İçeriğe Yönlendir

Focus MK3 Arka Camlar

Öner Kurukuz

Recommended Posts

Öner Kurukuz

Merhaba. 

2013 model titanyum X paket focusum var. Arka camlar siyah. 

Gördüğüm diger titanyum paketlerdeki arka camlar da siyah. 

Dün muayeneye girdim,  arka camlara sonradan film takılmış diye hafif kusur yazmışlar. 

Ben görevliye orjinal karartmali cam,  film değil dediysem de dinletemedim. 

Soru 1. 

Bu model ve donanimdaki araçlarda orjinal karartmali cam mi var yoksa gercekten sonradan takilan film mi? 

Soru 2.

Bu hafif kusur yazisi bir cevirmede basima is acar mi? 

Biliyorsunuz filmleri sokturuyorlar. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Soru 1'İn cevabını bilemedim. içten görünmeyen bir yerden siviri uçlu bir şeyle ufak çizik atmayı deneyebilirsiniz isterseniz. Fİlmse çizilir muhakkak.

2 için ise hafif kusur yazması dert değil ama Polis arkadaşlar "ben hafif ağır anlamam,film yasak" diyebilir. Bildiğim kadarıyla şu sıralar filmden ceza yazılmıyor uygulamada, ama yarın ne olur bilemeyiz. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Afedersiniz ama tüv'ün birşey bildiği yok. Bu kadar bilgisiz bir kurumun tekel denetim yapması çok saçma. Bende de 2013 Titanium Focus var bende muayeneye girdim bana da hafif kusur yazdılar. Hadi bana yazmalarını anlarım çünkü benim ön iki kapı camında da film var. Adama dedim arka camlar fabrika çıkışı karartmalı cam."öyle de yine içten film çekilmiş abi" diye saçma bir cevap verdi. Bende "he" dedim geçtim uzatmadım bile çünkü anlamayacak belli.

Cam filminin sıkı denetlendiği dönemde aracın benden önceki sahibi Ford'dan yazı almış arka camların orjinal karartmalı cam olduğuna dair hala arabada duruyor evrak. Camların amblemli kısmında yanlış hatırlamıyorsam "V" harfi olması lazım. Bu camların orjinal karartmalı olduğu anlamına geliyor.

2 seneyi geçkindir ön cam hariç ön 2 kapı camı filmli diğer camlar orjinal karartma şeklinde kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Orjinal karartmalı camda V diye hatırlıyorum gibi bir kod olur, muhtemelen orjinal karartmadır arkalar.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Hafif kusur adı üstünde hafifi ama Fordlarda arka  cam titanium larda orjinal karartılmış.Tüvde çalışan cahil bir insan sonuçta her firmayı tanımayabilir.Ne derece teknik yeterliliği var tartışılır.Ne kadar araçlar ile ilgili eğitim veriliyor tartışılır.Sonuçta bunları bilmek onların işi ama gel görki kimin neyi ne kadar bildiğini kim denetleyecek.Öyle bir mekanizma yok ülkede zaten.

Ben Mondeo aracımla yol çevirmesine denk geldim polis arkacamlar siyah bu böyle olmaz dedi.Bende o zaman ilgili bakanlığa gerekli yazıları yazında ithal etmesinler bu tarz araçları dedim.Arkadaş bu fabrika çıkışlı böyle ben napayım dedim.Polis yine söylendi bişeyler bu seferlik geç dedi.Hasbinallah çekip yola devam ettim.Ne yapacaksın bu tarz insanlarla uğraşmak zor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Çevirme yapan polisler aracın içini görmek istiyor. Eğer göremeyecekleri kadar koyu bir film ise söktürebilir. Mevcut yönetmelikte "Sürücü 180 derecelik ön görüş alanındayken, sağ ve sol tarafındaki yan camlarla birlikte toplam ışık geçirgenliği en az yüzde 70 olmalıdır" olduğunu okumuştum. 1 numara filme denk geldiği söyleniyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Tufan Caliskan yazdı:

