İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 2004 Stop Etme Sorunu (1.4 TDCI)


Süleyman Can

Recommended Posts

Süleyman Can
Herkese merhaba,

Aracım 2004 model Ford Fiesta MK6. Aracımın problemi sadece soğuk çalıştırmada rolantide ayağımı gaz pedalından çekersem stop ediyor ve bir daha çalışması 10-15 dakika sürüyor bazen vurdurarak çalıştırmak zorunda kalıyorum. Isındıktan sonra saat gibi çalışıyor keza gidişi de çok iyi. Bakım yaptırıp bütün filtreleri değiştireli 1 hafta bile olmadı hatta ustam yakıt deposuna enjeksiyon temizleyici karışım ekledi ama sorun çözülmedi. Sizce sebep ne olabilir? Forumlarda diğer fiesta sahipleri de aynı sorunları yaşamış ama çözümler farklı farklı(hava yapma, sensör arızası)

Not: Stop ettikten sonra marş bastığımda gayet güzel çeviriyor ve sanki yakıt motora ulaşmıyormuş gibi ses geliyor, çalışacakmış gibi yapıp çalışmama durumu yok. Sadece çeviriyor ama çalışmıyor. Bekledikten sonra çalışıyor. Stop etikten sonra tekrar çalıştırmaya zorlarken gaz pedalına sonuna kadar basıyorum bekledikten sonra çalışıyor. 

Yardımlarınızı bekliyorum. :)
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Soğuk anda 3-4 kere kontak açıp kapatın, marş basmayın. O zaman bi kerede çalışacak mı, öyle bir bakalım. Çalışırsa yakıt pompanız arızalıdır.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
(düzenlendi)

@Sani Gerşon Denedim abi o yöntemi, işe yaramadı yine yaptı aynısını. Yarım marş ile soğukta dahi tek seferde çalışan araba bi stop ederse tekrar çalışmıyor. Yakıt pompası veya enjektör ile ilgili hava yapma durumu gibi duruyor ama emin değilim.

tarihinde Süleyman Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Enjektörler teste alınmadı, ustanın yanına gideceğim, buradan gelen tavsiyelere göre yönlendirme yapmayı düşünüyorum. Şimdiye kadar sorunlu olma ihtimali olan parçalar; 

Yakıt pompası, yakıt pompası hortumu, enjektör işemesi, genel sensör problemi.

 

Gelecek mesajlara göre hepsine baktıracağım. (Usta tanıdık yeni parçayı atıp tekrar yenisini takacak birisi değil :))

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozkan çoban
Çağlar Bayur yazdı:

sıkça görülen vakvak ta arıza tarifine çok benziyor.

Abi imzandaki yazı biraz derin düşüncelere itiyor :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can
(düzenlendi)

Sanırım sorunu çözmek üzereyiz, ustanın yanına Cumartesi gideceğim o zaman belli olacak. Araç çalışmadığı zaman tavsiye üzerine vakvak pompası denilen pompayı elimle sıktım bıraktım sıktım bıraktım bi kaç kez sonra marşa bastım direk çalıştı araba. Sonra klima değil normal havalandırmayı açtım mazot kokusu geldi. Çok çok büyüm ihtimalle vak vak pompa seti hortumu ile birlikte değişecek. Enjektörün diğer hortumlarına da baktıracağım. Bakalım sorun çözülecek mi?

 

Bu problemin haricinde bir durum daha var. Araç sadece düşük hızlarda özellikle 2. viteste gaza az bastığım halde fırlıyor, ayağımı çekince ise birden bire silkeliyor sanki acemi şoför arabayı kullanıyor gibi. Gaza az basıp çekmeme rağmen sanki tam gaz yapıp çekmişim gibi yığılıyor ve vuruntu sesi geliyor. Yüksek hızlarda ise ayağımı gazdan çektiğimde araç geç tepki veriyor. Ben gazı bırakıyorum 1-1.5 saniye sonra gaz kesiyor araç. Sanırım mazot pompası müşürü dedikleri sensörden kaynaklanıyor. Bi ihtimal ilk sorunu yaptırınca ikincisi de kaybolacak.

 

Fiesta Mazot Filtre Hortumu Vakvak :https://www.yedekparcaford.com/Fiesta-enjektor-ust-dagitici-hortum-takimi-1-4-dizel-2006-2008-iTHAL_27149.html

Fiesta enjektör vakvak el pompası 1.4 tdci:https://www.yedekparcaford.com/Fiesta-enjektor-vakvak-el-pompasi-1-4-tdci-2006-2008-iTHAL_25443.html

Enjektör Geri Dönüş Hortumu:https://www.onlinefordyedekparca.com/U1242,80,enjektor-geri-donus-hortumu-br-2s6q-9k022-bc-motor-2s6q-9k022-bc.htm

Mazot Pompa Müşürü Fiesta :https://www.fordtoptancisi.com/Mazot-Pompa-Musuru-Fiesta,PR-1713.html 0 | |

tarihinde Süleyman Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ozkan çoban yazdı:

Abi imzandaki yazı biraz derin düşüncelere itiyor :)

2021 olsun hele bakarız :f1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...