İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Rolantide Titreme


Mikail Yiğit

Recommended Posts

Mikail Yiğit

Merhaba 2004 model focusumda yaşadığım rolanti de iken direksiyondan koltuklardan hatta aracın göğsünden bile titreşim hissedilir derecede var. Motor kulaklarına bakıldı sorun yok rolanti problemi için bilgisayara bağlanıp yakıt alış verişi VS kontrolleri de yapıldı klimayı açtığım zaman da daha belirgin bir şekilde titremeye ve devir düşüklüğüne başlıyor araç. Bujiler yeni buji kablosu ve bobin değişip değişmediğini bilmiyorum. Bir diğer sorun ise hareket halinde gazdan ayagımı çektiğimde süzülerek gitmesi gerekirken sarsıntılı ve kesik kesik yavaşlıyor sanki yakıt bitmiş gibi silkeliyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rölanti bozuk. Hava alıyor bir yerlerden. 

Gaz kelebeği ve gaz kelebek pozisyon sensörüne öncelikle bakılmalı. 

Ancak kasa bu denli titriyorsa, kulaklar orjinali ile değişmeli.  

 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Motorda bi isteksizlik falan var gibi ise ateşleme düzgün olmayabilir. Bilmiyorum supap ayarı yapılıyor mu arabaya, yapılıyorsa yaptırmanızı tavsiye ederim. Yakıttan bile yapabilir. 50-100 km benzinde kullanıp bir gözlemleyebilirsiniz.

Mesela ben lpg’yi PO’dan almazsam bu durumla karşılaşıyorum. Belki sizinki de böyle bir şeydir.

Yorum bağlantısı
Mikail Yiğit
(düzenlendi)

Kulakların hiçbirinde yıpranma yok sökülüp kontrol edildi hatta sıfır orjinale en yakın titremeye mahal vermeyen daha önce farklı focus 1 lere defalarca takılmış aynı marka bir kulak ile denedik geçmeyince geri söktük.

Subap ayarını sormuştum, focus 1 e yapılmıyormuş üst kapak açılıp subapların ve bir kaç parçanın değişmesi gerekiyormuş o son aşamada yapılması gereken iş diyor usta.

Bobin arızası motora titreme yaptırırmı 

tarihinde Mikail Yiğit tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...