İçeriğe Yönlendir

VGT Teknik Açıdan Ölümcül Bir Hata mıdır?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Aşağidaki videoyu çıtırlık izliyorum. Yapılan montajın motor kompresyonunu öldürdüğü belli. Araba süzülsün, içeri havayı kolay çekmesi maksadıyla filtreli düz boruyu arabanın bir yerinden bağlıyorlar. Mühtemelen krank havalandırmasından veya evap borusunu bypas yapılıyor. Her ne ise orası biraz karışık. 

Lakin videoyu çeken adam açık ve net bir şekilde sürücüye "Boosting Coasting Procress" yapmasını tarif ediyor. Bu yöntem zaten kendi başına epey bir yakıt ekonomisi sağlayan bir yöntem. Namı diğer gaza bas, belli bir hıza çık, ayağını gazdan çek süzül. Taktıkları alet işte bu süzülme esnasında araba vitesde iken kompresyonu öldürüp süzülme mesafesini artırmaya yarıyor. Düpe düz parasıyla sana Hipermil yapmayı öğretiyorlar. Üstelik birde buna isim uyfurmuşlar VGT katsayı tekniği. Allahım sana geliyom :(Fakat mantıken bol bol dağ bayır gezmiş biri olarak, bu vgt denen alet kompresyonu öldürünce frenlerle baş başa kalıyorsunuz. Ortalama bir 1,6 litre motor ayak gazdan çekildiğinde 60 ile 100 newtonluk bir fren gücü uygulayarak arabayı yavaşlatır. Çoğu rampayı sabit sürat ile inmemi frenleri kullanmamı sağlar. Daha öncede şişmiş frenlerle pek çok tecrube yaşadım. Motor freni çok yardımcı olan bir durum. VGT takılı bir arabanın Topuk yaylasından inerken yoldan çıkıp çıkmayacağı meşhul. Bu mantıkla bakınca frenlere binen yük nasıl telafi edilecek. 

Yanlış düşünüyorsam ve bilmediğim bir şey var ise beni düzeltin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Adamlar benim test parkurumda araba deniyorlar. Böyle 6 7 tane Cruze çekmişler. Hepside kadranda motor arıza ışığı , hepide yüksek yakıt tüketimi. Adam 7,5 litre yakıyor, az yakmış diyorlar. En düşük yakan 6,8 litre. Aynı yolda ben kullanıyorum sıradan stok cruze . Ben yakıyom 5,9 litre. Ne kadar işe yaradığı belli . 

Pardon 5,2 litreymiş. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Tam senlik aslında.. 

Abi ben vitesi boşa atıyorum çok daha iyi oluyor. Motorda eskimiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...