Çevirme yapan polisler aracın içini görmek istiyor. Eğer göremeyecekleri kadar koyu bir film ise söktürebilir. Mevcut yönetmelikte "Sürücü 180 derecelik ön görüş alanındayken, sağ ve sol tarafındaki yan camlarla birlikte toplam ışık geçirgenliği en az yüzde 70 olmalıdır" olduğunu okumuştum. 1 numara filme denk geldiği söyleniyor.

normalde araçlar yüzde 70 diye biliyorum, film takılamaz yani ön camlara. 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Tufan Caliskan yazdı:

Hocam camlarda film yok ki,  neyi sokucem? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

orjinal camda bağımsız 2. vaka bu duyduğum, bence altında kalmayın, cam üstündeki yazı orjinal karartılmış olduğunu ispat eder, tüv e ford a her yere yazın, kağıdınızı düzeltsinler, üstüne düşün. Orjinal cama hiçbir polis birşey yazamaz

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Eskiden çok uğraşıyorlardı ama şimdi çoğu aracın camlar karartılmış zaten. Son yada bir önceki muaynemde banada camlar filimli diye yazmışlardı, uğraşmadım. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

orjinal camda bağımsız 2. vaka bu duyduğum, bence altında kalmayın, cam üstündeki yazı orjinal karartılmış olduğunu ispat eder, tüv e ford a her yere yazın, kağıdınızı düzeltsinler, üstüne düşün. Orjinal cama hiçbir polis birşey yazamaz

Ford servisleri talep halinde aracın orjinal fabrika çıkışlı karartmalı cam olduğuna dair belge veriyor. Ama peşine söyleyeyim Tüv o raporu düzeltmez. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

parasını vermişim, işkemce çorbası yanında sarımsak gelmz ise hakkımı ararım, layığı ile hizmet vermek zorunda, lütfedip te muayeneden geçti diye hafif kusuru yazdırmam, bir dahakine motor no su okuanamdı der ise şefe çıkacağım mesela

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

parasını vermişim, işkemce çorbası yanında sarımsak gelmz ise hakkımı ararım, layığı ile hizmet vermek zorunda, lütfedip te muayeneden geçti diye hafif kusuru yazdırmam, bir dahakine motor no su okuanamdı der ise şefe çıkacağım mesela

Kesinlikle haklısınız. Bana denk geldi o şekilde bir durum hemen spontane olarak istasyon amirine gidip durumu usulünce anlattım. Hatalarını adeta gözlerine soktum. Şöyle yoğunuz böyle çalışıyoruz gözden kaçabiliyor şeklinde güzelce özür dileyip hemen düzelttiler hatayı. Nezaket gösterip kendisi bizzat kapıya kadar uğurladı. Motor no şu şekilde oluyor: araca dışarıdan herhangi bir müdahale olmaksızın gözle görünmeyecek bir yerde ise okunmadı yazıyoruz şeklinde kural geliştirmişler. 

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

çalışan işgüzarlık yapmış orjinal olan  cam için bunu yazamaz.

Yorum bağlantısı
Emre Durna

orjinal karatmalı cam olan araçlarda ruhsatta herhangi bir ibare var mı ? 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Emre Durna yazdı:

Yoktur. Ruhsatta yazması gereken bir bilgi değil. Camda V sembolü oluyor genellikle.

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Emre Durna yazdı:

Camda V sembolü var. 

Özellikle kontrol ettim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

araca dışarıdan herhangi bir müdahale olmaksızın gözle görünmeyecek bir yerde ise okunmadı yazıyoruz

o bölüme led adınlatma koymayı düşündüm bakalımne olacak bikaç yıl vakit var

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

çarşamba muayeneye girdim ön camlarda film var diye kusur yazdılar. aynı istasyonda 2. muayenem öncekinde de sadece ön camlara yazmışlardı. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Fatih Sarıkaya yazdı:

Geçen cumartesi muayenede, bunda filim varmı dedi.Hayır yok dedim.Arkalar filimli gibiydi.Tırnağı ile çıkarmaya çalıştı ama çıkacak birşeyler yoktu.Orjinal cam dedim.

Fatih düzelttim resmi, doğrusu oldu mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Önder Özcan yazdı:

Fatih düzelttim resmi, doğrusu oldu mu?

Teşekür ederim.Oldu :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...