İçeriğe Yönlendir

Ankara-Kıbrıs (Belki Bir İhtimal)


Alptuğ Özcan

Recommended Posts

Alptuğ Özcan

İyi akşamlar herkese;

Ankara'dan Kıbrıs'a 1 hafta 10 gün gibi bir süreliğine kaçamak yapmak gibi bir ihtimalimiz var ailecek(2 yetişkin+ 22 aylık 1 bebek). Net olmamakla birlikte %90 ihtimal kız kardeşimi de dahil edersem 3 yetişkin 1 bebek.

Pandemi sürecindeyiz malumunuz. "Gidebilirsin" "gidemezsin" bu konuya daha sonra girmek istiyorum.

Öncelikle bildiğim kısımları yazayım. Ulaşım için 2 alternatif var. Ya uçakla yada arabalı feribotla. Senaryoları sırasıyla "Arabayla" ve "Uçakla" olarak değerlendireceğim.

--Bu yolculuğa araçla gitmek bir yandan mantıklı geliyor diğer yandan da 2 durumdan dolayı "acaba zorlayıcı olur mu" diyorum. 1-) Sıcak yaz aylarında bebekle o yolculuk nasıl olur? 2-) Arabalı feribotun yolculuk seyri. Hadi sıcakla bir şekilde baş ettiğimi düşünerek feribotla yolculuk kısmına gelmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla Kıbrıs'a ulaşım Mersin Taşucu ve Alanya'dan sağlanıyor. Bana arabalı feribotun sadece Mersin'den kalktığı söylendi. Ama internette yaptığım araştırmada sanki Alanya'dan da arabalı feribot kalkıyormuş gibi bir izlenim edindim. Nereden kalktığı önemli değil seyahat şu şekilde oluyormuş. Gece 11 gibi feribota biniliyor gece boyu denizde hareket halinde veya sabit şekilde bekledikten sonra tam olarak nasılsa artık sabah 8 gibi Kıbrıs'a yanaşıyormuş. Bu ulaşım şekli konusunda bilgi sahibi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.

-- Hem bulaş riskimden hem de bebekle uçak seyahatinin zor olacağını(bizim ufaklıktan ötürü) düşünerek uçak seyahatine pek sıcak bakmıyorum. Konu hakkındaki bilgi ve düşüncelerinizi bekliyorum

 

Gelelim "Gidebilirsin" "Gidemezsin" bölümüne. Pandemi şuan Kıbrısta ne aşamada. Uygulamalar/kısıtlamalar ne seviyede? Giriş-çıkış yasağı var mı? Bu konularda şuan için fikrim yok.

 

Not: Seyahat eylül ayında düşünülüyor.

 

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Araçla gitmenizi tavsiye etmem trafik tersten akıyor bize göre, ben çok zorlanmıştım. Ayrıca kıbrıs içinde poliçe kestirmek gerekiyordu.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

1 saatlik yolu kısıtlı alanda 8 saat almak yanlış olur ve Kıbrıs’ta trafik soldan akıyor. Onunla baş etmek ayrı dert. Kaza vs kasko ne yapar. Başka bir ülke nihayetinde

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Askerliğimi orada yaptım. Ben Antalya dan uçakla gitmiştim. Mersin den feribotla gelenler 2 gün kendine gelememişti. Gelenler midede birsey kalmayınca hava kusmaya başlamıştık artık diyorlardı. Bu şekilde seyahatin ne kadar konforlu olacağını iyice araştırın derim. Diğer yandan hemen hemen gitmediğim yeri kalmadı Kıbrıs in siz mutlaka araştırıp seyahat planı yapmışsınızdir ama ben gitmem şahsen. Belki bekarken  casino veya nightclub eğlenceleri için  gidilebilir. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
(düzenlendi)

Kasko durumunu bilmiyordum hiç aklıma gelmedi açıkçası. Yarın bir sorayım sigorta şirketine

Araca çok ihtiyacım olmayacağını düşünüyorum. Girne'den gideceğim yere kadar sağlam gidersem sıkıntı değil. Belki bir daha dönüş için kullanırım aracı sadece.

Araç ihtiyacım olsa da yanımda daha önce ters trafiği deneyimlemiş birisi olacak

tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Eren Sağ yazdı:

Araçla gitmenizi tavsiye etmem trafik tersten akıyor bize göre, ben çok zorlanmıştım. Ayrıca kıbrıs içinde poliçe kestirmek gerekiyordu.

Askerliğimi orda yaptım ve askeri araçlada trafikte çok dolaştım. Hiçbir zorluk yaşamadım. Sağdan direksiyonlu araç kullansaydım belki zorlanırdım.

Bence uçakla gidip kıbrıstan araba kiralamak daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Uğur Kamil yazdı:

Askerliğimi orda yaptım ve askeri araçlada trafikte çok dolaştım. Hiçbir zorluk yaşamadım. Sağdan direksiyonlu araç kullansaydım belki zorlanırdım.

Bence uçakla gidip kıbrıstan araba kiralamak daha mantıklı.

Senin zorlanmaman başkasınında zorlanmayacağı anlamına gelmediği gibi, benim zorlanıp senin zorlanmaman seni benden üstün yapmaz. Ayrıca kıbrısta kiralık araçlar sağdan direksiyonlu, kendinde bu araçlarda zorlanacağını ifade edip üstüne kiralık araç önermen çelişki oluşturmuş.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2
(düzenlendi)

3 yıl öğrenci olarak kaldım. Öğrenci olduğum için(turistik amaçlı 1 ay tr ehliyetine hak var) ehliyetim geçerli değildi tr ehliyetinden sadece para vererek kktc ehliyeti ve sağ direksiyonlu bir polo aldım. 1 gün sonra sanki yıllardır soldan akan trafikte araba kullanıyormuşum gibi alıştım. Trafikten yana sıkıntı çekmezsiniz hatta toplasanız 10 tane ışık ya vardır ya yoktur. Çemmber mantığıyla akıyor trafik ve korna sesi duymanız nerdeyse imkansız.Yaya öncelikli yola yaya çıktığı an durmanız gerekiyor. Her 5 10kmde bir kameralar var hız sınır 65km olması lazım. Eğer hız sınırını aşarsanız flash patlıyor ve adadan çıkarken sizden temin ediliyor. Araç giriş çıkış işleminede değineyim; Taşucuna gideceksiniz akgünler ve filo denizcilik var. Araç için bilet alacaksınız ve sürücüye bilet almanıza gerek yok. Aracı adaya sokabilmek için hatırladığım kadarıyla 3 ay geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor. Pasaport için 2017 yılı fiyatıyla 25tllik bir pul alıyorsunuz. Belge işlemleriniz bittikten sonra sıraya girip saat 10-11 gibi aracı gemiye alıyorsunuz. Girne limanının 8de açıldığı için feribotun kaçta kalktığı önemli değil geç kaldık muhabbeti yapmaya gerek yok. Çünkü gece 2 gibi hareket ediyor. Gemide oyun salonu kafe var şahsen aracımda kalmayı tercih ederim. Girne limanına indiniz, o an tüm arabaların ralli yapar gibi hızla limana yaklaştığını göreceksiniz çünkü sıra oluyor. Giriş işlemlerinizi yaptırdıktan sonra araca sigorta yaptırıyorsunuz, sigorta yaptırmadan içeriye girmeniz imkansız. Sigorta yaptırdıktan sonra girneye girebilirsiniz. Benim düşüncem arabayla gitmemeniz uçakla gitmeniz yönünde olacaktır. Gemi ve araba işleri bebek dolayısıyla tailinizi zindana çevirebilir.(En az 20 kere gidip gelmişliğim var tecrübelerimie istinaden söylüyorum). Uçakla giderseniz Ercan havalimanına indiğinizde  rent a carlar var orda. Tr ehliyetiyle 30 güne kadar araç kiralayabiliyorsunuz. Sağ direksiyon diye gözünüz korkmasın 5km sonra trafiğe alışıyorsunuz ki oradaki 2005+ üstü araçların çoğu sağ direksiyon ve otomatik vites. Şuan için instgramda arkadaşlarımın paylaşımlarına istinaden her şey normal. İsteyen istediği gibi gezebiliyor. Şimdiden iyi tatiller :) Ekleme : Kaskonuzda yurtdışı yoksa kaza halinde kapsamıyor. Ayrıca Kıbrısta en çok araca ihtiyacınız olacak. Dolmuş vs yok. 2015 hatta 2020 model mercedesleri ferrarileri taksi yapıyorlar cebinizi çok yakar :( 

tarihinde Mustafa Şahin2 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Su ara Kıbrıs'a gidiş çok zor. Bizim tanidiklarin bilet iki kere iptal edildi. En sonunda bir charter sefer ayarladilar. Kıbrıs'a girer girmez 14 gün karantinaya alındılar. Ama güzel bir karantina, 5 yıldızlı otelde yemek dahil. 

