İçeriğe Yönlendir

Web Kameranın Çalışmaması.


Mustafa Erkan

Recommended Posts

Mustafa Erkan

Bilgisayar ile ilgilenen arkadaşlara bir sorum olacak. Sistem Win 10 (Etkinleştirilmemiş) Eşimin online ders verdiği masa üstü bilgisayarımıza bağlı A4 tech usb 2.0 webcam bugüne değin hiç sorun çıkartmadan mikrofon ve kamera olarak görevini yerine getiriyordu. Sabah eşim ders vermek için Zoom programını açtığında sesinin gittiğini fakat kendi görüntüsünün karşıya gitmediğini farketmiş. Evin şoförü, tamircisi ve ofisboyu olarak :) olaya el koydum ve kim kurcaladı bilgisayarı diye oğlanları sorguya çekince , küçük oğlum zoom programından güncelleme geldiğini ve kabul ettiğini söyledi.

Bunun üzerine aygıt yöneticisinden kamerayı buldum ve kaldırdım. Ardından Zoom programını sildim. Zoom u tekrar kurdum, kamerayı başka bir usb girişine bağladım ve win 10 kamerayı hemen görüp kurdu. Fakat sonuçta hiçbir şey değişmedi. Görüntü yok.

Başlat menüsünden kamera sekmesini tıkladığımda " görünüşe göre başka bir uygulama zaten programı kullanıyor"  şeklinde uyarı veriyor. 

Kamera kullanan programlar izinlerine baktım ancak bir çözüm üretemedim. Acaba kamera mı bozuldu yada başka bir sorun mu var?

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam dün zümrelerimden birine aynısı oldu. Zoom ayarlarında buldu sorunu ve düzeltti ancak tam olarak ne yaptı bilmiyorum. Zoom ayarından halletti. Deneme için telefondan da giriş yapmayı denedi ancak aynı sorunu vermişti. Siz de böyle deneyin yine olmazsa zaten sorun zoom ayarlarındandır kesinleşir..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

zoom ayarlarında ( dişli şekli) , video sekmesi, kamera ayarına bir bakar mısınız?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

 

Evren Erakçora yazdı:

zoom ayarlarında ( dişli şekli) , video sekmesi, kamera ayarına bir bakar mısınız?

Evren hocam oraya da baktım her şey normal görünüyor. Yapmadığım ayar, incelemediğim yer kalmadı. Hiç bir şekilde kamerayı çalıştıramadım.  Büyük olasılıkla kamera arızalandı. Yarın iş yerinde deneyeceğim. Kamera ve mikrofon işini telefonla bağlanarak çözdük. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Harici bir kamera uygulaması kurarak o uygulama üzerinden görüntü almaya çalışın, webcamin çalışıp çalışmadığından emin olursunuz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
(düzenlendi)

Eğer zoom ayarlarından kaynaklı değilse söylediklerinizden başka şu denenebilir. Denetim Masası Aygıt yöneticisindeki Evrensel Seri Yolu Denetleyecisici kısmından kameranın ismi varsa bulup kaldırın.

Sonra

  1. USB kök hubları 1 2 3 kaç tane varsa sağ tıklatın kaldırmak için Kaldır ' ı tıklatın.
  2. Bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayar başlatıldıktan sonra Windows otomatik olarak donanım değişikliklerini tarar ve kaldırdığınız tüm USB kök hub'larını yeniden yükler. Pc açıp kapatın usbleri tekrar tanısın düzelebilir.
tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Umarım bozulmamıştır, iyi bir webcam 350-400 tl den başlıyor malesef. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çiğdem Bilen
Mustafa Erkan yazdı:

Acaba kamera mı bozuldu yada başka bir sorun mu var

Bu problemi çözdünüz mü? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Maalesef kamera hiç bir bilgisayarda çalışmadı. Bende arızalandığına karar verdim. Yeni kamera modellerine bakıyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...