Sühan Bozdağ 14 Ağustos 2020 Paylaş 14 Ağustos 2020 (düzenlendi) İyi akşamlar. Arabanın altından seyir halinde kuş cıvıltısı gibi bir ses gelmeye başlayınca, önünden geçmemek için arka yollardan dolaştığım sanayiye yeniden uğramak zorunda kaldım. Biz fanilerin aklının almayacağı karmaşık işlerle uğraşan iki ustanın ellerindeki işlerin bitmesini toplam dört saat bekleyip yorumlarını aldım. Biri arka şaft mafsalı, diğeri istavroz arızası dedi. Şirin beldemizde bu arızayı giderecek imkan olmadığını da belirttiler. Yarın İzmir'e doğru yola çıkmam gerekiyor. Ustalar yolda kalmama neden olmayacağını söyleseler de, içim rahat etmedi. Envai çeşit arızaya alışık olmama rağmen şaft meselesi ilk defa karşıma çıkıyor. Araç arkadan itişli, istersen dört çeker oluyor. Otobüs bileti bakmama gerek var mı sizce? 14 Ağustos 2020 tarihinde Sühan Bozdağ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Ağustos 2020 Paylaş 14 Ağustos 2020 şaft sallanıyor muydu? Önden çekiş olup istenince 4 çeker olsaydı, en fazla şaft kopar, eliniz yatkınsa söker devam ederdiniz. Yapan var forumumuzda. Tecrübelerini aktarır. 2 Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ 14 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2020 (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: şaft sallanıyor muydu? Önden çekiş olup istenince 4 çeker olsaydı, en fazla şaft kopar, eliniz yatkınsa söker devam ederdiniz. Yapan var forumumuzda. Tecrübelerini aktarır. şaftın sallandığını sanmıyorum. sallanıyorsa da şu ana kadar fark etmedim. Biraz youtube bakınca, duyduğum sesi porya bilyası arızasında çıkan sese benzettim. Paranoyam yükseldi. 14 Ağustos 2020 tarihinde Sühan Bozdağ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 15 Ağustos 2020 Paylaş 15 Ağustos 2020 Sühan Bozdağ yazdı: şaftın sallandığını sanmıyorum. sallanıyorsa da şu ana kadar fark etmedim. Biraz youtube bakınca, duyduğum sesi porya bilyası arızasında çıkan sese benzettim. Paranoyam yükseldi. Yanınıza bir yolcu daha alıp yola çıkın. Yanınızdaki kişi sadece kendi camını açıp sesin ne taraftan geldiğini dinlesin. Bu şekilde kendinizce yönlendirme yapabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Ağustos 2020 Paylaş 16 Ağustos 2020 şaffta kopacak gibi olsa titreşiminden anlamamanız mümkün olmazdı. zaten önce titremeye başlar. ses yapacak bir parça yokki üzerinde. deli gibi dönüyor sürekli. Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ 16 Ağustos 2020 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2020 Dogan Arsiray yazdı: şaffta kopacak gibi olsa titreşiminden anlamamanız mümkün olmazdı. zaten önce titremeye başlar. ses yapacak bir parça yokki üzerinde. deli gibi dönüyor sürekli. Bugün arabanın altına girip sağını solunu muayene ettim. önde, şaftın diferansiyele bağlandığı yerde metal tas gibi bir parça var. Şaftı oynatınca hareket halinde de duyduğum o metal sürtmesi net duyuluyor. gres yağı falan sürdüm oraya ama bir işe yaramadı. Diferensiyale giren bir de yağ borusu var, buradan da yağ kaçırdığını fark ettim. Araba mübarek orkestra gibi zaten, her yerinden ses geliyor. Şaft kopacak gibi olsa da, duyar mıyım bilmem. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ağustos 2020 Paylaş 17 Ağustos 2020 o ses, pismanligin sesidir bence. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts