İçeriğe Yönlendir

LG Led Tv de Sizce Sorun Nedir?


Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk
(düzenlendi)

LG 55UJ630 model tv var. Alalı yaklaşık 3 yıl oldu. Tv den genel olarak memnunum. Geçen hafta bir arkadaşım geldi, tv de gölgelenme var dedi. Ben farketmemiştim. TV test videosu açınca net olarak gördüm. Sizce sorun neden kaynaklanıyor? Panel mi ? led mi? Çözüm ne olabilir.

 

 

zFW3F5.jpg

 

CCXWGP.jpg

 

nDb7lA.jpg

 

TJXXxd.jpg

 

 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Bir ara da Samsung Note 4 serilerinde oluyordu bu gölgelenme.

Ölü piksel diyorlardı.

Aynı durum olabilir mi acaba?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Google görsellerde, ekran görüntüleri arasında arama yaptım, çıkan sonuç şöyle;

 

Led tv lerde ledlerin ömrü bittikçe , led ışıkları mavi rengi daha baskın vermeye başlarmış. Led ler mavi tonunda verdiğinde ekran genel olarak mavileşmeye başlarmış. Çözümü Led lerin değişmesiymiş. Led tv lerin çoğunda bu sorun er yada geç oluyormuş. Aşağıdaki videoda benim sorunumun aynısı olan tv nin led değişimini anlatıyor. Videoda görüldüğü gibi bazı ledler beyaz , bazıları mavi yanıyor, bu mavi harici diğer renk görüntülerde ekranda dalgalı bir görüntü oluşuyor.

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ali Darbaz yazdı:

White Cloud sorunu var. Panel değişmeden düzelmez. Yada göz ardı et devam 

 Yurtdışı sitelerde de White cloud , white shadow- purple spot diye geçen sorunun aynısı. Bu sorun cihazlrın garanti süresi sonunda ortaya çıkıyormuş ve üreticiler panel değişmeden sorunun düzelmeyeceğini iletiyorlar . Ama Led değişimi ile sorunun çözümü mümkün. Samsung ile ilgili kendi forumunda çok sayıda şikayt var. Hele biri 2017 de 65" curved tv almış, onda bile aynı sorun var.

 

https://eu.community.samsung.com/t5/tv/purple-spots-on-samsung-4k-led-uhd-tv-screens/td-p/630518

Yorum bağlantısı
Emrah Taşpınar
Erhan Doruk yazdı:

Bu sorun cihazlrın garanti süresi sonunda ortaya çıkıyormuş ve

Çoğu elektronik alette olduğu gibi , planlı eskitme dedikleri doğru olsa gerek , günümüz mühendisliği uzun omur dayanıklık yerine nasıl garanti bitimi bozulur diye uğraşır olmuşlar , eminim o ledler ne kadar dayanır hesaplamışlardır , işyerinde depoda eski tüplü philips monitör var kaç sene kullandık üstüne 2 tane lcd eskitti halen onlar bozulunca kullanıyoruz , teknoloji artıp küçüldükçe daha hassas oluyor 

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Benimde samsung tvde sorun vardı görüntü kesiyordu onca zaman idare ettik,velasıl onarımlar parça fiyatlarından dolayı yüksek,panel için 3800 tl fiyat aldım,sizde sıkıntı rahatsız edinceye tvyi kullanmaya devam tonlama koyu renklerde göze batabilir bu durumdan sonra piskolojikmen daha çok göze batabilir,gittiği yere kadar.... 

Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

LG led televizyonlarda mavi led kronik arıza. Ama üretici bunu bir türlü kabul etmiyor. Genelde arıza, garanti bittikten hemen sonra oluyor sanki içine kronometre koymuşlar gibi.   

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Servet Aydın yazdı:

13 yıllık LG tv. 9bin saati geçmiştir çalışması. Daha tık yok

Bizimde 13 14 senelik sony var, ilk arkası ince tip lcd lerden, 2006 ya da 2007 de alındı. Hala birçok tvden kaliteli görüntüsü var. Ancak o zaman 3000 lira gibi bir rakama alınmıştı ki şuanda o rakama tv var. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Bu sorun benim Philips te de oldu. Arka panel aydınlatma ledleri değişti düzeldi. Direk ledlerde sorun.

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu

Panasonic plazma televizyonum vardı. 8 sene kullandım. Evin yakınlarına atan yıldırım apartmandaki birçok elektronik eşya ile birlikte benim televizyonu da yaktı. Panasonic Türkiye'den desteğini çekmiş, bu yüzden servis bulamadım. Eski panasonic yeni LG servisine verdim. Benim panasonic ile bir tane LG televizyonu açıp tezgaha sermişler. Aradaki fark Mercedesle Şahin kadar birbirinden ayrılıyordu. Sonra mecbur bir LG aldım. İki kere servise gitti ledlerinde sorun olduğu için. Ama full arabalar gibi yok yok.

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Televizyon konusunda dededen toruna tercihimiz SONY :)  Sony adamdır :) 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

10 senelik 46C650 Samsung LCD nin aydınlatmayı LED e çevirsem mi diyordun vazgeçtim, floresan candır 😁

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

2008 de Toshiba almıştık babama lcd. Hala bir çok güncel tvye taş çıkartır. Yeni Toshiba lari Vestel yapıyor artik galiba. Tadı kaçmıştır muhtemelen. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Erhan Doruk

Bu konuda güncelleme yaplaşmak istiyorum. Sorunun temel kaynağı zamanla orjinal led lerin beyaz yerine mavi ışık vermesiymiş.

 

Geçen hafta Tv ye uygun led takımını 310 TL ye aldım. Bir arkadaşla birlikte tv yi söküp ledleri değiştirdik. Televizyon sanki yeniden doğdu. uzun zamandır çok kötü kalitede izliyormuşuz.

Yanlız topladıktan sonra Wifi çalışmama sorunu oldu, tekrar açıp baktım, wifi nin soketi çıkmış.

 

Bu ledleri aldığım yerde , çok fazla led sattıklarını ve mavileşme yada ledlerin arızalanması durumunun sık karşılaşıldığını söyledi. Alacağın ledler ne kadar iyi olursa olsun 3-4 yıl sonra tekrar mavileşebileceğini de iletti.


Şimdilik sorun düzeldi. Büyük ekranlı tv lerde lcd paneli kaldırırken 2 kişi olması önerilir. Elektronik işlerinden anlamıyorsanız kesinlike bir bilene yaptırın. panelin çatlaması tv nin çöp olmasına neden olur.

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Yaklaşık 10 yıl oldu Samsung maşallah daha tık yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...