Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 kotatsu deyince de komatsu aklıma geliyor. ne bu entresan anlatsana. japon olduğunu bilmişim ama yani. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: kotatsu deyince de komatsu aklıma geliyor. ne bu entresan anlatsana. Antepte gittiğim bi mekanda vardı, yer sofrasına çöküyorsunuz masanın üzerinde yerlere kadar uzanan battaniye var, battaniyeyi bacaklarınıza sarıyorsunuz alttan ısıtıcı açık oluyor belden altı ısınıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Sami bey yorum getirir ben bilemedim. olmaz gibi geldi. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Sami bey yorum getirir ben bilemedim. olmaz gibi geldi. Van içine Halı serip üstüne döşşek sermekte sıkıntı görmedim şimdilik. Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 mevzu biyere döşek atıp yatmaksa kolay o heryerde yatılır. mevzu tatilse biraz konfor gerekir . nerde el yıkanacak nerde banyo yapılacak nerde oturulacak 50 bine araç alınıp içinede para harcanması gerekir bütçenin toplamı 5o binse köftecş arabası olur ondan anca benden demesi 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Alternatörün 20 Amperde şarj edebilir kabaca. 50Ah için kabaca 2.5 saat. Çok fazla uzun. 20 amperde çok düşük İki saat kontak açarsam motorum zarar bile görebilir. Ali Gök yazdı: mevzu biyere döşek atıp yatmaksa kolay o heryerde yatılır. mevzu tatilse biraz konfor gerekir . nerde el yıkanacak nerde banyo yapılacak nerde oturulacak 50 bine araç alınıp içinede para harcanması gerekir bütçenin toplamı 5o binse köftecş arabası olur ondan anca benden demesi Buzdolabı buldum sadece 1300 tl Çatıda bir sürü mobilyamız var. Yemek masası , sandalye, dolap boş boş döşşek sermeyiz. https://www.arcelik.com.tr/mini-buzdolabi/1050-buzdolabi?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer-bHHY-VOCx_wGYjO05_RdrhNuJJdmtSOPGq6TqtiV_PlnlBmA7080aAoMNEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 bunlar olmaz ali. Sana 12V kompresör dönüşümlü olan lazım. Şimdilik bana sorarsan 12V peltier igloo ile idare edebilirsin. Bende var soğutuyor buz yapmıyor ama soğutuyor. 50W çekiyor. Et peynir yoğurt vs konur. Bunu al koltuk altına çekmece raylı sistemle yerleştir. Çekip kullanabilirsin. https://www.trendyol.com/parago/pg21-12-24volt-21-litre-kompresorlu-oto-buzdolabi-p-36401642?boutiqueId=549560&merchantId=106543&gads=true&tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:home_t:pla_smart_shopping_y:gm_z:oto-aksesuar&gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer89RKYkqfepADA7MGrmveMiFIQ7fonyuelzb0ckRkmIwDs5rNFDlyMaArmyEALw_wcB Bendeki aşağıdaki 24 litre almak mantıklı benimki küçük dıştan öyle göründüğüne bakma ama yine her işi görür. https://www.trendyol.com/igloo/ya1178-gri-dijital-gostergeli-oto-buzdolabi-12-lt-p-4426694?boutiqueId=546837&merchantId=190122 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 eğer 12v normal tip bakacak isen bunu yerleştirecek mobilyayı yapmak lazım. o zaman şu: https://www.trendyol.com/cool-life/cm-90-litre-tekne-karavan-buzdolabi-12-24-v-p-39386153 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: bunlar olmaz ali. Sana 12V kompresör dönüşümlü olan lazım. Şimdilik bana sorarsan 12V peltier igloo ile idare edebilirsin. Bende var soğutuyor buz yapmıyor ama soğutuyor. 