İçeriğe Yönlendir

Mondeo MK3 Hararet Sorunu (Benzin/LPG)


İrfan Aşcıoğlu

Recommended Posts

İrfan Aşcıoğlu

      Aracımda uzun yolda giderken dahi düşmeyen bir hararet sorunu var. Şehir içi ve şehir dışı fark etmiyor. Hararet sürekli 102-109 arasında geziyor. OBD den takip ediyorum. 106 da birinci derece fan açıyor. Ama sıcaklık düşmüyor. Taaki 110 a gelene kadar. 110 da ikinci kademe fan açılıyor. 102 lere kadar düşürüyor sonra ikinci derece fan kapanıyor. Birinci derece fan çalışırken tekrar yükselmeye başlıyor.

      Bugün şöyle bir şey farkettim. Araç devir yükselttikçe su soğuyor. Mesela 5 bin devire yaklaşınca 92 ye kadar düşüyor. Diyeceksiniz ki hızlandığınız için motor bloğu soğuyordur ama aynı hızda araç vites boşta giderken sıcaklık 106 ya kadar yükseliyor. bu birinci vites için de aynı beşinci vites için de aynı. Ben devirdaimin kelebeklerinden şüpheleniyorum. Rolantide yeteri kadar su çeviremiyor ama sanki devir yükseldikçe biraz toparlıyor gibi. Bu arada araç sabit dururken de sıcaklık 106 ya geliyor. Durduğu yerde gaz verince düşmeye başlıyor. Siz ne dersiniz? 

      

Yorum bağlantısı
Behlül Baş

Anlattıklarınızdan yüzde 90 devirdaim gibi duruyor

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu
Sani Gerşon yazdı:

İlk şüpheli devirdaim. İkinci şüpheli radyatör.

Bende aynen sizin gibi düşüyorum. Radyatör kısmi olarak tıkalı olabilir diye de aklımdan geçmiyor değil.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Yedek su kabına giren hortumların birinde sibop gibi bişey var. Onu temizleyin.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

arkadaşlarında dediği gibi devir daim de problem görünüyor değiştirirseniz onunla birlikte hararet müşürü nü de değiştirin bence. Ucuz parça sonuç da müşür en azından aklınızdan çıkmış olur

Yorum bağlantısı
İsa Acar
(düzenlendi)

LPG beyni membranı patlak olduğu için, suya LPG karışıyordu. Hararet yaptı, beyin değişti, bir daha başıma gelmedi. Benim başıma da böyle bir şey gelmişti.

Su deposu kapağını açıp (motor soğukken) aracı çalıştırın. suyu koklayınca LPG var mı yok mu, anında belli oluyor zaten.

tarihinde İsa Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...