İçeriğe Yönlendir

Forscan ile Araç Özellik Açma Bilgi


Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba; focus 2.5 kasa trend model araca sahibim aracımızda ek olarak obd yardımıyla açılabilecek bazı uygulamalar var örnek vermek gerekirse eco modu açma, ayna altı led için tesisatı aktiv etme(asıl amacım bu kablo karmaşası olmadan led i uygulama ) araba hareket edince otomatik kapıları kilitleme,radyo bilgi ekranını gösterge paneline yansıtma vs vs bu uygulamaları obd yardımı ile yapmak mümkün. Araştırdım 140 tl civarında obd cihazı bu işi görüyor forscan denilen lisansı ücretsiz alınabilen bu program sayesinde de bunları ve daha fazlasını yapmak mümkün. Ancan ne bu sayfada ne de diğer forumlarda proğmamın nasıl kullanılacağıyla ilgili bir açıklamaya rastlayamadım. Yapanlarda ücretli yaptığı için sadece uygulamanın sonuçlarını paylaşmışlar. Youtube dan gördüğüm kadarıyla Program arayüzü oldukça basit ve sade biraz bilgisayar bilgisi olan herkes yapabilir. Programda, söylediğim uygulamaları açmak için nasıl kullanılması  gerektiği konusunda bizi aydınlatabilecek yada kaynak verebilicek arkadaşlar olursa çok makbule geçecekti hemde bir kaynak olucaktır.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Çok çok detaylı olmasa da bildiğim kadarıyla yardımcı olayım. Öncelikle sizin aracınızda forscan özellik açmak için çok iş görmüyor, çok kısıtlı kalıyor. Sizin ihtiyacınız olan program focccus programı. Kablo olarak modlu elm327 v1.5 veya els327 kablosu alabilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz şey çakma/klon olmaması, aksi durumda araç modüllerine erişemezsiniz. 

 

Yapmak istediğiniz şeylerin türüne göre 2 seçenek çıkar önünüze;

 

1) AS-BUILT kodlarıyla yapmak

2) Doğrudan modüllerin menüsünden seçerek yapmak. 

 

İlk yolla mümkün olan hemen herşeyi yaparken ikincide sadece belirli şeyler yapılabilir. Her aracın modeline, türüne vs göre AS BUILT kodları farklıdır, aynı isimde kodlar olsa dahi farklıdır aman dikkat. Ne yaparsak yapalım mutlaka orjinal dataları yedekliyoruz, aksi durumda araç beyini çöker ve geri döndürmeniz güçleşir. 

 

Birde UCDS/VCDS cihazı var, bu internet üzerinden güncelleme yapmanızı ve daha detaylı değişiklikleri mümkün kılar. Ancak ücretleri çok daha yüksek ve limitlidir, kredi sistemiyle çalışır kredi bitince kablo çöp oluyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Ahmet İhsan Akşen
Emre Akbas yazdı:

Programda, söylediğim uygulamaları açmak için nasıl kullanılması  gerektiği konusunda bizi aydınlatabilecek yada kaynak verebilicek arkadaşlar olursa çok makbule geçecekti hemde bir kaynak olucaktır

 

Bu abim anlatmış sağolsun.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...