50W çekiyor. Et peynir yoğurt vs konur. Bunu al koltuk altına çekmece raylı sistemle yerleştir. Çekip kullanabilirsin. https://www.trendyol.com/parago/pg21-12-24volt-21-litre-kompresorlu-oto-buzdolabi-p-36401642?boutiqueId=549560&merchantId=106543&gads=true&tyutm_source=google&tyutm_medium=cpc&tyutm_campaign=x:home_t:pla_smart_shopping_y:gm_z:oto-aksesuar&gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer89RKYkqfepADA7MGrmveMiFIQ7fonyuelzb0ckRkmIwDs5rNFDlyMaArmyEALw_wcB Bendeki aşağıdaki 24 litre almak mantıklı benimki küçük dıştan öyle göründüğüne bakma ama yine her işi görür. https://www.trendyol.com/igloo/ya1178-gri-dijital-gostergeli-oto-buzdolabi-12-lt-p-4426694?boutiqueId=546837&merchantId=190122 Abi inventörde almam lazım, notebook ve telefonlar şarj edebilmem lazım. Ayrıca öyle bir araba yapmalıyıki 15 gün sefer yapabilmeli. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 dersin ki ben uğraşırım o zaman otel tipi çıkma buzdolabı bul kompresörsüz. Onu lpg ile çalıştırma için youtube da modifikasyonlar var. En kralı o olur ama yanına bi duman dedektörü şart. Yangın çıkmaması için düzgün yapmak gerekir emniyeti ile beraber vs. Ali Darbaz yazdı: Abi inventörde almam lazım, notebook ve telefonlar şarj edebilmem lazım. Ayrıca öyle bir araba yapmalıyıki 15 gün sefer yapabilmeli. İnvertör alacak bile olsan dolabın 12V kompresörlü olacak yahut 3 sistem olacak. Bu kural. Yoksa başın belada. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Bunlar daha ucuz iş görmüyormu : https://www.hepsiburada.com/ezetil-e26-oto-buzdolabi-12v-26-lt-p-HBV00000AKLWX Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Sen önce arabayı al. Boş konuşuyoruz. içine 15 bin lira koy kenara. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: Bu şey bir karavanı aydınlatıp aynı zamanda ısıtırmı ? mi filmindeki aksiyon sahneleri senin planların yanında sıfır kalır yahu 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Olur bunların hepsi aynı. Komple dolaba ilerde geçsen bile bu destek olur her zaman işe yarar ürün. Ben çok faydasını gördüm memleketten et olsun peynir olsun getirirken vs. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Olur bunların hepsi aynı. Komple dolaba ilerde geçsen bile bu destek olur her zaman işe yarar ürün. Ben çok faydasını gördüm memleketten et olsun peynir olsun getirirken vs. Mehmet Göktürk yazdı: Sen önce arabayı al. Boş konuşuyoruz. içine 15 bin lira koy kenara. Abi ben ilk arabamı almam iki yıl sürdü Cruze almamda 1,5 yıl sürdü. Planlama yapmam çok uzun sürüyor. Ama Karavan için 6 ayı geride bıraktık, en çok 1,5 sene sonra kapıda. Şu an karavan genel kültürümü artırmaya çalışıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 burda olmaz. facebook da kendi karavanımı yapıyorum var oraya gel. bizim bu forumda karavan üzerine çok spesifik çalışan henüz yok. Burada da olmalı ama zamanla olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Bu kadar çok elektrik ihtiyacı olmayacak şekilde plan yapılmalı. Vatandaş evde gibi yaşamak istiyor. Olmaz. Olmamalı. O zaman evde otur. vesile ile şu nasıl? https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-91-ambulans-kasa-land-rover-defender-karavan-son-fiyat-863150560/detay/ rıfkıyı biri alsın ben bunu alayım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Kimi takip ettiysem hepsi elektrikten cortaldı Alkovenli merso yapan çift aküden sızan gaz yüzünden mefta olacaktı 2 tane panelvanı karava yapan çiftte en son araç seyirhalinde iken yaşan akülerini şarj eden sistem kuracağız dediler 12 volt sistem farklıdır kablosu bile ayrılmış 2 video izleyen karavan yapıp yola atıyor kendilerini Alkovenli merso dediğin Hello people sanırım. Diğeri hangi kanal , paylaş izlemek isterim. Mehmet Göktürk yazdı: Bu kadar çok elektrik ihtiyacı olmayacak şekilde plan yapılmalı. Vatandaş evde gibi yaşamak istiyor. Olmaz. Olmamalı. O zaman evde otur. vesile ile şu nasıl? https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-91-ambulans-kasa-land-rover-defender-karavan-son-fiyat-863150560/detay/ rıfkıyı biri alsın ben bunu alayım. İçi tamda benim yapacağın karavan gibi. Masanın aynısından bir tık iyisi var bende hazır. