İçeriğe Yönlendir

Sürekli Şanzıman Yağ Kaçağı


Bilal Coban

Recommended Posts

Bilal Coban

Merhabalar

 

Son 2 ayda 2 kere (Ustaların dediğine göre birinde conta, birinde aks keçesi) olmak üzere şanzımandan yağ kaçağı problemi oldu. İlkinde conta dediler, değişti. Özel silikonla falan işlem yaptık dediler. Araca çok binmesem de 1 ay kadar sıkıntı olmadı. 2 hafta önce bu sefer de sol aks keçesi değişti(baya yağ kaçırıyordu), oradaki körükte de sıkıntı varmış onu da değiştirdik. Son 2 haftadır 5-6 kez aracı durduktan sonra altına bakıp kontrol ettim sıkıntı yoktu, bugün yine aracın altını kontrol ettiğimde aks keçesinden damla damla (10-15 saniyede bir) yağ akıttığını gördüm. 2 ayda 3.kez bu durumla karşılaşınca artık can sıkmaya başladı. Yurtdışında Güney Afrika bölgesindeyim, daha önce de başka problemlerde bahsetmiştim araç dışardan geldi ve burada bir tek bende var gibi görünüyor :)  O yüzden servisler aracı sistemlerinde göremiyorlar, tespit için bile arabayı kabul etmiyorlar. Dışardaki sözde iyi ustalarla çözmeye çalışıyoruz. Aracı iki sene önce aldığımda da şanzımanda ilk vites geçişlerinde ciddi sıkıntılar vardı, baya bir masraf yaparak düzgün hale getirmiştik. Sonra kaza vs geçirdik bir süre binemedik derken 5-6 aydır çok km yapmasak da biniyoruz ama araba bezdirdi.

 

Kendim aks keçesini Türkiye'den ya da Avrupa'dan kargo ile getirtip ustaya verip bunu tak demek istiyorum son çare. Taktıkları keçeler düzgün mü değil, sağlam mı değil, ya da işçilikleri mi kötü ondan mı kaçırıyor çözemedim. Mekanik/parça bilgim de çok yok. İnternette aloparça gibi türk sitelerinde bulamadım, mesela https://www.gsfcarparts.com/parts/transmission/axle-drive/diff-shaft-seal bu sitedeki parçaya benim araca uygun diyor. Ancak aynı ürün, bazı sitelerinde uygun değil gösteriyor. Yurtdışı kargo yaptıracağım, iade şansı olmayacak emin olmak istiyorum. 

 

İki sorum var:

1-Bu parçanın orjinal üretici kodunu bulabileceğim bir site var mıdır o şekilde aratsam en azından? Araç Ford S-Max, 2012, Ecoboost 2.0, 240 HP.

2-Son olarak herşeye rağmen sonuç alınmazsa, bu şekildeki bir kaçakla araca binmenin mahsuru nedir? Tahminim bu problemler araç bana geldiğinde de vardı (ford bu serilerde sanırım kronik bir problem, internette de baya denk geldim), belki de şanzıman yağsız kaldığından ilk aracı aldığımda o vites geçişlerinde sıkıntı yaşanıyordu bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Bilal Coban
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ford servisi yok mu güney afrika’da

Aksine Ford Cenneti burası. Ancak dediğim gibi, hiçbiri ne parça temini yapabiliyor, ne servise alıyorlar burada satışı olmadığı için. Böyle bir problem olacağı aklımıza hiç gelmedi, Ford en nihayetinde araba parça sorunu olmaz diyorduk. Zaten S-max'ın çoğu parçasını bulmak Türkiye'de bile sıkıntılı gibi görünüyor. Yani ürün kodu istesem, ya da bekleyeyim 1-2 ay sonra siz getirin parçayı sadece desem, yine verdikleri cevap hayır. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...