomik olsun dersen , aküyü çıkma, paneli ikinci el bak, şarj kontrol ünitesini de çinden sipariş edersin.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu

İlginiz için teşekkürler  arkadaşlar  biraz sabırsız davrandım belki ama link deki ürünü  aldım. Hatta kargo çıktı bile. En çok  yeterince aydınlatma yapacak mı onu merak ediyorum. Tecrübe edince buradan yazarım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bende bunun neredeyse aynısından var. amerikadan almıştım ama yine çin malı. 2 sene geçti aynı performansta. Gayet güzel çalışıyor. 3 modun birisi normalde az hareket görünce çok yanma modu. O mod çok kullanışlı. Tavsiye ederim. 

Bunı dış aydınlatma için kullanın..

 

içeriye başka teknoloji kullanın.  12Ah akü (ups aküsü ucuzlarından) ve 30W panel işinizi görür. Bir de 12V araç tavan lambası felan alın kafanıza göre düzenleyin.  30W için şarj regülatörüne gerek yok ama düzen tam olsun bence şarj regülatörü de alın. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bende bu sizin sipariştekinden neredeyse aynısından var. amerikadan almıştım ama yine çin malı. 2 sene geçti aynı performansta. Gayet güzel çalışıyor. 3 modun birisi normalde az hareket görünce çok yanma modu. O mod çok kullanışlı. mod 2.  Tavsiye ederim. 

Bunı dış aydınlatma için kullanın..

 

içeriye başka teknoloji kullanın.  12Ah akü ve 30W panel işinizi görür. Bir de 12V araç tavan lambası felan alın kafanıza göre düzenleyin. 

 

Ersen Tapan yazdı:

 

düşük fiyata az ışık ama anahtar teslim seyyar iyi çözüm. Çardak altına da taşınabilir istenirse.

Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu

Tekrar merhaba arkadaşlar. Bugün aldım ürünü. Bir heyecanla denedim. Aydınlatması gayet başarılı.21 mk konteynırı gayet iyi aydınlatıyor. Dış  ortamda da yeterli geldi bana. Değişik fonksiyonlarının olması çok hoş. Hareket sensorü sayesinde ışığı  loş veya canlı hale gelebiliyor. Boyutları küçük ancak zaten açıklamasında ve yorumlarda yazıyordu o yüzden süpriz olmadı. Açık kalma süresini tam olarak ölçemedim ancak 2 saat kadar kullandım halâ kullanılabilir düzeyde  idi. Benim için de yeterli. Taşınabilir olması ayrıca güzel. Kablo kalabalığı yok. Tavsiye edebileceğim bir ürün.

Yazan  ve okuyan herkese teşekkürler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...