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mert Gulkokan yazdı: Hello people saçma sapan nedenlerle eskişehirde karavan elektrik işi yapan iş arkadaşımı küstürdü Karavanlarına yerden ısıtma sistemi yapacaktı Zemini hazırladı boruları döşedi bu kendini akıllı sanan ikili internete post attılar yav boruyu uzun tutmuş falan diye birşeyler yazınca Hüseyin işi bıraktı madem çok biliyorsunuz kendiniz yapın dedi bu ikiside beceremeyeceği için en son soba ve webasto kurdular. Geçenlerde istanbuldan bir karavan firması motokaravana yerden ısıtma kurması için koca karavanı buraya getirdi bizimkiside sistemi kurup geri gönderdi dedim sistemini kopyalar deyince zaten o kapasitesi olsa kendisi yapardı diyor Bizim fabrikada bakımda operatör ama dışarıya karavan işide yapıyor Yaşam akülerine motordan hat çekecek olan 2 karavancıyı sende takip ediyorsun Yolcuların dikkatine Seyyar_hane Seyyarhane biliyom. Şu webastosunu marşa bağlayan adam. Kaçırmışım oraları. Bu aralar yelkenlilere fena sardım. Bir sürü kanala abone oldum. Aynı dertler onlardada var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Ali Darbaz yazdı: en çok 1,5 sene sonra kapıda. Şu an karavan genel kültürümü artırmaya çalışıyorum. o zamana modası değişir, şimdiki izlediğin videolar hükümsüz kalır 2 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Sen önce arabayı al. Boş konuşuyoruz. içine 15 bin lira koy kenara. Hocam minibüsün içine döşşek atacam diyor adam siz 3 sistem buzdolabı diyorsunuz. 12v kompresörlü dolabın fiyatına komple karavan yapacak Ali bey. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Sami Demirpaz yazdı: Hocam minibüsün içine döşşek atacam diyor adam siz 3 sistem buzdolabı diyorsunuz. 12v kompresörlü dolabın fiyatına komple karavan yapacak Ali bey. 1300 lira harcıycam dedi dolaba napayım. 3 sistem ikinci el bulabilir eskilerden. Mert Gulkokan yazdı: Seyyarhane dizel webastosunu aracın kendi aküsüne bağlamış Şimdi uygun bir zamanda yaşam akülerini araç hareket halinde şarj edecek sistem kurup ayrıca webastoyu yaşam akülerine bağlayacaklar Webasto hem araç aküsünden hemde yaşam aküsünden güç alacak Isınmada çok sorunları yok ama her şekilde soğukta suları donuyor adamların suya biraz alkol atmalılar !!!! Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: 1300 lira harcıycam dedi dolaba napayım. 3 sistem ikinci el bulabilir eskilerden. 3 sistem dolabı kim niye söksün ki hocam. Tamamen ölü durumdakiler ilana düşüyor oda çaresizlikten sökülmüş. Bende buzdolabı 220 mis gibi, zaten yasaklar var kampinglerde geziyoruz. 🤣 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Ocak 2021 Yazar Paylaş 10 Ocak 2021 Mehmet Göktürk yazdı: 1300 lira harcıycam dedi dolaba napayım. 3 sistem ikinci el bulabilir eskilerden. suya biraz alkol atmalılar !!!! Takip ettiğim bir kaç yutuber ev tipi mini dolabı 220 inverter ile kullanıyor. Abi biz dolabı aldık diyelim. Araba yatarken, mesela 1 ay yattı dolap dura dura bozulmazmı. Ayrıca döşşek ucuz kaldıysa yere futon serelim daha fiyakalı olmazmı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Bunu izleyelim. Bu teknikle kompresörsüz ofis ve otel dolaplarını 12V ya da propana çevirmek çok kolay. 75-100W bir enerji harcamanız gerekiyor (eğer 12V ise) kabaca Şofben pilot alev ucunu modifiye edenler var ve gayet güzel çalıştırıyorlar. Ali Darbaz yazdı: Takip ettiğim bir kaç yutuber ev tipi mini dolabı 220 inverter ile kullanıyor. Abi biz dolabı aldık diyelim. Araba yatarken, mesela 1 ay yattı dolap dura dura bozulmazmı. Ayrıca döşşek ucuz kaldıysa yere futon serelim daha fiyakalı olmazmı. dolabın içi dolu ise bozulur Yorum bağlantısı
Recommended Posts