Araç kullanmak oldukça zor Kıbrıs'ta. Ne kadar iyi kullanırsanız kullanın anlık bir şaşkınlık kaza yapmaniza olanak sağlar. Kıbrıs vatandaşligimda var. 7-8 kere gittim ama araç kullanmam kibrista. Geçen yaz az daha karşıdan karşıya geçerken ezilecektim. Önce sağa bakmak lazım 😆

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

kardeşimin arabası kıbrıs'ta kalmıştı, iki gün sonra almaya gidecek. covid19 için test istenmiş, tc mi kktc mi istedi bilmiyorum, kktc'dir herhalde, 100-110 gibi bi miktardı. bunu da bi araştırın derim, eylülde de olacaksa öncesinde bununla da uğraşmanız gerek. karantinaya girmeyecek bu arada yanlışım yoksa bu testi yaptırdığı için. pek görmedim son günlerde çocuğu.

 

ek:

 

alanya'dan arabalı yoktu geçen yaz en son ama bu yaz başladılar mı bilmiyorum. yoktur bence, arayıp sormak lazım. yazdan yaza çalışıyor zaten alanya. sizin şartlarınızda uçak daha iyi gibi, bebeğe ayrı, size ayrı eziyet olur bence ankara-taşucu-kktc.

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Uğur Kamil yazdı:

Askerliğimi orda yaptım ve askeri araçlada trafikte çok dolaştım. Hiçbir zorluk yaşamadım. Sağdan direksiyonlu araç kullansaydım belki zorlanırdım.

Bence uçakla gidip kıbrıstan araba kiralamak daha mantıklı.

Gelen yorumlara bakınca uçakla gitmek daha mantıklı gibi görünüyor. 

Mustafa Şahin2 yazdı:

Trafikten yana sıkıntı çekmezsiniz hatta toplasanız 10 tane ışık ya vardır ya yoktur. Çemmber mantığıyla akıyor trafik ve korna sesi duymanız nerdeyse imkansız.Yaya öncelikli yola yaya çıktığı an durmanız gerekiyor. Her 5 10kmde bir kameralar var hız sınır 65km olması lazım. Eğer hız sınırını aşarsanız flash patlıyor ve adadan çıkarken sizden temin ediliyor. Araç giriş çıkış işleminede değineyim; Taşucuna gideceksiniz akgünler ve filo denizcilik var. Araç için bilet alacaksınız ve sürücüye bilet almanıza gerek yok. Aracı adaya sokabilmek için hatırladığım kadarıyla 3 ay geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor. Pasaport için 2017 yılı fiyatıyla 25tllik bir pul alıyorsunuz. Belge işlemleriniz bittikten sonra sıraya girip saat 10-11 gibi aracı gemiye alıyorsunuz. Girne limanının 8de açıldığı için feribotun kaçta kalktığı önemli değil geç kaldık muhabbeti yapmaya gerek yok. Çünkü gece 2 gibi hareket ediyor. Gemide oyun salonu kafe var şahsen aracımda kalmayı tercih ederim. Girne limanına indiniz, o an tüm arabaların ralli yapar gibi hızla limana yaklaştığını göreceksiniz çünkü sıra oluyor. Giriş işlemlerinizi yaptırdıktan sonra araca sigorta yaptırıyorsunuz, sigorta yaptırmadan içeriye girmeniz imkansız. Sigorta yaptırdıktan sonra girneye girebilirsiniz. Benim düşüncem arabayla gitmemeniz uçakla gitmeniz yönünde olacaktır. Gemi ve araba işleri bebek dolayısıyla tailinizi zindana çevirebilir.(En az 20 kere gidip gelmişliğim var tecrübelerimie istinaden söylüyorum). Uçakla giderseniz Ercan havalimanına indiğinizde  rent a carlar var orda. Tr ehliyetiyle 30 güne kadar araç kiralayabiliyorsunuz. Sağ direksiyon diye gözünüz korkmasın 5km sonra trafiğe alışıyorsunuz ki oradaki 2005+ üstü araçların çoğu sağ direksiyon ve otomatik vites. Şuan için instgramda arkadaşlarımın paylaşımlarına istinaden her şey normal. İsteyen istediği gibi gezebiliyor. Şimdiden iyi tatiller :) Ekleme : Kaskonuzda yurtdışı yoksa kaza halinde kapsamıyor. Ayrıca Kıbrısta en çok araca ihtiyacınız olacak. Dolmuş vs yok. 2015 hatta 2020 model mercedesleri ferrarileri taksi yapıyorlar cebinizi çok yakar :( 

Kıbrıs'a 2007 yılında da gitmiştim o yüzden trafiğin işleyişini biliyorum. Ben trafik lambası görmemiştim bile. Korna sesi olmamasına ve yayanın adımını attığı an araçların durmasına çok şaşırmıştım o zamanlar.

Yalnız araçla gitmek istesem baya teferruat varmış.Özellikle o kadar saat çocuğu arabanın içinde oyalamak çok zor olacak gibi görünüyor.

Serkan Aktay yazdı:

Bizim tanidiklarin bilet iki kere iptal edildi. En sonunda bir charter sefer ayarladilar. 

Uçak bileti mi iptal edildi?

Charter dediğiniz ne?

Eylül ayında durum ne olur onu kestiremiyorum. Bilet iptal durumları olursa benim için gitmenin bi anlamı olmaz.

Umut Taşlı yazdı:

kardeşimin arabası kıbrıs'ta kalmıştı, iki gün sonra almaya gidecek. covid19 için test istenmiş, tc mi kktc mi istedi bilmiyorum, kktc'dir herhalde, 100-110 gibi bi miktardı. bunu da bi araştırın derim, eylülde de olacaksa öncesinde bununla da uğraşmanız gerek. karantinaya girmeyecek bu arada yanlışım yoksa bu testi yaptırdığı için. pek görmedim son günlerde çocuğu.

 

ek:

 

alanya'dan arabalı yoktu geçen yaz en son ama bu yaz başladılar mı bilmiyorum. yoktur bence, arayıp sormak lazım. yazdan yaza çalışıyor zaten alanya. sizin şartlarınızda uçak daha iyi gibi, bebeğe ayrı, size ayrı eziyet olur bence ankara-taşucu-kktc.

Test işini bende okudum.

Google Maps'ten Girne'ye yol tarifi aldığımda güzergah olarak Alanya'yı gösterdiği için kafam karıştı benim de.

En garantisi Taşucu.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

Kibrisa ben 4.5 defa gittim ucakla. 2saatte tatil basliyor.

Arabayla cocuk varsa kesinlikle gidilmez sicaklarda perisan olur yavrular.

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Türkiyeden gidişte COVID testi istiyorlar şu an karantina yok diye biliyorum. Belirttikleri ülkeler var onlar için 14 gün karantina uyguluyorlar masraflar yolcunun kendine ait şekilde. Kıbrısta toplu taşıma yok her yere taksi ile gitmek gerekiyor taksimetre yok gibi bir şey gideceğiniz yer için pazarlık yapıyorsunuz otele gidecekseniz onların hava alanı ulaşımı oluyor genelde. Zaten otelden çıkınca gezecek çok yer de yok. Günün her vaktinde sıcak nemli bunaltıcı yürüyerek etrafı  gezeyim kütür turizmi yapayım derseniz çocuklarla eziyet olur. Araçla gitme fikri nasıl olur bilmiyorum ama orada işinize yarar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Alptuğ Özcan
Emin Önal yazdı:

#evdekal

Valla korona sanki bir tek bize var. Bakıyorum şöyle etrafa,sosyal medyadan tatil yerlerine clublara barlara herkes eskisi gibi iç içe. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Zaman geçtikçe yolculuk için farklı yolculuk alternatifleri üretmeye başladık.

Arabalı feribotla gitmekten vazgeçtik gibi görünüyor şuan.

Diğer alternatiflerden birisi uçakla gitmek. Diğeri de Ankara'dan Taşucu'na arabayla gidip,arabayı Taşucu'nda bırakıp hızlı feribot ile karşıya geçmek.

Hızlı Feribot(arabasız sadece yolcu taşıyan) bugün ortaya çıkan bir seçenek oldu.

Hala karar verebilmiş değiliz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...